Skocz do zawartości

Planuję zmianę na spółkę cywilną

stojacy_kon

Rekomendowane odpowiedzi

Planuję zmianę formy działalności z jednoosobowej na s.c. Co w takim przypadku należy zrobić z kontem adsense. Mam obecnie założone konto na swoje imię i nazwisko. Czy w takim przypadku należy założyć nowe konto z nazwą firmy? Czy możliwe jest pozostawienie obecnego stanu i zmiana tylko numeru rachunku bankowego w panelu? Chodzi mi o kwestię po pierwsze przelewów (czy dotrą jeżeli nazwa będzie inna - chociaż moje imię i nazwisko zostanie w nazwie) i druga kwestia rozliczenie dochodu w US.

• 2 tygodnie później...
NIe zakładaj spółki cywilnej. Posłuchaj rady bardziej doświadczonych - tylko spójka Jawna lub Z.o.o. w spółce cywilnej odpowiadasz całym swoim majątekim za zobowiązania spółki ... w tym również zrobione przez wspólnika.

W jawnej też ale dopiero po tym, jak okaże się, ze egzekucja do spółki jest bezskuteczna.

Planuję zmianę formy działalności z jednoosobowej na s.c. Co w takim przypadku należy zrobić z kontem adsense.

Jeśli już musisz zakładać spółkę to radzę założenie nowego konta na adsense na nową firmę. Ale zgadzam się z mrtn - s.c. to wtopa jeśli musisz to zastanów się nad sp. z o.o.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności