Skocz do zawartości

Jakie modyfikacje przydałyby sie do otwarty mini ?

Rekomendowane odpowiedzi

link edytuj w szczegółach wpisu - pojawia się tylko zalogowanemu adminowi
Bardzo przydatna opcja, dodaj także usuwanie, jak są miniaturki, łatwo wyłapać niedziałające strony i je usunąć, modyfikację opisałem tutaj.

Dokładnie o takie coś chodzi ;)

podobne wpisy w szczegółach wpisu - coś ala related_posts(..)
Jak mogę doradzić, to zrobiłem już coś takiego, pobierane są losowe wpisy z podkategorii gdzie znajduje się dany wpis, oczywiście z wykluczeniem jego samego, przykład.

Również - tyle że tutaj jak komuś zależy na jeszcze trafniejszych wynikach można będzie zaznaczyć by porównywał według tagów - słów kluczowych.

możliwość blokowania po adresie email z jednoczesną zmianą komunikatu na taki by spamer nie domyślił się odrzucenia
Polecam modyfikację, poprawioną o wysyłanie kompletnych danych niedodanej strony, czyli opis, tytuł adres. Jak ktoś odpowie na tego maila, mamy pełen obraz co usunęliśmy, u mnie się sprawdza.

Tzn chyba nie do końca Cię rozumiem ale - powiadamiania mailowe już są zrobione i nawet są sprzężone bezpośrednio z panelem - przykład na screenie:

wwwkatalogtop3plotwartykz2.th.jpgthpix.gif

Pisząc o zmianie komunikatu mam na myśli informacje po dodaniu strony - teraz jest: "Dziękujemy za dodanie nowego wpisu - moderator rozpatrzy zgłoszenie..." lub "Adres jest zablokowany" - z emailem tak nie da się zrobić bo spamer cofnie i doda inny adres dlatego strona zablokowana po emailu gdy dodawana jeszcze raz będzie wyświetlać pierwszy status choć wcale dodana do bazy nie będzie hehe....

Aby poprawić linkowanie, trzeba także poprawić numerację podstron, bo ostanie wpisy pojawiają się gdzieś daleko, i żeby tam dojść trzeba klikać kilka razy "next >" itp.

A to akurat już jest zrobione i działa świetnie - przykład > https://www.katalog.intelekt.net.pl/tag-warszawa-0.html

Można także poprawić także mapę o te podstrony, przykład.

Dobre - zanotowałem.

- cache stron, statystyk.. niby nic wielkiego, a potrafi bardzo obniżyć obciążenie serwera, liczbę połączeń z bazą danych itp. Ja cechuję wszelkiego rodzaju mapy, statystyki, statystykę PR itp.

Nie bardzo lubię bawić się w cache - może nic wielkiego ale trochę babrania się z kodem jest chociaż fakt mapę czy rss przydałoby się cachować...

- pewnie nie jednemu by się przydało automatyczne generowanie nowych podstron.

No perpetuum mobile raczej nie wymyślę ;) Na podstawie parsera rss ?

[coś od tego miejsca forum nie pozwala dalej cytować ?]

- kontakt, nie wiem czy w poprzedniej wersji był, ale bardzo potrzeby, jak prowadzimy wartościowy katalog,

Nie było a faktycznie by się przydało!

- wyróżnianie wpisów, albo wpisy płatne, w strukturze jest już pole pod to, przykład.

Tak to też będzie tyle że nie wiem czy już w lutym - chciałem to wprowadzić razem z modyfikacją odnośnie płatności SMS.

noka -> przez .htaccess się tego chyba nie da zrobić bo nowe seo-urle potrzebują NAZWY wpisu a stare były statyczne. Takie przekierowanie można by było zrobić chyba tylko przez header w php tyle że nie bardzo wiem jak to się ma do przekierowania permanentnego - mogę zrobić to w sumie nie jest jakiś szczególny problem...

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

• Odpowiedzi 69
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

To też, chodziło mi o to że żeby skrypt poprawnie działał także po zainstalowaniu w katalogu jakiejś domeny. Obecnie dział tylko w katalogu głównym domeny lub subdomeny.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

To może jeszcze wersję wielojęzyczną ? ;) Niech za granicą też mają mini ;)

Byłoby super jakbyś znalazł tamtą wersję i wysłał mi na maila: katalog[at]intelekt.net.pl bo robić to od początku zajmie sporo czasu...

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

To była przerobiona podstawowa wersja katalogu, wszystkie dodatki i tak trzeba przerabiać. Myślę że na wiele by się to nie przydało ale poszukam.

Ja mam taką drobną propozycję - czy dałoby wprowadzić obsługę includowania do regulaminu i jak dodać wpis. Tak jak to jest w blokach. Rozwiązałoby to problem z zamieszczeniem textarea w tych polach. To samo tyczy się pól powiadomień mailowych - ja osobiście wysyłam sporo więcej informacji niż pozwala na to nowy system bbcode (np adresy podkategorii w których są wpisy).

A co do zabezpieczeń - to super byłoby potwierdzenie mailowe - około 80% usuwanych przeze mnie wpisów ma fałszywy adres mailowy - przychodzą mi powiadomienia o nieodnalezieniu adresu. Coś takiego, że katalog wysyła jakiś kod, który uprawnia do dodania wpisu.

I fajne by było, żeby osoba sugerująca kategorię, lub podkategorię mogła podać email (nieobowiązkowo), na który zostałaby powiadomiona o zaakceptowaniu - jak sugeruje, to pewnie chce tam dodać stronę, więc ucieszy się z info że już może.

Co do blokowania maili - zrobiłem coś takiego samodzielnie, ale dopisuję adresy blokowane w phpmyadmin. Nie wysyłam żadnych powiadomień, ale wyświetla info przy próbie dodania z blokowanego adresu i na razie jeszcze nie wróciły strony spamujące.

Zrobiłem też taki dodatek, że podczas moderacji mogę zaznaczyć powód usunięcia wpisu i zostanie on wysłany mailem. Po co zapisywać to w bazie, lepiej wysłać delikwentowi, że np dodaje stronę w budowie - jak zrobi do końca, doda jeszcze raz, ja nie mam czasu na mailowanie z takimi leniami co im się nie chce regulaminu czytać.

Profesjonalne czyszczenie wykładzin, tapicerki samochodowej : Pranie dywanów

Zadbany spis artykułów, ciekawa skórka : Smaczny Precelek

Katalog stron z bardzo rozbudowaną kategorią regionalną : Katalog Błyskawica

Może taki coś ze sprawdza co jakiś czas czy dana stronka z wpisu działa.

Ustawiamy sprawdzanie raz na miesiac i automat jedzie jak jest 200 to następna jak inny komunikat to do kolejki do sprawdzenia za 3 dni jak 4 razy wywali co innego jak 200 to leci w kosz :)

Ja mam taką drobną propozycję - czy dałoby wprowadzić obsługę includowania do regulaminu i jak dodać wpis. Tak jak to jest w blokach.

To się da zrobić - chodzi o <php></php> ?

A co do zabezpieczeń - to super byłoby potwierdzenie mailowe - około 80% usuwanych przeze mnie wpisów ma fałszywy adres mailowy - przychodzą mi powiadomienia o nieodnalezieniu adresu. Coś takiego, że katalog wysyła jakiś kod, który uprawnia do dodania wpisu.

Tylko że to wymaga już stworzenia systemu autoryzacji - rejestrowanie/logowanie użytkownika a w to nie za bardzo chce mi się bawić - mogę jedynie spróbować zrobić autoryzacje dodanej strony na maila - dopóki ktoś nie wejdzie na skrzynkę i nie kliknie adresu wpis będzie miał status który nie wyświetli wpisu do moderacji w panelu.

I fajne by było, żeby osoba sugerująca kategorię, lub podkategorię mogła podać email (nieobowiązkowo), na który zostałaby powiadomiona o zaakceptowaniu - jak sugeruje, to pewnie chce tam dodać stronę, więc ucieszy się z info że już może.

a to jest akurat bardzo dobry pomysł.

Zrobiłem też taki dodatek, że podczas moderacji mogę zaznaczyć powód usunięcia wpisu i zostanie on wysłany mailem. Po co zapisywać to w bazie, lepiej wysłać delikwentowi, że np dodaje stronę w budowie - jak zrobi do końca, doda jeszcze raz, ja nie mam czasu na mailowanie z takimi leniami co im się nie chce regulaminu czytać.

Będzie w przyszłości - póki co są inne priorytety.

Może taki coś ze sprawdza co jakiś czas czy dana stronka z wpisu działa.

Ustawiamy sprawdzanie raz na miesiac i automat jedzie jak jest 200 to następna jak inny komunikat to do kolejki do sprawdzenia za 3 dni jak 4 razy wywali co innego jak 200 to leci w kosz :D

Hehe - tak jak z aktualizatorem Pagerank czy linkiem zwrotnym - to jest zbyt duże przedsięwzięcie jak na tą aktualizację.

Irek -> dzięki za przesyłkę - postaram się przenieść te 2 mody z tamtej wersji jednak tłumaczenia nowych modyfikacji na angielski/hiszpański będzie musiał się podjąć już ktoś inny B).

W nowej wersji postanowiłem skonstruować system templatek - coś ala prymitywny plugin w wordpressie - wrzuca się katalog z templatką do otwarty_tpl i można zmienić w panelu skórkę - nowa wersja wyposażona będzie prócz klasycznego motywu również w nowy bardziej nowoczesny ale zbyt wiele proszę ode mnie nie wymagać kiepski ze mnie grafik :/

Ja mam taką drobną propozycję - czy dałoby wprowadzić obsługę includowania do regulaminu i jak dodać wpis. Tak jak to jest w blokach.

To się da zrobić - chodzi o <php></php> ?

Dokładnie.

Tylko że to wymaga już stworzenia systemu autoryzacji - rejestrowanie/logowanie użytkownika a w to nie za bardzo chce mi się bawić - mogę jedynie spróbować zrobić autoryzacje dodanej strony na maila - dopóki ktoś nie wejdzie na skrzynkę i nie kliknie adresu wpis będzie miał status który nie wyświetli wpisu do moderacji w panelu.

Nie chodziło mi o system logowania (ten skrypt i tak przestaje być "mini"), ale o autoryzację tylko na dodanie wpisu. Ja raczej myślałem o czymś takim, że najpierw podaje się url i mail, system wysyła wiadomość z wygenerowanym kodem - wklejamy ten kod i dopiero skrypt pobiera meta itd. Hasło jest przypisane do danego url tylko do wykorzystania (i np przez 24 h) a potem kasowane z bazy.

Profesjonalne czyszczenie wykładzin, tapicerki samochodowej : Pranie dywanów

Zadbany spis artykułów, ciekawa skórka : Smaczny Precelek

Katalog stron z bardzo rozbudowaną kategorią regionalną : Katalog Błyskawica

Jeszcze jedna rzecz przyszła mi do głowy - blokowanie po IP.

Mam coś podobnego w swoim i czasami się przydaje, zwłaszcza kiedy dodadzą adres katalogu do listy dodawarek, mi osobiście się przydało w walce z ruskim automatem dodającym jakieś bzdurne kategorie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności