Skocz do zawartości

Portfolio do oceny

milbau

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, bardzo proszę o ocenę mojej strony www: Tworzenie stron www.

Do tej pory pracowałem w pewnej firmie, gdzie tworzyłem głównie wizytówki firm i zajmowałem się ich pozycjonowaniem. Jednak postanowiłem nie zarabiać na kogoś, tylko sam pomału rozkręcić swoją działalność. Jest to tymczasowa wersja strony, z czasem gdy będę miał bogatsze portfolio ulegnie zmianie - nie umieszczam swoich prac które wykonywałem dla tej firmy.

Bardzo proszę o ocenę i pozdrawiam.

Z „designem” to ta strona nie ma nic wspólnego. Fatalnie podobierane kolory, jeden wielki syf.

Jestem w 95% pewien że prace w portfolio nie są Twoje.

Śmieszy mnie twój post, jak można powiedzieć że na 95% to nie moje prace, a dlaczego tak uważasz?. Może nie jest ta strona z fajerwerkami graficznymi ale taka właśnie miała być - prosta. Są różne gusta i to rozumiem, może napisz czemu to jest "jeden wielki syf" to może się zgodzę i zmienię.

Co do animacji to racja - tandeta:) usunę.

Śmieszy mnie twój post, jak można powiedzieć że na 95% to nie moje prace, a dlaczego tak uważasz?

Uważam tak ponieważ Twoje portfolio jest bardzo brzydkie a prace jakie masz w swoim dorobku są o niebo ładniejsze. Zawsze wydawało mi się że "portfolio" jest swego rodzaju wizytówką grafika i sam Twórca poświęca mu trochę więcej czasu niż typowemu zleceniu.

Może nie jest ta strona z fajerwerkami graficznymi ale taka właśnie miała być - prosta.

Ona nie jest prosta. Ona jest brzydka.

Są różne gusta i to rozumiem, może napisz czemu to jest "jeden wielki syf" to może się zgodzę i zmienię.

Rozumiem że o gustach się nie dyskutuje, ale połączenie kolorów jakie użyłeś sprawie wrażenie wielkiej fuszerki albo daltonizmu. Syf = smutny szary ciemny napis w topie "Baudesign". Tandetny gif obok (sam do tego doszedłeś i chwała Ci za to). Jacyś ludzie nie wiadomo po co. Głupie menu, w głupim miejscu z brzydkim "hoverem". Znaczki "Domku i Maila" użyte w obleśny sposób. Na dole szary smutny prostokąt. Po prawej jaskrawy zielony napis z podkreśleniem który wygląda jak link a nim nie jest. W ogóle niewiadomo skąd nagle to przełamanie barw z szarych na jaskrawe. Jakieś 2 denne obrazki które "urozmaicono efektem z gimpa albo nielegalnej kopi photoshopa". Nie wspomnę już o podstronach z jakimś bohomazem po prawej. Menu dolne tez do bani. Wszystko to pod hasłem "Pokaż światu swoją stronę!".

Wiesz. Rozumiem że tutaj dają prace ludzie którzy często nie mają doświadczenia w projektowaniu stron. Robią swoje pierwsze kroki albo zajmują się tym od święta. Daję sobie głowę uciąć że ich pierwsze strony im się teraz podobają ale za rok lub dwa będą się na ich widok tylko uśmiechać. Jeżeli ktoś robi "design" i chce pracować na swój rachunek to wolę od razu napisać co myślę niż dawać komuś nadzieję że ze swoimi umiejętnościami cokolwiek osiągnie.

Pozdrawiam

Piotrek

Ps. Jeżeli masz daltonizm nie bierz moich słów do siebie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności