Skocz do zawartości

Sprytne ukrycie maila

jaclaw

Rekomendowane odpowiedzi

W pewnym bardzo fajnym serwisie rowerowym którego z resztą używam, jest równie fajne co i chyba skuteczne zamaskowanie maila.

Przykładowy user: https://www.bikestats.pl/index.php?work=userinfo&id=1548 - proszę najechać myszką na to pole email.. bardzo fajna sprawa wg. mnie, tylko nie bardzo potrafię ten pomysł użyć u siebie.

Jeśli ktoś potrafiłby takie coś zrobić albo podpatrzyć jak to działa tam to bardzo bym prosił. Myślę że dla bota taki mail jest raczej nie do zgarnięcia.

Drukarka przestaje już drukować? Kup tusze i tonery na inkhouse.pl !

wystarczy zobaczyć do źródła...

mają funckję JS:

function tworzMail(domena, nazwa, element)
{
element.href='mai'+'lto:'+nazwa+'@'+domena;
}

a potem w kodzie atrybut dla <a>

onmouseover="tworzMail('domena.pl','uzytkownik', this)"

albo inna wersja:

function tworzMail2(domena, nazwa, element)
{
element.href='mai'+'lto:'+nazwa+'@'+domena;
element.innerHTML=nazwa+'@'+domena;
}

to bardziej "wypaśna" wersja że napis w elemencie też się zmieni na adres email a nie tylko odnośnik.

Dość już stary sposób na zabezpieczenie maili na stronie.

EDYTA:

chodzi o mail w stopce chyba :) hehe

No przecież jest tam w danych usera w 3 czy 4 rubryczce od góry, mail do niego tak właśnie zamaskowany, trzeba najechać mychą (to ta wypaśniejsza wersja) :)

A mam takie jeszcze pytanie, co do rozbijania maila na

'domena.pl','uzytkownik'

czy mógłby ktoś napisać taką funkcję co podany mail by tak rozbijał na 2 zmienne? Bo z bazy mi sczytuje w całości, a ja nie bardzo wiem jak to rozbić na 2 części i upchać w ten link.

Drukarka przestaje już drukować? Kup tusze i tonery na inkhouse.pl !

No przecież jest tam w danych usera w 3 czy 4 rubryczce od góry, mail do niego tak właśnie zamaskowany, trzeba najechać mychą (to ta wypaśniejsza wersja)

poleci mi ktoś jakiegoś dobrego okulistę?? :) a może trzeba być jakoś zalogowanym... :)

boxnaprezent.pl - wyjątkowe BOXy prezentowe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności