Skocz do zawartości

Ban(an)y

bananowski

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Xann daj już spokój z tłumaczeniem tego w taki sposób. Nadal tego nie widzisz i będziesz bronił e-weblinka? Nie wszyscy mieli na tych stronach AdSense, a punktem zaczepienia jest wspomniana lista. Tuż po jej ujawnieniu sprawdziłam wybrane domeny i były zaindeksowane w Google, a teraz większości już nie ma.

SWL'e od zawsze były niemile widziane przez Google i tak naprawdę każdy korzystający z nich wiedział, w co się pakuje. Tym razem padło akurat na Twój system i nie jest przypadkiem jeśli masowo lecą bany na całe domeny, na których znajdowały się strony podpięte właśnie do Twojego systemu i które są widoczne na liście. Dziwi mnie tylko, czemu lista wyszła właśnie teraz i czemu tak łatwo było ją zdobyć. Z drugiej strony gdybyś nie rozpoczynał kolejnych afer związanych z szookiem czy Collinem to może sprawy w ogóle by nie było... bo w końcu czemu padło właśnie na Twój system?

Z drugiej strony gdybyś nie rozpoczynał kolejnych afer związanych z szookiem czy Collinem to może sprawy w ogóle by nie było... bo w końcu czemu padło właśnie na Twój system?

sprawa jest prosta - robimy własny system wymiany linków ale aby miał userów trzeba wykosić inne więc podejmujemy "odpowiednie działania" w stosunku do innych, "zaprzyjaźnionych" systemów na razie nie ruszamy bo mamy w tym interes albo nie zostaliśmy lepiej przez nich poznani.

Oczywiście cały czas głosimy wszem i wobec , że walczymy o czystość indeksu (wyłączając oczywiście z tej walki zaprzyjaźnione SWLe, którym też jest to na rękę.

Troche rozjaśniłem w główce ? ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Ja jestem daleki od oskarżania Xanna. e-Weblink jest jedną z prostszych metod pozycjonowania i wpisuje się w strategię lajtowego pozycjonowania.

Można by stworzyć profil stron, które są głównie (jedynie) dopalane z systemów rotacyjnych, skatalogowane po same uszy w qwebach i nie zawierają unikalnych treści. Są one grupą najwyższego ryzyka jeśli chodzi o bany - nie licząc czystego spamu. Nie ma się więc czemu dziwić, jeśli 7 na 10 zbanowanych użytkowników mówi, że korzystało z e-weblinka, bo to oni są grupą najbardziej podatną na bany.

Beerbant, wiem jak sprawa od początku wyglądała i takich rzeczy nie musisz mi wyjaśniać. Nie zmienia to faktu, że właśnie ta lista jest powodem banów, a nie jakieś AdSensy.

@Lexy Dołączył: 22.10.2005, myślałem, że wiek idzie w parze z mądrością, ale dzisiejsze posty Twoje mnie rozwalają.

Panowie, usuwać własne systemy wymiany linków jeśli to jest rotacyjny i posiada 5 linków [własny podkreślam].

Czyli mam już przyczynę ;) . Nie jest to słaba jakość, ani standardowa kopia 10 mln qlweba czy tez wiki tylko 5 linków rotacyjnych na stronie. Czyli selonet i własne są be z 5 linkami rotacyjnymi, a kopie 10 mln qlweba ok.

:):lol: :lol: :lol:

(L)

Beerbant, wiem jak sprawa od początku wyglądała i takich rzeczy nie musisz mi wyjaśniać. Nie zmienia to faktu, że właśnie ta lista jest powodem banów, a nie jakieś AdSensy.

lista jest powodem banów w takim samym stopniu jak umieszczone adsensy na stronkach z dzwonkami, opisami, kopiach dmozu, etc , etc. Dodatkowo umieszczanie bezsensa na stronach z zapleczem dołączanym do SWLi jest debilizmem i jednym z powodów bananowania również ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Lexy ale o co chodzi jakie bany ? jeżeli naprawde się interesujesz temate to spójrz na statytyki https://www.e-weblink.com/statistic.php nie widze zeby poszło 5 tys domen z tej listy a Ty ???

Ba mało tego google nigdy nie banuje strony z SWL kto ci powiedział takie bzdury ???? Google jedynie może ukrac stronę spadkiem w wyniach to wszysko.

Jeżeli naprawdę chesz już coś napisac to pisz coś co nie mija się z prawdą i nie opieraj sie na plotkach tylko faktach ;)

PS> Lexy poszukaj informacji o MFA

Marketing internetowy dla firm

Powiem tak na tych listach [ było jest :) ] około 200 moich serwisów. Wszystkie stoją jak stały i nie maj bana.

mimo ze jedna domena uzyskała na tych lista jakoś tak top 1 ;)

Dla mnie zasada ban jest prosta jak ma sie 10 domen to ile można dostać banów ??

Jak już ma sie 100 czy 500 to jakie jest prawdopodobieństwo ze coś dostanie banika??

Powiem tez ze czas żniw w googole widać jeszcze nie nadszedł, ale jak na odejdzie to poleci dużo i śmieci. Nie będzie mieć znaczenie czy SWL jest czy nie ads czy inne dziadostwo na stronie, porostu śmieci poleca do kosza.

Co będzie śmieciem to już wielkie G oceni i nikt więcej :D

;) Debilstwo roku.

To ze postawilam tam wikipedie czy to ze je zabanowalo? Domeny wypowiedzialam, ale byly wykupione do konca roku wiec pomyslalam ze postawie tam jakiegos spama, co sie maja marnowac ...

Lexy ale o co chodzi jakie bany ? jeżeli naprawde się interesujesz temate to spójrz na statytyki https://www.e-weblink.com/statistic.php nie widze zeby poszło 5 tys domen z tej listy a Ty ???

Ba mało tego google nigdy nie banuje strony z SWL kto ci powiedział takie bzdury ???? Google jedynie może ukrac stronę spadkiem w wyniach to wszysko.

Jeżeli naprawdę chesz już coś napisac to pisz coś co nie mija się z prawdą i nie opieraj sie na plotkach tylko faktach :D

PS> Lexy poszukaj informacji o MFA

Xann, e-weblink to naprawde fajny system, ale nie siej propagandy ... wg. twoich statystyk do kosza poszlo 120 milionow zaindeksowanych stron. Wielkie G cie nie lubi, oj nie lubi ... i szook&colin tez cie nie lubia, oj nie lubia ...

Estetyczna i trwała reklama - naklejki 3D oraz breloki - producent.

Rowery i narty Kraków - sprzedaż hurtowa i detaliczna.

Polecamy kamery sportowe i kamery ekstremalne Liquid Image.

Xann, e-weblink to naprawde fajny system, ale nie siej propagandy ... wg. twoich statystyk do kosza poszlo 120 milionow zaindeksowanych stron. Wielkie G cie nie lubi, oj nie lubi ... i szook&colin tez cie nie lubia, oj nie lubia ...

No teraz wyszło, że przez e-weblinka spadł site w Gógle ;) Jakby się zastanowić to jest w tym ziarno prawy. W końcu G nie wytrzymało takiej ilości śmieci, stawianej często pod zaplecze punktowe w systemach i przycięło wszystkim...

na domenach klientow ktorzy nie chcieli placic ?

;)

o kur... o ... buchacha, a to dobre, dzieki webraster za tekst.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności