Skocz do zawartości

Strona ze zwiastunami

Piotruś

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, dopiero zaczynam swoja zabawe z "pozycojowaniem" (cudzyslow na chwile obecna calkiem dobrze odzwierciedla moje proby:D), robieniem stron pod adsense i inne pp. Praktycznie zakonczylem prace nad pierwszym takim serwisem i chcialem sie spytac o opinie, czy pomysl sam w sobie jest dobry i ma jakies szanse na powodzenie? czy polozenie reklam jest dobre? czy strona pod katem google jest dobrze zrobiona? z tego co widzialem to pierwsze reklamy niezbyt tematycznie wpasowuja sie w tematyke serwisu, dodatkowo czesc jest w innym jezyku, jest to moj blad czy poprostu brak reklam pod okreslona tematyke? Wszelkie wskazowki mile widziane, strone nie jest graficznie piekna ale grafik to ze mnie nigdy nie bedzie:T z gory thx za cenne rady.

https://www.trailers4you.org

juz chyba wiam co z tymi reklamami:T pewnie przez smieci z linkme jest takie cos?

Witam, dopiero zaczynam swoja zabawe z "pozycojowaniem" (cudzyslow na chwile obecna calkiem dobrze odzwierciedla moje proby:D), robieniem stron pod adsense i inne pp. Praktycznie zakonczylem prace nad pierwszym takim serwisem i chcialem sie spytac o opinie, czy pomysl sam w sobie jest dobry i ma jakies szanse na powodzenie?

Witam. Jak trochę popracujesz to ma.

czy polozenie reklam jest dobre? czy strona pod katem google jest dobrze zrobiona? z tego co widzialem to pierwsze reklamy niezbyt tematycznie wpasowuja sie w tematyke serwisu, dodatkowo czesc jest w innym jezyku, jest to moj blad czy poprostu brak reklam pod okreslona tematyke?

Reklamy dostosują się tematycznie - o to się nie martw. Co do ich ilości to ja jestem zwolennikiem "tym więcej tym lepiej". Niestety w Twojej tematyce to się nie sprawdzi. Co do położenia reklam to ta po prawej na pewno nie przynosi zysków. Górna jest w porządku.

Wszelkie wskazowki mile widziane, strone nie jest graficznie piekna ale grafik to ze mnie nigdy nie bedzie:T z gory thx za cenne rady.

Grafiką się nie przejmuj, przyjdzie czas że kupisz lepszą ;p.

Ahh no to zaczynam.

Linki w menu bez atrybutu title.

Pomysł z "Zobacz" jest słaby. Cały obrazek jak i tytuł artykułu powinien być linkiem. Doda to stronie funkcjonalności. Ja odruchowo klikałem w te miejsca. Dopiero po chwili zauważyłem to „zobacz”.

Brak nagłówków. Polecam jeden <h1> i każdy tytuł newsa z <h2>. W h1 to na co się najbardziej pozycjonujesz. Jeżeli boisz się że zepsuje ci to stronę to zmniejsz sobie w css’ie czcionkę nagłówków.

Używasz atrybutu <B> w nieprzemyślany sposób. Stosujesz go na hasła typu "data dodania", "zobacz". Lepiej pogrubić te słowa w css'ie. W kodzie strony jedyne co powinno być z <b> to najważniejsze słowa kluczowe. Bardzo pomaga to w pozycjonowaniu.

Ten tekst nad newsami jest bardzo dobry. Powinieneś go tylko bardziej naszpikować słowami na które się pozycjonujesz.

Co do Meta tagów. Są w porządku, mogły by być lepsze. Staraj się częściej używać form w mianowniku. Przede wszystkim pisz dla robota google nie dla ludzi. Co z tego że masz tam fajny tekst jak go nikt nie przeczyta.

URL’e zwiastunów zbudowane w sposób zadawalający. Tylko jedna zmienna. URL’e kategorii bardzo dobre.

Mógłbyś określić szerokość miejsca na content. Teraz jeżeli wchodzę w jakąś kategorię gdzie jest tylko jeden zwiastun przesuwa mi prawe menu do środka. Strona się rozjeżdża.

Jak będziesz chciał to coś jeszcze powymyślam. Ogólnie jak na początek to jest bardzo dobrze. Jak wprowadzisz zmiany które wypisałem to będzie Ci się o niebo łatwiej pozycjonowało i Twoja strona nabierze funkcjonalności. Gdyby udało Ci się to co napisałem wprowadzić w życie to mogę sypnąć jeszcze jakieś rady ;>. O ile będziesz chciał ich słuchać ;p

PS. Często używam skrótów myślowych więc nie zdziwię się gdy nie zrozumiesz czegoś co napisałem. Jak coś to pytaj a wyjaśnię innymi słowami ;-p

Wielkie dzieki za wskazowki, nie ukrywam, ze sa one bardzo dla mnie cenne i trafne. Postaralem sie jakos zrealizowac wspomniane przez Ciebie rzeczy. Gdybys mial chwilke zweryfikowac obecny stan bylbym wdzieczny, jezeli masz jakies pomysly/rady to ja oczywiscie jestem otwarty, konstruktywne wskazowki/rady zawsze beda mile widziane. Ahm jeszcze chcialem spytac, czy z Twojego doswiadczenia wynika, ze reklamy tekstowe sa bardziej efektywne od graficznych? czy moze jeszcze lepiej ustawic losow? CO do tej bocznej reklamy to tez wydaje mi sie, ze nie jest to jakis mistrzowski pomysl ale chcialem jakos wypelnic to miejsce.

Jest dużo dużo lepiej. Zarówno pod względem seo (nagłówki) jak i funkcjonalności. Gdyby grafa nie była jaka jest to ta strona była by całkiem spoko.

Co do kolejnych wskazówek to myślę że już się jakoś dogadamy po za forum. Napiszę do Ciebie za 2-3 dni i zrobimy z tej strony w kilkadziesiąt minut perełkę ;). Napisałbym szybciej ale mam już zaplanowany wyjazd i odpada.

Powodzenia ;)

Wszystko zostalo powiedziane ja dodam iz pomysl super dla ludzi jak ja chodzacych przynajmniej raz w tygodniu do kina.... przynajmniej nie trzeba wchodzic i szukac nowosci oraz trailerow... tutaj widze wsio jest... i o ile strona bedzie aktualizowana tak dlugo bedziesz mial ruch

BlogSeo - Skuteczna Reklama BlogSeo - darmowa reklama w internecie czyli wszystko to co potrzebne do pozycjonowania

Blog Anglojezyczny Szukasz darmowych anglojezycznych stron na ktorych możesz umieścić swój link ? News - Press daje Ci taką możliość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności