pala2222 Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Mam problem bo nie wyświetlają mi się wpisu www.catalog.gumpart.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon80 Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 cos mieszałeś w plikach. Stopki nie ma. Niezawodne strategie wygrywania w sieci - ebook Jak zdobyć popularność i zjednać sobie wyszukiwarki? - ebook Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melma Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 pala2222 napisał(a): Mam problem bo nie wyświetlają mi się wpisuwww.catalog.gumpart.pl Przyczyną może też być funkcja includowana z pliku pr.php. Odszukaj w pliku home.php wiersz include 'pr.php'; i zamień na // include 'pr.php'; Wówczas pagerank nie będzie sprawdzany, ale zobaczysz czy tam nie leży przyczyna. Jeżeli pomoże, to wiersz ten trzeba wyszukać w innych plikach (szczegóły wpisu, kategorie, podkategorie, czy gdzie tam jeszcze jest - piszę z pamięci). Problem występuje, gdy hosting ma zablokowane jakieś funkcje zamieszczone w pliku pr.php (fopen czy coś w tym stylu). Można też zmodyfikować w takim przypadku jedynie plik pr.php, bez potrzeby ingerencji w wymienionych przeze mnie plikach. Miałem kiedyś podobny problem na jakimś darmowym hostingu, przyczyną była właśnie któraś z funkcji sprawdzających pagerank. Polecam projektowanie stron Łódź, oraz moderowany, podrasowany katalog, w którym znajdziesz dobre polskie strony, o niebagatelnej treści. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pala2222 Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Już naprawiłem ale w każdym wpisie pisze pr -9 np. https://catalog.gumpart.pl/katalogi-stron-p11.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maXus Opublikowano 14 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 witam, pobrałem program z tej strony https://seo.pkruk.com/ i obojętnie na jaką domenę wrzucam pliki, ustawiam prawidłowo chmod i mam ten komunikat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melma Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 maXus napisał(a): witam, pobrałem program z tej strony https://seo.pkruk.com/ i obojętnie na jaką domenę wrzucam pliki, ustawiam prawidłowo chmod i mam ten komunikat Musisz nadać uprawnienia z poziomu skryptu, aby to on był właścicielem, ew. zmienić warunek sprawdzający ustawienia chmod w skrypcie instalatora (o ile masz pewność, że wymaganym plikom/folderom nadałeś zalecane uprawnienia). Podawałam już kiedyś rozwiązanie, poszukaj. Ewentualnie wieczorem sprawdzę plik instalatora i podam szczegóły. Zapraszam także do przetestowania mocno zmodyfikowanego skryptu katalogu (dostępny panel administracyjny), pod adresem demo.melma.pl. Polecam projektowanie stron Łódź, oraz moderowany, podrasowany katalog, w którym znajdziesz dobre polskie strony, o niebagatelnej treści. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maXus Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 Był bym wdzięczny za pomoc. Utworzyłem sam plik config.php i ominąłem w ten sposób instalacje tylko że strona główna katalogu wygląda teraz tak https://www.ceciliazabala.com/ a do panelu admina nie można się zalogować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon80 Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 Masz pojecie o tym że instalacja tworzy bazę danych w phpmysql ? utworzyła ci się ??? Wiesz do czego służy tworzenie pliku config.php ? Rada, skasuj plik któy utworzyłeś i zainstaluj skrypt poprawnie. I zacznj mysleć bo bez tak podstawowej czynności niewiele zdziałasz. Niezawodne strategie wygrywania w sieci - ebook Jak zdobyć popularność i zjednać sobie wyszukiwarki? - ebook Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maXus Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 Ok, a czytałeś moją wcześniejszą wypowiedź. Chyba nie, bo wtedy byś wiedział że instalacja ręczna nie działa i zmuszony byłem samemu stworzyć plik config.php a o tym że instalacja tworzy bazę mysql zapomniałem. Problem wynika ze złego zaprogramowania instalatora - jakaś pętla IF ma sztywny chmod. Tyko że do tej pory nie wiem co i gdzie zmodyfikować, już był ten temat poruszany ale wyszukiwarka nic nie wskazuje a przeczytanie 6 stron wątków w tym dziale trochę mi zajmie więc może jednak ktoś pamięta którą linie kodu trzeba zmodyfikować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek Opublikowano 17 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 Znajdź linię if ($dir_par!="0755") { i zmień na if ($dir_par!="0666") { lub inny chmod. Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql. Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON! Wielki Elektronik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melma Opublikowano 17 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 Irek napisał(a): Znajdź linięif ($dir_par!="0755") { i zmień na if ($dir_par!="0666") { lub inny chmod. Dokładnie, i usuń lub zmień nazwę plikowi config.php, który ręcznie utworzyłeś. Polecam projektowanie stron Łódź, oraz moderowany, podrasowany katalog, w którym znajdziesz dobre polskie strony, o niebagatelnej treści. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Reg Opublikowano 17 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 Witam, ja mam problem bo nie wysyłają mi się maile potwierdzające dodanie lub odrzucenie wpisu. Nie wiem czemu ? Wersja zainstalowana otwartego z wczoraj ? A i nie mieszałem w tych plikach mail_dodano.php itd. gdyż w panelu admina mogę zmienć dane analogicznie no chyba ze się mylę ? Z góry dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon80 Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 musisz mieć na serwerze uruchomiona funkcję mail() czyli możliwość wysyłki emaili bezpośrednio przez PHP. Jeżeli masz to sprawdź w ustawieniech czy masz włączone wysyłanie powiadomień. Niezawodne strategie wygrywania w sieci - ebook Jak zdobyć popularność i zjednać sobie wyszukiwarki? - ebook Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Reg Opublikowano 20 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 Witam dzięki wielkie za pomoc. Mam jeszcze jedno pytanie - chce uruchomic na kolejnej domenie katalog i pojawiają mi sie błedy - adres slubny.wedding24.pl Dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melma Opublikowano 20 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 Sebastian Reg napisał(a): Witamdzięki wielkie za pomoc. Mam jeszcze jedno pytanie - chce uruchomic na kolejnej domenie katalog i pojawiają mi sie błedy - adres slubny.wedding24.pl Dziękuje Utwórz katalog tmp na serwerze. Polecam projektowanie stron Łódź, oraz moderowany, podrasowany katalog, w którym znajdziesz dobre polskie strony, o niebagatelnej treści. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.