Skocz do zawartości

najnowsza wersja mini otwarty mod v2.0

Rekomendowane odpowiedzi

xantiros - hehe ja sobie doskonale zdaje sprawę że skrypt katalogu jest zaprogramowany bardzo "podstawowym" php...tylko że skrypt nie jest mojego autorstwa :D ja tylko napisałem do niego kilkanaście modyfikacji a większość z nich działa na zasadzie funkcji w funkcje.php i nie ingeruje za bardzo w resztę plików - zwłaszcza tych odpowiedzialnych za samo działanie katalogu. Pisząc swoje modyfikacje starałem się każdą zmienną zadeklarować prawidłowo - niestety resztę programował 3 lata temu kto inny...dalej - prawa dostępu to samo 3 lata temu każdy serwer obsługiwał chyba 755 teraz się to zmienia.

No nic postaram się w następnej wersji ponaprawiać błędy swojego poprzednika mając na uwadze Twoje mądre rady - jak byś jeszcze coś znalazł koniecznie daj znać. Dzięki!

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

• Odpowiedzi 405
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja tylko ci naświetliłem problem, ja przypuszczalnie (tak na 90%) skorzystam z tego skryptu, ale będę go musiał mocno zmodyfikować (od strony technicznej) aby był bezpieczny, bo tak jak pisałem szkoda by było jak by jakiś haker znając kod wyczyścił ci bazę nad której zawartością pracowałeś kawał czasu.

A mówiłem kilka stron temu - zacznij od zera i będziesz miał (czytać: będziemy mieli) świetny skrypt katalogu.

nie no jasne tylko chyba najwcześniej za 2 lata ;) - poza tym ja wychodzę z założenia że lepiej skupić się na jednym - moim zdaniem najlepszym skrypcie katalogu niż programować nowy który będzie już 30 czy 40. Bazuje tez tutaj na sporej promocji jaką otwarty mini sobie wyrobił - co mi po tym że zrobię nowy super katalog skoro większość ludzi o nim nie będzie wiedzieć i sięgnie po starego poczciwego miniacza ?

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

No cóż. W końcu postawiłem katalog na modziev2.0, po wielu perturbacjach udało mi się zaimportować bazę sql z innego katalogu na skrypcie mini (mod pkruka), miałem przy tym sporo problemów z kodowaniem znaków, ale teraz mam wszystkie wpisy z mojego katalogu + kategorie, podkategorie, strony aktywne i nieaktywne.

Kilka spostrzeżeń. U mnie występuje część wcześniej opisanych błędów - wyszukiwarka zwraca 'krzaczki' a co za tym idzie - 0 trafień (chyba że nie używamy polskich znaków w wyszukiwaniu. To samo tagi globalne - zwracają wyniki ze "spłaszczonymi polskimi znakami", jak w seo-linkach, więc często brak teści. Krzaczki w napisie "szybki podgląd zawartośc", natomiast treść stron piękną "polszczyzną " . No i po imporcie przez sql nie mam tagów globalnych (tylko startowe) a w katalogu niecały 1k wpisów.

A i w tagach globalnych mam parę krzaczków, w tagach lokalnych - wszystko ok. Dziwne. Mogę sobie poprawić w bazie tagi z krzakami, może nowe będą się tam zapisywały ok. O, i jeszcze jedno - zaraz po instalacji, wpisy dodane przez instalator też wykrzaczone były.

A tak ogólnie, to super że po tak długim czasie ten projekt znowu ożył. I za to wielkie dzięki.

Profesjonalne czyszczenie wykładzin, tapicerki samochodowej : Pranie dywanów

Zadbany spis artykułów, ciekawa skórka : Smaczny Precelek

Katalog stron z bardzo rozbudowaną kategorią regionalną : Katalog Błyskawica

A mógłby 'ktoś się poświęcić' i dać adres przykładowego katalogu zainstalowanego na tym skrypcie - miło by bylo, by taki przykładowy katalog pojawił się w pierwszym poście :)

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Kilka spostrzeżeń. U mnie występuje część wcześniej opisanych błędów - wyszukiwarka zwraca 'krzaczki' a co za tym idzie - 0 trafień (chyba że nie używamy polskich znaków w wyszukiwaniu.

Jest to błąd wszystkich wersji otwarty mini - w następnej aktualizacji zostanie naprawiony raz na zawsze.

To samo tagi globalne - zwracają wyniki ze "spłaszczonymi polskimi znakami", jak w seo-linkach, więc często brak teści.

Wszystko dlatego że zimportowałeś starą bazę danych poprzedniej wersji otwarty mini przez SQL a nie przez importer w nowej wersji przez plik .XML. Gdybyś użył importera odpowiednie skrypty utworzyłyby tagi starym wpisom i wszystko by działało.

Krzaczki w napisie "szybki podgląd zawartośc", natomiast treść stron piękną "polszczyzną ".

Zgadza się - już zlokalizowałem błąd - w następnej wersji otwarty mini system będzie wykrywał czy pobiera treść strony w kodowaniu utf-8 czy iso-9959-2.

No i po imporcie przez sql nie mam tagów globalnych (tylko startowe) a w katalogu niecały 1k wpisów.

Właśnie dlatego że zrobiłeś to przez SQL a stara wersja otwarty mini nie tworzyła tagów. Zrób to przez importer czyli - w starym katalogu w panelu export do pliku .XML zapisz na dysk -> instalujesz nową wersję otwarty mini -> import pliku ze strukturą katalogu i masz wszystkie tagi ;).

A i w tagach globalnych mam parę krzaczków, w tagach lokalnych - wszystko ok. Dziwne. Mogę sobie poprawić w bazie tagi z krzakami, może nowe będą się tam zapisywały ok.

Przy nowo dodawanych wpisach skrypt automatycznie będzie tworzył nowe tagi.

O, i jeszcze jedno - zaraz po instalacji, wpisy dodane przez instalator też wykrzaczone były.

No to jest trochę za mało informacji żeby dojść źródła problemu.

Ptaq -> chodzi Ci o wersje demo z dostępem do panelu adm. czy po prostu przykładowe katalogi na tym skrypcie ?

Jest to błąd wszystkich wersji otwarty mini - w następnej aktualizacji zostanie naprawiony raz na zawsze.

A rzeczywiście - w starym katalogu też tak jest,

Wszystko dlatego że zimportowałeś starą bazę danych poprzedniej wersji otwarty mini przez SQL a nie przez importer w nowej wersji przez plik .XML. Gdybyś użył importera odpowiednie skrypty utworzyłyby tagi starym wpisom i wszystko by działało.

Jasne, tylko jest jeden problem - eksport z mini nie uwzględnia stanu wpisu - więc opcje miałem 2: albo mieć aktywne wszystkie wpisy, nawet te jeszcze nie zmoderowane (kilkaset), lub mieć wszystko do ponownej moderacji (blisko 2k). Więc wybrałem opcję 3. Ale mam pomysł - usunę wpisy nieaktywne (zrobi to za mnie wtyczka ff) wyeksportuję, wyczyszczę bazę, i zaimportuję - będzie git :D..... chyba

A i w tagach globalnych mam parę krzaczków, w tagach lokalnych - wszystko ok. Dziwne. Mogę sobie poprawić w bazie tagi z krzakami, może nowe będą się tam zapisywały ok.

Przy nowo dodawanych wpisach skrypt automatycznie będzie tworzył nowe tagi.

O, i jeszcze jedno - zaraz po instalacji, wpisy dodane przez instalator też wykrzaczone były.

No to jest trochę za mało informacji żeby dojść źródła problemu.

chodzi o to, że we wpisach (także w tagach wyświetlanych na głównej stronie), które do bazy dodaje instalator - chyba 13 wpisów, już nie pamiętam, też występują jakieś problemy z kodowaniem - nie mogę podać przykładu, bo usunąłem te wpisy po instalacji. ale w tagach nadal tak mam, a oto przykład, i to jest tag, który w bazie jest od początku:" po?czochy (1)"

A po kliknięciu na tag "ŁÓdŹ" zwróciło takie zapytanie "Wynik wyszukiwania: lodz". Akurat lodz znajduje we wpisach, ale już tag "typowe projekty domów" zwraca wynik : "Brak wpisów zawierających: typowe projekty domow", a przecież tag był :)

U mnie występuje część wcześniej opisanych błędów - wyszukiwarka zwraca 'krzaczki' a co za tym idzie - 0 trafień (chyba że nie używamy polskich znaków w wyszukiwaniu
wystarczy rozejrzeć się w tym dziale https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=58648

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Irek ->

No nie wiem, nie mam czasu na dłuższe kombinowanie, ale po przeróbce według Twojej receptury, zmieniły mi się jedne krzewy na inne, a mnie nie o gatunek chodziło, tylko o pozbycie się badziewia :prezent:

General_Depet kiedy planujesz wypuszczenie nowej aktualizacji? Bo nie wiem czy poczekać czy instalować teraz. :)

Instaluj - nowa wersja najwcześniej za miesiąc lub dwa - jest sporo przeróbek (patrz wyżej) no i dość skomplikowane modyfikacje m.in. mailing-newsletter tak skonfigurowany żeby nie zjechał hostingu.

hej, mam mały problem z tokenem, adres katalogu: www.katlog.info podczas dodawania podkategorii, strony jest problem z tokenem, nie odswieża się i cały czas pisze ze jest źle przepisany token. W czym tkwi problem?

P.S. Narazie wyłączyłem tokena, ale problem chciałbym rozwiązać. Problem mam też z kolumną prawą, ustawiam szerokość oraz co się ma w niej wyświetlać i bez reakcji. :)

Sklep z elementami do balustrad ze stali nierdzewnej - https://homeno.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności