Skocz do zawartości

najnowsza wersja mini otwarty mod v2.0

Rekomendowane odpowiedzi

A widzisz nie zauważyłem Twojego postu - sorry.

Zainstalowałem otwarty mini v2.0 jeszcze raz od nowa na testowej subdomenie i tak:

token działa bez problemu - akceptuje to co wpisałem a obrazki odświeżają się co jakiś czas dlatego nie bardzo wiem gdzie tkwi przyczyna Twojego problemu...

co do prawego menu - to faktycznie nie zadziała od razu gdy to zmienisz w panelu adm. - musisz jeszcze w pliku style.css uaktywnić klasę .right:

.right
{ 
 display: none;
 /* text-align:left;
 border: 1px solid #BAC2BD;
 background:#EDEFE5;
 padding: 4px 4px;
 margin: 0px; */
}

wywal display:none; i komentarze /* */ - dlaczego autor skryptu tak to ukrył to chyba zostanie jego tajemnicą ;).

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

• Odpowiedzi 405
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

ok, dzięki prawe menu działa. zainstalowałem jeszcze kilka otwarty.mini i dalej mam ten problem z tokenem, jutro jeszcze się z nim pobawię i jakbym miał dalej problem to napisze na priv. Mógłby mi ktoś udostępnić .css z niebieskiego thema otwarty.mini?

P.S. Jeszcze takie pytanie, czy jest możliwość zrobienia tak aby lista importowanych podkategorii z pliku txt była od razu aktywna?

Pytanie 2: W jaki sposob moge przenies informacje o katalogu(ile osob online, ilos kategorii, ilosc wpisow) do menu?

Sklep z elementami do balustrad ze stali nierdzewnej - https://homeno.pl

W jaki sposob moge przenies informacje o katalogu(ile osob online, ilos kategorii, ilosc wpisow) do menu?
Robisz plik statystyki.php a w nim np
<div style="padding-bottom:8px; border-bottom:1px solid #kod_koloru; margin:15px 0 8px 0;">

<?

global $prefix;

$zap = mysql_query("select * from ".$prefix."ilosci");

while ($l = mysql_fetch_assoc($zap)) {

$ile[$l['nazwa']] = $l[ilosc];

}

?>

<div style="padding: 5px 0 0 15px; font-size: 11px; color: #kod_koloru; text-decoration: none;">

Ilość kategorii: <b><?=$ile[kat_a]?></b><br />

Ilość podkategorii: <b><?=$ile[pod_a]?></b><br />

Ilość wpisów: <b><?=$ile[wpi_a]?></b><br />

Gości on-line: <b><?=$ile[sescount]?></b><br />

Oczekujacych wpisów: <b><?=$ile[wpi_n]?></b><br />

</div>

</div>

te div i kod_koloru dopasuj do swojego katalogu

I dajesz np w blok_Statystyki <php>statystyki.php</php>

To już chyba tu było na forum?

Token już mi działa, chyba sam się naprawił. Statystyki też już mam ale z ciekawości zapytam gdzie są te standardowe(który plik?)?

Kilka postów wcześniej jakiś user zgłaszał taki problem:

"- wpisanie w wyszukiwarce frazy "Agencja nieruchomości" również daje zero wyników i komunikat "Brak wpisów zawierających: Agencja nieruchomoĹ�ci". Są tu chyba problemy z kodowaniem. Zaznaczam, że wszelkie wpisy wyświetlają mi się poprawnie w kodowaniu 'iso-8859-2'"

Czy zostanie to poprawione? Bo ręczne poprawianie jest trochę męczące :rotfl:

Token już mi działa, chyba sam się naprawił. Statystyki też już mam ale z ciekawości zapytam gdzie są te standardowe(który plik?)?

Kilka postów wcześniej jakiś user zgłaszał taki problem:

"- wpisanie w wyszukiwarce frazy "Agencja nieruchomości" również daje zero wyników i komunikat "Brak wpisów zawierających: Agencja nieruchomoĹ�ci".

To jest standardowy błąd każdej wersji otwarty mini - już napisałem w tym temacie że w następnej wersij zostanie to naprawione raz na zawsze. Jeśli nie chcesz czekać to dosłownie kilka dni temu Irek gdzieś wstawił tutaj rozwiązanie - poszukaj w tym dziale.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

leniuchy :) co do kodowania znaków w wyszukiwarce rozwiązanie jest tutaj > https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...mp;#entry247010

mapę kategorii i podkategorii w html wyciągasz do menu odnośnikiem index.php?a=mapa

Czy jeśli ktoś da link zwrotny przy dodawaniu strony to link pojawi się w dziale "Przyjadziele" dopiero po sprawdzeniu czy ten link zwrotny został dodany czy tak na oślep doda?

Po zaakceptowaniu przez Ciebie wpisu (dodatkowo w trakcie dodawania wpisu zostaniesz poinformowany czy system wykrywa link).

nie no to by wymagało skryptu który sprawdzał by wszystkie linki przy każdorazowym wejściu na podstronę przyjaciele - >3% procka murowane.

Czy można ominąć akceptację dodawanej kategorii z improtu z pliku .txt? Bo mam już przygotowaną listę kategorii i podkategorii ale przy dodaniu tego do kilka katalogów, ręczna akceptacja każdej podkategorii może być trochę męcząca. ;)

Mam pare obserwacji w Tag'ach:

- Jesli pojawi sie strona o tytule "Tanie Mieszkania" i w keywords ma również "tanie mieszkania", zrobi się konflikt pomiędzy tagiem a stroną i albo szczegóły strony będą się ładować w nieskonczoność, albo bedzie brak strony do wyświetlenia.

- Tagi dwu członowe - Lokalny tag widoczny w szczegółach jakiejś www to powiedzmy "tanie mieszkania" wchodzimy przez niego i mamy komunikat "Brak wpisów zawierających: tanie-mieszkania"

problemu nie ma przy tagach jednowyrazowych typu "mieszkania".

Odnosnie tego drugiego problemu nie wiem czy tylko on u mnie wystepuje czy moze ta wersja tak ma (wersja skryptu z 11 wrzesnia).

Zapraszam do katalogów stron: ExtremePower.pl, SpicaStar.pl oraz FirmoweDomeny.pl

- Jesli pojawi sie strona o tytule "Tanie Mieszkania" i w keywords ma również "tanie mieszkania", zrobi się konflikt pomiędzy tagiem a stroną i albo szczegóły strony będą się ładować w nieskonczoność, albo bedzie brak strony do wyświetlenia.

eee...to jest niemożliwe. Długi czas ładowania może się brać z zupełnie innego powodu.

- Tagi dwu członowe - Lokalny tag widoczny w szczegółach jakiejś www to powiedzmy "tanie mieszkania" wchodzimy przez niego i mamy komunikat "Brak wpisów zawierających: tanie-mieszkania"

problemu nie ma przy tagach jednowyrazowych typu "mieszkania".

Jeśli wyskakuje coś takiego - "tanie-mieszkania" tzn. ze skrypt nie utworzył Ci takiego tagu.

Podałeś za mało danych - chodzi o nowy katalog gdzie rozpoczynasz od zera a może importowałeś starą bazę wpisów ? Podaj adres na priva.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności