Skocz do zawartości

najnowsza wersja mini otwarty mod v2.0

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 405
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

rzeczywiscie

w jachu exporter odwoluje sie do a_xml_exporter_qlweb.php a plik nazywa sie a_xml_exporter_qlweb_by_jachu.php

wiec trzeba zmienic albo nazwe pliku albo poprawic w skrypcie na odpowiednia nazwe

ja to podmieniiam wszystko juz w pasku przegladarki nie ingeruje w skrypt i dziala w ten sposob :]

w jachu exporter odwoluje sie do a_xml_exporter_qlweb.php a plik nazywa sie a_xml_exporter_qlweb_by_jachu.php

Zmieniłem w skrypcie wszędzie na xml_exporter_qlweb.php, tak samo nazwałem plik. Po uruchomieniu widzę tylko komunikat logowania - nic więcej się nie dzieje.

Update z rozwiązaniem.

Po zmianie nazwy pliku (lub odwołać w skrypcie) skrypt należy przekopiować do katalogu głównego Qlweba, a nie do katalogu /admin. Wtedy się uruchamia i eksportuje. Zaraz sprawdzam jak z importem.

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

Po zmianie nazwy pliku (lub odwołać w skrypcie) skrypt należy przekopiować do katalogu głównego Qlweba, a nie do katalogu /admin. Wtedy się uruchamia i eksportuje. Zaraz sprawdzam jak z importem.

Dokładnie i nie trzeba żadnych ścieżek dostępu zmieniać - po prostu odpalamy: domena.pl/a_xml_exporter_qlweb_by_jachu.php

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Zaimportowałem. Qlweb był klasycznie zakodowany w ISO 8859-2, bazę OTmini mam w UTF-8, ale katalog jedzie też na ISO 8859-2. 2555 wpisów importowało się dobrych parę minut - już sobie klikałem po katalogu i co kliknięcie, to widziałem więcej wpisów. Dlaczego się rozpisuję - chcę zaznaczyć, że nie mam w sumie żadnych (poza naprawdę sporadycznymi przypadkami) krzaczków. Wszystko ładnie i czytelnie.

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

Mam takie pytanie: który plik odpowiada za dodanie np. swoich linków zaraz pod tabelą ze stopką (po środku). Próbowałem dodawać do różnych plików ale jedynie pojawiały się moje linki w prawej kolumnie, a chciałbym aby pojawiały się zaraz pod tabelą ze stopką.

witam

zainstalowalem mini i oto co sie pokazuje:

Instalacja zakończona...

Plik config.php: obecny

Tabele w bazie:

PHP Error Message

a tak naprawde mini nie chce utworzyc pliku config.php

??????

ebialystok.pl - Firmy Białystok

Nowy branżowy katalog firm województwa Podlaskiego to Podlasie Online.

Sale weselne Białystok to miejsce gdzie zorganizujesz imprezę okolicznościową.

a tak naprawde mini nie chce utworzyc pliku config.php

Pewnie nie tyle nie chce, co nie może. Stwórz sobie plik config.php, załaduj do katalogu otwarty_inc i będzie działać.

Zawartość pliku config.php

<?

$home_dir = "/home/user/domains/domena.info/public_html/";

$dbhost = "localhost";
$dbuser = "user";
$dbpss = "haslo";
$dbname = "nazwa-bazy";

$prefix = "otwarty_";

$login = "Login-Admina";
$pass = "haslo-admina";

?>

Możesz nie znać ścieżki, ale wpisz tą tutaj, uruchom katalog i odczytasz ścieżkę z komunikatu błędu.

pozdrowienia

juz widze katalog ale jak wchodze w jakas kategorie to pisze ze Error 404 - The Webpage cannot be found no i to chyba chodzi o brak sciezki. wiec znalazlem cos takiego:

Home Root : /home/a8295134

a wiec wkleilem do configa.php

$home_dir = "/home/a8295134/public_html/";

i

sprobowalem 2 opcje:

a wiec wkleilem do configa.php

$home_dir = "/home/a8295134/";

nie dziala :/

ebialystok.pl - Firmy Białystok

Nowy branżowy katalog firm województwa Podlaskiego to Podlasie Online.

Sale weselne Białystok to miejsce gdzie zorganizujesz imprezę okolicznościową.

Wszystko jest ok - problem tkwi w ścieżce FTP jaki ustawiłeś - "/home/a8295134/public_html/" - taka na pewno nie jest bo nie ma nawet uwzględnionej domeny - wejdź na FTPa i sprawdź dokładną strukturę katalogów.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności