Skocz do zawartości

najnowsza wersja mini otwarty mod v2.0

Rekomendowane odpowiedzi

General_Depet dodałem tą modyfikację poprawiającą kodowanie wpisów dodawanych (u mnie zmora - 70% wpisów to krzewy) ale nie zadziałała (mam katalog bez Twoich modyfikacji - tylko modified by: pkruk & wedan ) i sporo własnych, drobnych przeróbek, więc nie bardzo mogę nadpisać całość. Może coś jeszcze z Twoich poprzednich modyfikacji jest konieczne, żeby ta zadziałała?

Dodam że efekt jest taki, że po dodaniu wpisu wyświetla się nic ;) tzn. biały ekran - chyba błąd składni php.

Bardzo zależy mi na tej modyfikacji.

Profesjonalne czyszczenie wykładzin, tapicerki samochodowej : Pranie dywanów

Zadbany spis artykułów, ciekawa skórka : Smaczny Precelek

Katalog stron z bardzo rozbudowaną kategorią regionalną : Katalog Błyskawica

• Odpowiedzi 405
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

witam

tak sobie narazie testuje i stawiam katalog ale mam pare pytan.

chodzi o sam dól katalogu gdzie jest footer.

oto kod:

.foot
{

font-size:11px;
 border: 0;
 background:#F161B2;
 background-image: url(../otwarty_tpl/default/bgf.gif);
 background-repeat: repeat-x;
 background-position: bottom;  
 margin: 10px 0px 10px 0px;
 padding: 10px 0px 10px 0px;
 color:#F161B2;															???????
 text-align:center;

wszystko gra tylko ze text jest po lewej chociasz w kodzie jest align center......? tutaj: wesele-slub.bialystok.pl

niewiem ocb

aha i drugie pytanko:

gdzie sie zmienia text w dziale jak dodac wpis? szukalem w kodzie i znalazlem w otwarty_install ale ten plik sie kasuje.

thx

ebialystok.pl - Firmy Białystok

Nowy branżowy katalog firm województwa Podlaskiego to Podlasie Online.

Sale weselne Białystok to miejsce gdzie zorganizujesz imprezę okolicznościową.

Co do drugiej sprawy, to w panelu administracyjnym: Wygląd, Regulam.

A co do linków w stopce, to coś dziwnego, bo po instalacji są wyśrodkowane, coś musiałeś pozmieniać.

jakubj1975 -> nie ta prosta funkcja powinna bez problemu działać na każdej wersji - wystarczy wkleić te funkcję w funkcje.php i podpiąć ja pod standardowe sprawdzanie zawartości pól czyli:

po

$_POST[tytul] = eregi_replace("([[:space:]]+)", " ", $_POST[tytul]);

dodać:

$_POST[tytul] = repair_text($_POST[tytul]);

i tak samo zrobić niżej z opisem i słowami kluczowymi - musi działać!

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

General_Depet -> Też byłem o tym przekonany, ale nie działało. Ale spróbowałem czegoś takiego

$_POST[tytul] = repair_adder($_POST[tytul]);

i chyba zadziałało, tzn nie wywraca się po wciśnięciu przycisku "zasugeruj stronę", tylko dodaje wpis. Czy naprawia kodowanie ... "š" przerobiło na ą, czyli cuś się dzieje !!!

Cholera faktycznie - dzięki za info już poprawione - oczywiście tam powinno być odwołanie do repair_adder();

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

General_Depet ->Po podpięciu skryptu pod subdomenę https://seo.nieoficjalnie.pl wszystko zaczęło działać prawidłowo poza dodawaniem stron przez użytkowników przy próbie dodania strony pojawia się komunikat:

Fatal error: Call to undefined function repair_text() in /srv/home/aa3820/public_html/seo/otwarty_disp/op.php on line 427

W panelu adm. mogę dodawać bez problemów.Co z tym zrobić?

Ach akurat trafiłeś na tę zepsuta wersję na serwerze która poleżała z 1 dzień ;). W op.php zmień te zabugowane funkcje na repair_adder

A jednak nie wszystko pojawiają mi się takie znaki:

Dzi�kujemy za zg�oszenie nowej kategorii. Postaramy si� w jak najkrótszym czasie zweryfikowa� moşliwo�ci dodania jej do naszego katalogu. Aby kontynuowa� przejdş do strony g�ównej.

Sprawdş czy zg�aszane dane s� poprawne

Wszystkie pola formularza musz� zosta� wype�nione.

Dzi�kujemy za zg�oszenie nowego wpisu. Postaramy si� w jak najkrótszym czasie zweryfikowa� moşliwo�ci dodania go do naszego katalogu.

Metoda porównywania napisów na serwerze to latin2_bin. System kodowania znaków dla MySQL: UTF-8 Unicode

Nie wiem czy to problem wynika z tych ustawień czy z czegoś innego.W dodanych stronach wszystko jest OK.

Witam.

Mam kolejne pytanie. W jaki sposób otworzyć mapy XML dla Google? Nadałem prawa dla katalogu public_html na 755 (tak jak wyświetlała się informacja) następnie wchodzę w zakładkę "Mapy stron dla Google" wyświetla się lista plików: otwarty_map_kat-0.xml, otwarty_map_pod-0.xml, otwarty_map_wpi-0.xml, otwarty_map_indexmap.xml naciskam "wykonaj zestaw map" i wyświetla mi się błąd w dostępie do plików otwarty_map_kat-0.xml itd. Czy ktoś może mi pomóc?

mam taki sam problem co ty M a T.wczesniej moglem sciagnac te 4 pliki xml a teraz nie......i takie pytanko :

czy te 4 pliki xml dodaje sie pozniej do google web masters central czy moze 1 z nich bo jak dodalem 4 to dostalem jakies errors...??

pozdro

ebialystok.pl - Firmy Białystok

Nowy branżowy katalog firm województwa Podlaskiego to Podlasie Online.

Sale weselne Białystok to miejsce gdzie zorganizujesz imprezę okolicznościową.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności