Skocz do zawartości

najnowsza wersja mini otwarty mod v2.0

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 405
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jeśli chodzi o chmody i mapy dla googla, to po ustawieniu na 777 dla katalogu w którym jest katalog, pomimo wyświetlenia komunikatu o błędzie, zostaną utworzone, potem zmienić trzeba na 755 i co jakiś czas odświeżać :). U mnie działa na wszyskich katalogach.

General_Depet -> Można by to zmienić, żeby skrypt dopuszczał ustawienia 777, tak jak przydałoby się to w instalatorze

Profesjonalne czyszczenie wykładzin, tapicerki samochodowej : Pranie dywanów

Zadbany spis artykułów, ciekawa skórka : Smaczny Precelek

Katalog stron z bardzo rozbudowaną kategorią regionalną : Katalog Błyskawica

General_Depet -> Można by to zmienić, żeby skrypt dopuszczał ustawienia 777, tak jak przydałoby się to w instalatorze

Zapisane ze statusem "do zrobienia" :) - kolejna wersja wyjdzie prawdopodobnie pod koniec stycznia-lutego - tam powinny się znaleźć co lepsze propozycje które zaproponowaliście i być może jeszcze te co zaproponujecie...

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

a ja mam takie pytanie, być może było, to wybaczcie. Czy można w łatwy sposób zrobić podstronę: "ostatnio dodane", żeby wyświetlał ostatnie np. 20 wpisów. Wiem, że te wpisy się wyświetlają na stronie głównej, ale chciałbym coś takiego zrobić oddzielnie. Z góry dzięki.

@Generale

Jak właściwie powinno wyglądać "przerabianie" krzaczków na polskie znaki w przypadku dodawania wpisów adderem. Ja mam tak :

$_POST[tytul] = strip_tags($_POST[tytul]);
$_POST[tytul] = trim($_POST[tytul]);
$_POST[tytul] = htmlspecialchars($_POST[tytul]);
$_POST[tytul] = eregi_replace("([[:space:]]+)", " ", $_POST[tytul]);
$_POST[tytul] = repair_adder($_POST[tytul]);
$_POST[opis] = strip_tags($_POST[opis]);
$_POST[opis] = trim($_POST[opis]);
$_POST[opis] = htmlspecialchars($_POST[opis]);
$_POST[opis] = eregi_replace("([[:space:]]+)", " ", $_POST[opis]);
$_POST[slowa] = strip_tags($_POST[slowa]);
$_POST[slowa] = trim($_POST[slowa]);
$_POST[slowa] = htmlspecialchars($_POST[slowa]);
$_POST[slowa] = eregi_replace("([[:space:]]+)", " ", $_POST[slowa]);

i nie działa (w pliku funkcje mam dodaną do tego odpowiednią funkcję)

O ile dobrze zrozumiałem wcześniej podany wcześniej fragment:

$_POST[tytul] = repair_text($_POST[tytul]);

była nieprawidłowy i należało go zastąpić:

Ale tu, znów jest inaczej podane: link do posta czyli po staremu.

Problem dotyczty tylko liter ą wyświetlanej jako š oraz ś wyświetlanej jako

była nieprawidłowy i należało go zastąpić:

Cholerka no właśnie już nie mogę wyedytować posta bo te forum ma takie głupie ograniczenia...TAK - powinno być właśnie tak jak zacytowałem.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Może ktoś miał takie cuda? Po instalacji gołego v2.0 nie ma stopki, sama instalka robi błędy (prawdopodobnie chodzi o 755 lub 777), po jako takiej instalacji (niby działa) włączenie seo-url (otwarty mod v2.0) ocbjawia się brakiem kategorii. przełączenie na normal mod-rewrite daje tyle że pojawiają się kategorie (znów brak stopki) ale podkategorie mające więcej jak 1 podsatrona przestają się wyświetlać (przy wyłączeniu mod rewrite działają, ale stopki nie ma dalej oczywiście tylko na głównej). Gdzie jest szukarka z panelu admina? Pliki w paczce (tej niby nowej) nie są zmodyfikowane, trzeba dodawać ręcznie (szukarke w panelu admina itd). Stpka na głównej działa jak chce, raz jest raz nie ma.

Tak tylko pytam bo straciłem na zabawę trzy dni, a mam lepsze i przyjemniejsze zajecia :angry

1. Bez adresu strony niewiele można Ci pomóc...

Może ktoś miał takie cuda? Po instalacji gołego v2.0 nie ma stopki,

Patrz punkt 1. Mnie takie "cuda" się nie zdarzyły jeszcze.

sama instalka robi błędy (prawdopodobnie chodzi o 755 lub 777),

Więc zmień wszystkie CHMODy tak jak masz w pliku instalacja.txt.

po jako takiej instalacji (niby działa) włączenie seo-url (otwarty mod v2.0) ocbjawia się brakiem kategorii.

Tu akurat wiem o co chodzi - Twój hosting nie udostępnia funkcji mb_convert_encoding() - spróbuj zamienić te funkcje w pliku w funkcje.php na iconv() ale wątpie żeby coś dało - może lepiej zainwestować w porządny hosting ?

przełączenie na normal mod-rewrite daje tyle że pojawiają się kategorie (znów brak stopki) ale podkategorie mające więcej jak 1 podsatrona przestają się wyświetlać (przy wyłączeniu mod rewrite działają, ale stopki nie ma dalej oczywiście tylko na głównej).

Punkt 1 bo nic z tego nie rozumiem.

Gdzie jest szukarka z panelu admina?

Z tego co wiem to szukajki w panelu admina nigdy w otwartym mini nie było...

Pliki w paczce (tej niby nowej) nie są zmodyfikowane, trzeba dodawać ręcznie (szukarke w panelu admina itd).

Jest to wersja zmodyfikowana przeze mnie i pkruka - nie wiem czy kiedykolwiek w otwartym mini była szukajka i w jakiej wersji - nie wiem też jakie inne modyfikacje masz na myśli pisząc że nie jest zmodyfikowana...

Stpka na głównej działa jak chce, raz jest raz nie ma.

Punkt 1 - może zmieniałeś coś w templatce ?

Podczas instalacji zmieniałem CHMOD bo inaczej nie da rady zainstalować, miałem nawet spisane błędy php ale niestety wcieło z archiwum gg.

Do hostingu moge napisać to włączą, problemu raczej nie będzie (hosting jest całkiem ok, nie jest z allegro co to daja tanio i dużo)

Z wyświetlaniem podstron w podkategoriach chodzi o to że jesli masz ustawione przykładowo 10 stron w podkategorii, a masz 11 wpisów nie wyświetla się cała podkategoria (biały ekran, jeśli całkiem wyłącze modrewrite wtedy działa).

Pisane było w temacie że pliki zostały zaktualizowane, więc myślałem że wszystkie dodatki już są ;)

Ta stopka na głównej najbardziej mnie wnerwia w sumie nie było jest wcale, po jakimś czasie się pojawiła (dodałem wpisy do bazy), potem znowu ją wcieło jak dodałem staty katalogu w lewym menu, po wywaleniu z bloku statów stopki nie ma dalej.

To tak to mniej więcej wygląda, adres na PW poszedł.

a więc tak:

jeśli chodzi o podkategorie to nie mam pojęcia dlaczego tak jest

jeśli zaś chodzi o stopke to występuje jakiś błąd w globalnych i lokalnych tagach - problem jest o tyle istotny że Twój katalog nie wygenerował żadnych tagów :/

zapewne robiłeś upgrada starego katalogu i coś poszło nie tak stąd teraz te problemy...proponuje zrób tak:

1. zrób kopie wpisów w panelu admina - zapisz na dysk

2. zainstaluj jeszcze raz otwartego mini mod v2.0

3. w panelu admina zimportuj bazę wpisów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności