Skocz do zawartości

najnowsza wersja mini otwarty mod v2.0

Rekomendowane odpowiedzi

i takie jeszcze jedno bardzo n00bistyczne pytanie:

Czy można i jeśli tak grzebać w kodach poszczególnych kategorii? Chciałbym w każdej kategorii dodać dłuższy unikalny artykuł o tematyce danej kategorii, żeby lepiej się indeksowała i PR może podskoczy;) Zastanawiam się też czy robić to pod "podkategoriami" czy aż pod nowymi wpisami. Co myślicie? I jakieś krótkie szkolenie jak sobie z tym poradzić?

Nie wiem, czy instrukcja nie została już przedstawiona (no cóż jestem dopiero na szóstej stronie wątku :-) ), ale akurat mam świeżo zainstalowany skrypt katalogu i też brakowało mi m.in. możliwości opisywania podkategorii. W związku z tym wziąłem się do roboty :-). Na surowo wygląda to tak. Na razie jest tylko taki jeden testowy wpis do podkategorii Chemia.

Ponieważ mam już postawiony katalog z gotowymi kategoriami, zmiany zrobiłem przy edycji istniejących już podkategorii:

1. Dodatkowe pole w bazie danych w tabeli podkategorii (o czym pisał General_Depet)

2. W panelu administracyjnym, po wybraniu danej podkategorii pojawia się <textarea> (pod inputem ze zmianą nazwy podkategorii). Wyświetla się tam opis podkategorii (o ile został wprowadzony), z możliwością edycji. I to zapisuje się bazie (o ile chcemy zapisać zmiany ;-) ).

3. Od strony frontowej katalogu, po wybraniu podkategorii wyświetla się opis z bazy.

Dopracuję trochę wygląd tego wszystkiego, posprawdzam ewentualne błędy i przygotuję instrukcję. Jeżeli będzie komuś potrzebne wprowadzanie opisu podkategorii już na etapie tworzenia poszczególnych podkategorii, to mogę to dorobić i też dać w tej samej instrukcji. Tylko proszę o info, czy to komuś potrzebne.

No cóż, największa dłubanina będzie przy wprowadzaniu opisu kilkuset podkategoriom :-/

Tymczasem zmykam, bo ranek tuż tuż...

demo_miniacz_468x60.gif

Polecam projektowanie stron Łódź, oraz moderowany, podrasowany katalog, w którym znajdziesz dobre polskie strony, o niebagatelnej treści.

• Odpowiedzi 405
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
No cóż, największa dłubanina będzie przy wprowadzaniu opisu kilkuset podkategoriom :-/

Właśnie dlatego sobie to odpuściłem - bardzo wąska grupa osób korzysta z miniacza do stawiania konkretnych katalogów - 99% idzie pod zaplecze i tam nikt się specjalnie nie będzie w to bawił...ale fajnie że podjąłeś się zrobienia tego prostego modu. Jakd zdążysz przed lutym z tą instrukcją to wrzucę to jeszcze w nową wersję v3.0 (o ile nie masz nic przeciwko :blink: )

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

[]napraw tabelę sesje[]

Na czym stoi katalog - hekko?

Bardzo dziękuję - pomogło.

Katalog stoi na Webh.pl i zaindeksował się po prostu pięknie: zaimportowałem bazę ok. 4K wpisów, podlinkowałem kilka swoich wpisów i w miesiąc mam prawie 9K site.

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

Obiecana instrukcja do edycji opisów podkategorii. Efektem będzie możliwość dodawania/edycji opisów do istniejących (utworzonych wcześniej) podkategorii. Poniżej screeny:

W panelu admina:

scr_adm.gif

I od strony klienta:

scr_kli.gif

Sposób postępowania:

// INSTRUKCJA SQL:

ALTER TABLE `otwarty_podkategorie` ADD `opis` TEXT NULL ;

// Uwaga! zmień prefix, jeśli masz inny niż "otwarty"

// OTWÓRZ PLIK:

/otwarty_admin/index.php

// ZNAJDŹ:

Zmień nazwę kategorii: <input type=text name=kat value="<?=$kat[nazwa]?>" style="width:280" maxlength=255> 
<input type=submit value="zmień"><br />

// ZAMIEŃ NA:

<table>
<tr>
	<td>Zmień nazwę podkategorii: </td>
	<td><input type=text name=pod value="<?=$pod[nazwa]?>" style="width:260" maxlength=255></td>
</tr>
<tr>
	<td valign="top"><li>Zmień opis podkategorii: </td>
	<td><textarea name=opis_pod style="width:260px;height:100px"><?=$pod[opis]?></textarea>
	<input type=submit value="zmień"><br /></td>
</tr>
</table>

// ZNAJDŹ:

mysql_query(" update ".$prefix."podkategorie set nazwa='$_POST[pod]' where id='$_POST[id]' ");

// ZAMIEŃ NA:

mysql_query(" update ".$prefix."podkategorie set nazwa='$_POST[pod]',opis='$_POST[opis_pod]' where id='$_POST[id]' ");

// OTWÓRZ PLIK:

/otwarty_disp/pod.php

// ZNAJDŹ:

<div style="margin-bottom:10px;"><a href="<?=$kat_link?>" class="in_link_home_cat"><?=$kat[nazwa]?></a><span class="text_body_h1"> » <?=$pod[nazwa]?></span></div>

// DODAJ PONIŻEJ:

<?
if(isset($pod[opis])) {$pokaz_opis_pod = "<div style='padding-bottom:10px'>".$pod[opis]."</div>";}
else {$pokaz_opis_pod='';}
echo $pokaz_opis_pod;
?>

KONIEC

P.S. General_Depet - jeżeli instrukcja się przyda, nie mam nic przeciwko dodaniu zmian do instalki. Wypadało by jeszcze dodać textarea przy dodawaniu podkategorii, aby można było już w momencie ich tworzenia wprowadzać opisy, ale jak pisałem wcześniej nie było mi to potrzebne, więc tej opcji nie zrobiłem. W razie czego, w wolnej chwili mogę dopisać.

demo_miniacz_468x60.gif

Polecam projektowanie stron Łódź, oraz moderowany, podrasowany katalog, w którym znajdziesz dobre polskie strony, o niebagatelnej treści.

• 3 tygodnie później...

Wyskoczył taki komunikat

Tabele w bazie: błąd - nie mogę odnaleźć w bazie stworzonych tabeli - sprawdź za pomocą phpMyAdmin czy tabele zostały utworzone

Sprawdziłem i niema co mam zrobić ?/

Paweł

-------------------------------------------

Sprawdziłem i niema co mam zrobić ?/

Jak mniemam sprawdziłeś np. phpmyadmin-em czy baza faktycznie nie została utworzona ? Jak nie to diagnoza jest prosta - podałeś błędne dane dostępowe do bazy w trakcie instalacji. Sprawdź dokładnie host bazy, usera i hasło bo problem leży z pewnością po Twojej stronie.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

W PA zmień metodę połączenia z serwerem: Konfiguracja -> Metoda łączenia się z serwerami..

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

MAR, zmieniałem miedzy file_get... | fopen | curl ... nadal nic ten sam błąd

Sprawdź czy inne strony również nie wchodzą - jak nie to pochwal się cóż to za płatny hosting nie udostępnia żadnej z tych opcji...

Zaczyna mnie wkurzac ta modyfikacja mini i katalogi na niej postawione doprowadzaja mnie do szewskiej pasji. Czy mozesz laskawie, Generale, usunac funkcje zasysania (kradziezy) tresci ze stron? Przeciez w mini nie ma zabezpieczenia w postaci autoryzacji wpisow i kazdy moze dodac kazda strone jednoczesnie wielokrotnie duplikujac tresc.

Zaczyna mnie wkurzac ta modyfikacja mini i katalogi na niej postawione doprowadzaja mnie do szewskiej pasji. Czy mozesz laskawie, Generale, usunac funkcje zasysania (kradziezy) tresci ze stron? Przeciez w mini nie ma zabezpieczenia w postaci autoryzacji wpisow i kazdy moze dodac kazda strone jednoczesnie wielokrotnie duplikujac tresc.

żeby nie było - to nie jest moja modyfikacja

jutro usunę bo faktycznie są z nią spore kontrowersje od jakiegoś czasu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności