Skocz do zawartości

najnowsza wersja mini otwarty mod v2.0

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 405
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Mam pytanko do autora modyfikacji v2.0

Czy dużym problemem jest dodanie opcji 'link nie działa' w szczegółach wpisu, tj. powiadomienia że dana strona nie działa, nie istnieje lub ma inne treści niż w opisie.

Mam dwa katalogi na skrypcie 'Freeglobes', gdzie jest taka funkcja i b. często użytkownicy informują mnie o nie działających stronach, w ten sposób można przynajmniej część wadliwych linków wyeliminować z katalogu bez przeglądania wszystkiego.

------------------------------------------------------

Fotografix - www.fotografix.pl

Witam,

Mam katalog https://katalog.budujdom24.pl/ i pytanie - czemu nie są zliczane odwiedziny robotów wyszukiwarek na mój katalog ? Ustawiłem chmody wg. instrukcji i nic, a katalog jest zaindeksowany od jakiegoś czasu... wiec o co chodzi ?

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Generale, mam pytanie o termin wypuszczenie kolejnej wersji, bo już nie mogę się doczekać:( domena czeka od 3 miesięcy ;)

Kiedyś wspominałeś o lutym - czy to aktualny termin.

Profesjonalne czyszczenie wykładzin, tapicerki samochodowej : Pranie dywanów

Zadbany spis artykułów, ciekawa skórka : Smaczny Precelek

Katalog stron z bardzo rozbudowaną kategorią regionalną : Katalog Błyskawica

Opóźnienie niestety będzie spore - mam teraz na tapecie sporo zleceń i nie zawsze wyrabiam z czasem. Na razie zrobione jest to co o Irek prosił czyli: katalog można już zainstalować w folderze domeny, jest wybór wersji językowych, nowa templatka wraz z możliwością dodawania nowych (działa podobnie jak wordpress) i kilka mniejszych modyfikacji.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

• 4 tygodnie później...

Problem z tego co widziałem wystąpił już jednak nie było do niego rozwiązania.

Po wrzuceniu skryptu na localhost i odpaleniu install wyskakuje mi komunikat :

Instalacja wstrzymana...
Aby instalator mógł zapisać w pliku konfiguracyjnym najistotniejsze ustawienia musisz mu na to zezwolić. Połącz się z serwerem FTP, zaznacz katalog otwarty_inc i zmień jego atrybuty pozwalając mu zapisywać przez Grupę i Świat (chmod 755 lub 0777). Następnie powróć do instalatora i kontynuuj instalację.

Problem występuje zarówno na Krasnalu jak i na VertrigoServ.

Stworzenie config.php nie daje rozwiązania ponieważ nie tworzą mi się odpowiednie wpisy w bazie, a ręcznie

jest to masę roboty nie mówiąc o tym że boję się że jeszcze coś przeoczę :)

A nawet jak przeszedłem ten krok to potem i tak są dalsze błędy odnośnie praw zapisu.

Gdzie szukać rozwiązania ? Co może być przyczyną ?

Bądź jaka funkcja jest odpowiedzialna na serwerze lokalnym za te prawa ?

Pozdrawiam.

Na serwerze linuxowym to nie jest problem,

sęk w tym że Windows nie posiada chmodów a tam stawiam serwer jako localhost :blush:

I pytanie do General_Depet, jak daleko v3 ?

Miesiąc, dwa ? Czy dalej bo nie wiem czy się wstrzymać czy pracować na v2 ;)

Z góry dzięki za odpowiedź.

I pytanie do General_Depet, jak daleko v3 ?

Miesiąc, dwa ? Czy dalej bo nie wiem czy się wstrzymać czy pracować na v2 ;)

Wersji v3.0 nie będzie - będzie za to nowy skrypt katalogu bardzo zbliżony konstrukcyjnie do otwarty mini tyle że płatny by odseparować się do całej masy spamu stawianego na dotychczasowym otwarty mini v2.0.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Hehe ciekawe kiedy miałbym to zrobić ? :) Po to postawiłem swego czasu ankietę byśmy w końcu wspólnie podjęli decyzję czy nadal mam "inwestować" swoje siły w otwartego czy rozpocząć prace nad czymś bardziej rozbudowanym, lepszym i co najważniejsze pozbawionym ryzyka bana za spamowy skrypt. Decyzja została podjęta i nawet gdybym chciał to i tak czasu by nie starczyło by nadal rozwijać projekt miniacza :). Wszystkie Wasze "życzenia" i oczekiwania co do wersji v3.0 mam jednak spisane i mogę obiecać że pojawią się w nowym skrypcie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności