Skocz do zawartości

najnowsza wersja mini otwarty mod v2.0

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 405
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Mam problem bo nie wyświetlają mi się wpisu

www.catalog.gumpart.pl

Przyczyną może też być funkcja includowana z pliku pr.php. Odszukaj w pliku home.php wiersz

include 'pr.php';

i zamień na

// include 'pr.php';

Wówczas pagerank nie będzie sprawdzany, ale zobaczysz czy tam nie leży przyczyna. Jeżeli pomoże, to wiersz ten trzeba wyszukać w innych plikach (szczegóły wpisu, kategorie, podkategorie, czy gdzie tam jeszcze jest - piszę z pamięci). Problem występuje, gdy hosting ma zablokowane jakieś funkcje zamieszczone w pliku pr.php (fopen czy coś w tym stylu). Można też zmodyfikować w takim przypadku jedynie plik pr.php, bez potrzeby ingerencji w wymienionych przeze mnie plikach. Miałem kiedyś podobny problem na jakimś darmowym hostingu, przyczyną była właśnie któraś z funkcji sprawdzających pagerank.

demo_miniacz_468x60.gif

Polecam projektowanie stron Łódź, oraz moderowany, podrasowany katalog, w którym znajdziesz dobre polskie strony, o niebagatelnej treści.

• 2 miesiące temu...
witam, pobrałem program z tej strony https://seo.pkruk.com/ i obojętnie na jaką domenę wrzucam pliki, ustawiam prawidłowo chmod i mam ten komunikat

otwartyminiblad.th.jpg

Musisz nadać uprawnienia z poziomu skryptu, aby to on był właścicielem, ew. zmienić warunek sprawdzający ustawienia chmod w skrypcie instalatora (o ile masz pewność, że wymaganym plikom/folderom nadałeś zalecane uprawnienia). Podawałam już kiedyś rozwiązanie, poszukaj. Ewentualnie wieczorem sprawdzę plik instalatora i podam szczegóły. Zapraszam także do przetestowania mocno zmodyfikowanego skryptu katalogu (dostępny panel administracyjny), pod adresem demo.melma.pl.

demo_miniacz_468x60.gif

Polecam projektowanie stron Łódź, oraz moderowany, podrasowany katalog, w którym znajdziesz dobre polskie strony, o niebagatelnej treści.

Masz pojecie o tym że instalacja tworzy bazę danych w phpmysql ? utworzyła ci się ??? Wiesz do czego służy tworzenie pliku config.php ?

Rada, skasuj plik któy utworzyłeś i zainstaluj skrypt poprawnie. I zacznj mysleć bo bez tak podstawowej czynności niewiele zdziałasz.

Ok, a czytałeś moją wcześniejszą wypowiedź. Chyba nie, bo wtedy byś wiedział że instalacja ręczna nie działa i zmuszony byłem samemu stworzyć plik config.php a o tym że instalacja tworzy bazę mysql zapomniałem. Problem wynika ze złego zaprogramowania instalatora - jakaś pętla IF ma sztywny chmod. Tyko że do tej pory nie wiem co i gdzie zmodyfikować, już był ten temat poruszany ale wyszukiwarka nic nie wskazuje a przeczytanie 6 stron wątków w tym dziale trochę mi zajmie więc może jednak ktoś pamięta którą linie kodu trzeba zmodyfikować?

Znajdź linię
if ($dir_par!="0755") {

i zmień na

if ($dir_par!="0666") {

lub inny chmod.

Dokładnie, i usuń lub zmień nazwę plikowi config.php, który ręcznie utworzyłeś.

demo_miniacz_468x60.gif

Witam,

ja mam problem bo nie wysyłają mi się maile potwierdzające dodanie lub odrzucenie wpisu. Nie wiem czemu ?

Wersja zainstalowana otwartego z wczoraj ?

A i nie mieszałem w tych plikach mail_dodano.php itd. gdyż w panelu admina mogę zmienć dane analogicznie no chyba ze się mylę ?

Z góry dzięki za pomoc.

musisz mieć na serwerze uruchomiona funkcję mail() czyli możliwość wysyłki emaili bezpośrednio przez PHP. Jeżeli masz to sprawdź w ustawieniech czy masz włączone wysyłanie powiadomień.

Witam

dzięki wielkie za pomoc. Mam jeszcze jedno pytanie - chce uruchomic na kolejnej domenie katalog i pojawiają mi sie błedy - adres slubny.wedding24.pl

Dziękuje

Utwórz katalog tmp na serwerze.

demo_miniacz_468x60.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności