Skocz do zawartości

najnowsza wersja mini otwarty mod v2.0

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 405
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Witam,

po dwóch miesiącach użytkowania miniego :) pojawia mi sie taki komunikat podczas akceptacji wpisów

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /otwarty_admin/index.php on line 1866

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /otwarty_admin/index.php on line 1866

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /otwarty_admin/index.php:1866) in /otwarty_admin/index.php on line 1888

Zapominałem dodać do poprzedniego posta co dalej ? Z czego to wynika ? Jak można tego uniknąć ?

Dziękuję i pozdrawiam

@Sebastian:

Linia 1866 - $sprawdz = mysql_num_rows(mysql_query("select slowo from ".$prefix."tagi where slowo='$tag[$i]'"));

Wejdź w phpmyadmin, zobacz czy coś Ci się w tagach nie popsuło... Może będzie potrzeba optymalizacja lub naprawa...

Dodatkowo

Witam

Mam taki problem na istniejącą już wcześniejszą wersję otwartego chcę doinstalować mod v2.0 , oczywiście bez utraty wpisów jednak pojawia się podczas instalacji taki komunikat :

Zestaw tabel z podanym prefixem już istnieje. Dla bezpieczeństwa danych instalator nie ma prawa nadpisywać tabel - wybierz inny prefix

Oczywiście zmieniam prefix ale cały czas bez zmian , komunikat cały czas wyskakuje. Nie potrafię sobie z tym problemem poradzić. Jakieś sugestie ?

pozdrawiam

hmmm moze www

Nie możesz instalować miniacza v 2.0 na istniejącą wersję 1.0. Robisz wpierw export danych v 1.0 w PA -> Export XML -> pełna kopia danych. Instalujesz na czystej bazie SQL miniacza 2.0 i w PA -> Import XML -> importujesz pełną kopie danych.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Duże thx ;) Ale kłopotów c.d. natomiast w trakcie próby exportu :Warning: fileperms() [function.fileperms]: stat failed for kat/ in ...../katalog/otwarty_admin/xml_export.php on line 439 i komunikat Proces wstrzymany...

Aby skrypt mógł zapisać plik z danymi musisz mu na to zezwolić. Instalator zapisał w pliku konfiguracyinym ścieżkę kat/ jako katalog główny. Połącz się z serwerem FTP i uprawnij Grupę i Świat do zapisywania (chmod 755). Następnie powróć do menu export i kontynuuj

Według mnie mam ustawione chmod na 755 ale próbowałem też na 777 ale i tak exportu dokonać nie moge, mowię o katalogu kat , nadal pojawia się ten błąd , szukałem odpowiedzi w starych postach forum ale nic co by mi pomogło nie znalazłem.

W sumie doszedłem , że musi w pliku config.php być dopisana pełna ścieszka do serwera ;) wiec to temat załatwia

ale

Warning: fopen(/virtual/pl/.../katalog/otwarty_pelna_kopia.xml) [function.fopen]: failed to open stream: Permission denied in /virtual/pl.../katalog/otwarty_admin/xml_export.php on line 637

Warning: fwrite(): supplied argument is not a valid stream resource in /virtual/pl/.../katalog/otwarty_admin/xml_export.php on line 638

Warning: fwrite(): supplied argument is not a valid stream resource in /virtual/pl/.../katalog/otwarty_admin/xml_export.php on line 669

Warning: fwrite(): supplied argument is not a valid stream resource in /virtual/pl/.../katalog/otwarty_admin/xml_export.php on line 669

itd

hmm jakieś propozycje

już mi łapy opadają

hmmm moze www

• 2 tygodnie później...
Witam zainstalowałem skrypt otwarty mini na serwerze i wszystko działa ok tylko jak chcę dodać stronę do katalogu to wyskakuje mi taki błąd:

Błąd! Nie mogę się połaczyć ze stroną aby pobrać jej tytuł, opis i słowa kluczowe.

Proszę o pomoc :rolleyes:

Wejdź w panel administracyjny -> Opcje zaawansowane -> Metoda łączenia się z serwerami. Wybierz metodę, którą obsługuje twój hosting. Na wielu darmowych hostingach, możesz mieć zablokowany dostęp do zdalnych plików.

demo_miniacz_468x60.gif

Polecam projektowanie stron Łódź, oraz moderowany, podrasowany katalog, w którym znajdziesz dobre polskie strony, o niebagatelnej treści.

Ja mam jeszcze jedno pytanko.

W jaki sposób w email'u ( werjs by GeneralDept wkleić przyjazny url ?

Obecnie mam niezbyt ładnie wyglądający "www.domena.pl/szcz-s22.html

Obiecana instrukcja do edycji opisów podkategorii. Efektem będzie możliwość dodawania/edycji opisów do istniejących (utworzonych wcześniej) podkategorii. Poniżej screeny:

W panelu admina:

scr_adm.gif

I od strony klienta:

scr_kli.gif

Sposób postępowania:

// INSTRUKCJA SQL:

ALTER TABLE `otwarty_podkategorie` ADD `opis` TEXT NULL ;

// Uwaga! zmień prefix, jeśli masz inny niż "otwarty"

// OTWÓRZ PLIK:

/otwarty_admin/index.php

// ZNAJDŹ:

Zmień nazwę kategorii: <input type=text name=kat value="<?=$kat[nazwa]?>" style="width:280" maxlength=255> 
<input type=submit value="zmień"><br />

// ZAMIEŃ NA:

<table>
<tr>
	<td>Zmień nazwę podkategorii: </td>
	<td><input type=text name=pod value="<?=$pod[nazwa]?>" style="width:260" maxlength=255></td>
</tr>
<tr>
	<td valign="top"><li>Zmień opis podkategorii: </td>
	<td><textarea name=opis_pod style="width:260px;height:100px"><?=$pod[opis]?></textarea>
	<input type=submit value="zmień"><br /></td>
</tr>
</table>

// ZNAJDŹ:

mysql_query(" update ".$prefix."podkategorie set nazwa='$_POST[pod]' where id='$_POST[id]' ");

// ZAMIEŃ NA:

mysql_query(" update ".$prefix."podkategorie set nazwa='$_POST[pod]',opis='$_POST[opis_pod]' where id='$_POST[id]' ");

// OTWÓRZ PLIK:

/otwarty_disp/pod.php

// ZNAJDŹ:

<div style="margin-bottom:10px;"><a href="<?=$kat_link?>" class="in_link_home_cat"><?=$kat[nazwa]?></a><span class="text_body_h1"> » <?=$pod[nazwa]?></span></div>

// DODAJ PONIŻEJ:

<?
if(isset($pod[opis])) {$pokaz_opis_pod = "<div style='padding-bottom:10px'>".$pod[opis]."</div>";}
else {$pokaz_opis_pod='';}
echo $pokaz_opis_pod;
?>

KONIEC

P.S. General_Depet - jeżeli instrukcja się przyda, nie mam nic przeciwko dodaniu zmian do instalki. Wypadało by jeszcze dodać textarea przy dodawaniu podkategorii, aby można było już w momencie ich tworzenia wprowadzać opisy, ale jak pisałem wcześniej nie było mi to potrzebne, więc tej opcji nie zrobiłem. W razie czego, w wolnej chwili mogę dopisać.

Wiem ze stare ale kolego @Melma, cy aby nie zrobiłes byka w tym opisie ? i to nie małego ? Dlaczego mam zamieszczać w edycji kategorii elementy z podkategorii ?

Wiem ze stare ale kolego @Melma, cy aby nie zrobiłes byka w tym opisie ? i to nie małego ? Dlaczego mam zamieszczać w edycji kategorii elementy z podkategorii ?

A konkretnie, o który fragment opisu chodzi?

demo_miniacz_468x60.gif

Polecam projektowanie stron Łódź, oraz moderowany, podrasowany katalog, w którym znajdziesz dobre polskie strony, o niebagatelnej treści.

Najpierw polecasz znaleźć

Zmień nazwę kategorii: <input type=text name=kat value="<?=$kat[nazwa]?>" style="width:280" maxlength=255> 
<input type=submit value="zmień"><br />

Czyli "Zmień nazwę kategorii"

Na

<table>
<tr>
	<td>Zmień nazwę podkategorii: </td>
	<td><input type=text name=pod value="<?=$pod[nazwa]?>" style="width:260" maxlength=255></td>
</tr>
<tr>
	<td valign="top"><li>Zmień opis podkategorii: </td>
	<td><textarea name=opis_pod style="width:260px;height:100px"><?=$pod[opis]?></textarea>
	<input type=submit value="zmień"><br /></td>
</tr>
</table>

Czyli Zmień nazwę "podkategorii"

T w końcu zrobiłeś opis dla kategorii i podkategorii ?

Fakt, trochę przeskoczyłem: powinno być oczywiście dodanie pole typu textarea dla kategorii. A skrypt posiada osobne opisy dla kategorii i podkategorii, co jak widać na polskich stronach, spisuje się całkiem nieźle.

demo_miniacz_468x60.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności