Skocz do zawartości

najnowsza wersja mini otwarty mod v2.0

Rekomendowane odpowiedzi

A ja mam problem z zainstalowaniem tego na nazwie.pl

Otóż przy instalacji muszę podać nazwę serwera. Od niedawna, aby strony tego typu poprawnie łączyły się z bazami danych na serwerach nazwy należy podać port po dwukropku, czyli, np.: sql.blablabla.nazwa.pl:3305 niestety mini po wpisaniu takiego adresu wyświetla błąd:

Niedozwolone znaki w Nazwie serwera. Używaj wyłącznie "a-z" "A-Z" "0-9" oraz ".", "-", "_"

I co w takim przypadku zrobić? Próbowałem bez wpisania portu, ale niestety...

[edyta]

Odpowiedź znalazłem, szkoda, że nie przed napisaniem postu, wybaczcie. Jakby ktoś zbłądził i też tutaj szukał podaję link do rozwiązania:

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...st&p=433779

• Odpowiedzi 405
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Na dniach pojawi się aktualizacja o kilka kolejnych modyfikacji - m.in. możliwość ustawienia linka zwrotnego ze skryptem sprawdzającym.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

możliwość ustawienia linka zwrotnego ze skryptem sprawdzającym.

Tylko co w mini można zaproponować tym, którzy dodają wpis?

i takie jeszcze jedno bardzo n00bistyczne pytanie:

Czy można i jeśli tak grzebać w kodach poszczególnych kategorii? Chciałbym w każdej kategorii dodać dłuższy unikalny artykuł o tematyce danej kategorii, żeby lepiej się indeksowała i PR może podskoczy;) Zastanawiam się też czy robić to pod "podkategoriami" czy aż pod nowymi wpisami. Co myślicie? I jakieś krótkie szkolenie jak sobie z tym poradzić?

Tylko co w mini można zaproponować tym, którzy dodają wpis?

Będą 2 opcje do wyboru - taka strona z linkiem zwrotnym zostanie automatycznie dodana do podstrony Przyjaciół katalogu i druga opcja że takie wpisy będą najwyżej w spisie stron swojej podkategorii.

i takie jeszcze jedno bardzo n00bistyczne pytanie:

Czy można i jeśli tak grzebać w kodach poszczególnych kategorii? Chciałbym w każdej kategorii dodać dłuższy unikalny artykuł o tematyce danej kategorii, żeby lepiej się indeksowała i PR może podskoczy;) Zastanawiam się też czy robić to pod "podkategoriami" czy aż pod nowymi wpisami. Co myślicie? I jakieś krótkie szkolenie jak sobie z tym poradzić?

Najlepiej będzie jak sobie dodasz w SQLu w tablicy "podkategorie" dodatkowy rekord np. "tekst" a w pliku pod.php dodasz odwołanie do tego rekordu tak jak jest zrobione odwołanie do innych elementów tej tablicy.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Będą 2 opcje do wyboru - taka strona z linkiem zwrotnym zostanie automatycznie dodana do podstrony Przyjaciół katalogu i druga opcja że takie wpisy będą najwyżej w spisie stron swojej podkategorii.

a to już brzmi ciekawie, czekam na tą aktualizację w takim razie z niecierpliwością. A czy będzie możliwość zmiany tego głównego napisu na swoją? Chodzi o to np., że po dodaniu strony będzie się pojawiać: "Jeżeli dodasz link do swojej strony to u nas dostaniesz wpis do kategorii Przyjaciele, w której każdy wpis jest dodatkowo linkowany"

Chodzi mi o to, żeby nie walił tego tekstu z automatu.

I druga sugestia do aktualizacji: dobrze by było, gdyby można było np kilka anchorów ustawić. I żeby je losował dla danego wpisu. Ale to już ciekawostka;)

Najlepiej będzie jak sobie dodasz w SQLu w tablicy "podkategorie" dodatkowy rekord np. "tekst" a w pliku pod.php dodasz odwołanie do tego rekordu tak jak jest zrobione odwołanie do innych elementów tej tablicy.

Dzięki wielkie za instrukcję. Niestety moja znajomość SQLa nie podoła temu zadaniu i chyba sobie ją daruję, ale jeszcze raz dziękuję. Jak się podszkolę w SQLu to skorzystam na pewno;)

A czy będzie możliwość zmiany tego głównego napisu na swoją? Chodzi o to np., że po dodaniu strony będzie się pojawiać: "Jeżeli dodasz link do swojej strony to u nas dostaniesz wpis do kategorii Przyjaciele, w której każdy wpis jest dodatkowo linkowany"

OK - będzie można ustawić w panelu adm.

I druga sugestia do aktualizacji: dobrze by było, gdyby można było np kilka anchorów ustawić. I żeby je losował dla danego wpisu. Ale to już ciekawostka;)

Proszę bardzo - to tylko linia kodu więcej - 3 anchor texty od ustalenia w panelu wystarczą ?

Skrypt będzie o tyle ciekawy że sam automatycznie będzie sprawdzał czy link faktycznie znajduje się na stronie - tak więc poinformuje nas w panelu przy dodawaniu wpisu czy link jest czy go nie ma oszczędzając nam ręcznego sprawdzania...z kolei w przypadku wyboru linka obowiązkowego - zatrzyma nieuczciwego dodającego już przy dodawaniu nowego wpisu. System przeszedł już pierwsze testy i sprawdził się wyśmienicie :).

OK - będzie można ustawić w panelu adm.

Już mi się podoba;)

Proszę bardzo - to tylko linia kodu więcej - 3 anchor texty od ustalenia w panelu wystarczą ?

Mi na pewno, ale myślę, że bezpiecznie by było dać 5. Aczkolwiek nie wiem na jakie i na ile fraz pozycjonują ludzie swoje katalogi;)

Skrypt będzie o tyle ciekawy że sam automatycznie będzie sprawdzał czy link faktycznie znajduje się na stronie - tak więc poinformuje nas w panelu przy dodawaniu wpisu czy link jest czy go nie ma oszczędzając nam ręcznego sprawdzania...z kolei w przypadku wyboru linka obowiązkowego - zatrzyma nieuczciwego dodającego już przy dodawaniu nowego wpisu. System przeszedł już pierwsze testy i sprawdził się wyśmienicie :).

To takie pytanie ciekawostka ode mnie. Jeżeli wymagam na swojej stronie dodania linku do siebie przed dodaniem wpisu, to dany człowieczek będzie musiał widzieć ten kod jeszcze przed dodaniem wpisu (o ile ma go zablokować jeśli nie doda). Czyli jak rozumiem również pojawi się link do strony na której umieści link? Czy będzie przeszukiwał całą witrynę? Jak dla mnie dobrze by było, gdyby móżna było dodać link z innej strony niż ta wpisywana do katalogu. Czy taka opcja istnieje? Oczywiście bajką by było, gdyby sprawdzał PR strony z której ten link wychodzi;) Ale cóż: jak marzyć to marzyć;) Na razie trzeba zająć się pozycjonowaniem katalogu, żeby był bardziej atrakcyjny.

Jakbyś szukał króliczków do testów to ja z moimi dwoma katalogami się piszę;)

System jest tak przemyślany że informacja o dodaniu linka pojawia się w formularzu dodawania strony - tam tez pojawia się informacja (+ opis jakie sobie zdefiniujemy w panelu), textarea z kodem linka i wylosowanym anchorem, pole do wpisania podstrony na której umieściło się linka. Tak więc link zwrotny można będzie umieścić także na innej stronie (nie tylko tej dodającej) z kolei kod będzie podany na tacy do skopiowania...poźniej w zależności czy ustawiliśmy link dobrowolny czy obowiązkowy system sprawdzi czy faktycznie JEST - jak nie zatrzyma cały proces dodawania. PageRank mogę zrobić tylko w wykorzystaniem tego systemu co już jest a który nie zawsze działa...ale zawsze coś.

Co do testu - chętnie skorzystam, podaj mi swojego maila na priv - jutro wyśle Ci nową wersję.

Co do testu - chętnie skorzystam, podaj mi swojego maila na priv - jutro wyśle Ci nową wersję.

Czy temat umarł śmiercią naturalną?;) Niestety nic na maila nie dostałem a przyznam się, że funkcjonalność mnie zaciekawiła.

Ależ skąd - drobne problemy z czasem wolnym ale na dniach do tego wrócę - może nawet dziś...system z linkiem zwrotnym jest w sumie już skończony ale chciałem dodać do nowej aktualki jeszcze kilka mniej ważnych funkcjonalności.

Mam mały problem. Zainstalowałem miniotwaty mod 2.0. Wszystko pięknie tylko nie mogę zaakceptować wpisu. Wyskakuje mi to:

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home.5/s/w/i/swiatmot/www/tematy/otwarty_admin/index.php on line 1747

linia 1747 w pliku index to:  $sprawdz = mysql_num_rows(mysql_query("select slowo from ".$prefix."tagi where slowo='$tag[$i]'"));

Fatal error: Call to undefined function: iconv() in /home.5/s/w/i/swiatmot/www/tematy/otwarty_admin/admin_functions.php on line 230

linia 230 w pliku admin_functions to:   $text = iconv('ISO-8859-2', 'UTF-8', $text);

Co do drugiego błędu to konfiguracja Twojego php na serwie nie udostępnia prawdopodobnie funkcji iconv - to już drugi taki przypadek więc zobaczę czy da się przerzucić na mb_convert_encoding().

Co do pierwszego błędu to nie bardzo wiem o co chodzi - wygląda na to że katalog xle Ci sie zainstalował tzn. nie utworzył tabeli "tagi" - sprawdź proszę w phpmyadmin czy masz tę tablice.

Edit. OK - co do drugiego błędu to informuje że w najnowszej aktualizacji funkcja iconv zostanie zamieniona na mb_convert_encoding - działa tak samo a przynajmniej nie powinno być problemów z bardziej "ograniczonymi" hostingami.

a resztę tablic tworzy ? To ci dopiero zagadka...prosze bardzo:

CREATE TABLE `otwarty_tagi` (
 `id` int(11) NOT NULL auto_increment,
 `slowo` varchar(300) NOT NULL,
 `kod` varchar(300) NOT NULL,
 `ilosc` int(11) NOT NULL,
 PRIMARY KEY  (`id`)
) ENGINE=MyISAM  DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=1;

tylko zmień prefix jeśli masz inny niż "otwarty"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności