Skocz do zawartości

najnowsza wersja mini otwarty mod v2.0

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 405
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

akurat modyfikacja od pobierania treści strony nie jest mojego autorstwa - też byłem sceptyczny ale z tego co widzę to modyfikacja działa dość szybko - możesz podać mi na priva adres tego katalogu co tak strasznie muli ?

Jeśli faktycznie jest tak nieciekawie to dorobię zapisywanie do bazy ale wolałbym zobaczyć wpierw jakiś przykład...

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Potestuje jeszcze, jak beda dalej problemy z tym to dam znac.

Btw. PAGE RANK jest odswierzany dynamicznie? bo ogolnie mozliwe ze od niego wziely sie moje tymczasowe problemy bo skrypt mi wyrzucal blad polaczenia ze strona z ktorej pobiera page rank dla stron - niestaty :D aktualnie dziala ok, wiec nie sprawdze konkretnie o co chodzilo, z tego co kojarze byl to blad okolo 155 linii w pr.php .

Zapraszam do katalogów stron: ExtremePower.pl, SpicaStar.pl oraz FirmoweDomeny.pl

Chciałbym zaproponować dodanie kolejnej modyfikacji może już do następnej wersji mini v2.

Zaawansowane wyszukiwanie wpisów stron

wyszukiwaniedc1.jpg

CO ROBI?

Modyfikacja rozszerza możliwości wyszukiwania poprzez możliwość wyszukiwania w wybranym zakresie (tytuł strony, opis strony, słowa kluczowe, URL).

WADY?

dostosowana tylko i wyłącznie do serwerów obsługujących mod_rewrite

INSTALACJA (dotyczy tylko i wyłącznie najnowszej wersji mini otwarty mod v2.0 b20080911)

##OTWÓRZ PLIK .htaccess

##ZNAJDŹ:

RewriteRule ^search-(.+)-([0-9]+).html$ index.php?a=search&szukaj=$1&min=$2 [L]

##ZAMIEŃ NA:

RewriteRule ^search-([0-9]?)-([0-9]?)-([0-9]?)-([0-9]?)-(.+)-([0-9]+).html$ index.php?a=search&szukaj=$5&min=$6&czyt=$1&czyu=$2&czyo=$3&czys=$4 [L]

##OTWÓRZ PLIK formularz.php

##ZNAJDŹ:

if (eregi("/",$cfg[m4])) $pod_sep="/"; else $pod_sep="$cfg[m2]";

##ZAMIEŃ NA:

if (eregi("/",$cfg[m4])) {$pod_sep="/";} else {$pod_sep="$cfg[m2]";}
if ($_GET['czyt']==''&&$_GET['czyu']==''&&$_GET['czyo']==''&&$_GET['czys']=='') {
$czyt=' checked'; $czyu=''; $czyo=''; $czys='';}
else {
if ($_GET['czyt']==1) {$czyt=' checked';} else {$czyt='';}
if ($_GET['czyu']==1) {$czyu=' checked';} else {$czyu='';}
if ($_GET['czyo']==1) {$czyo=' checked';} else {$czyo='';}
if ($_GET['czys']==1) {$czys=' checked';} else {$czys='';}
}
if ($_GET['szukaj']!='') {$fraza = $_GET['szukaj'];} else {$fraza = 'wpisz szukane słowo';}

##ZNAJDŹ:

document.search.action=document.search.a.value+"'.$pod_sep.'"+document.search.szukaj.value+"'.$pod_sep.'0.html";

##ZAMIEŃ NA:

if (document.search.czyt.checked==true) {var czyt=1} else {var czyt=0}
if (document.search.czyu.checked==true) {var czyu=1} else {var czyu=0}
if (document.search.czyo.checked==true) {var czyo=1} else {var czyo=0}
if (document.search.czys.checked==true) {var czys=1} else {var czys=0}
document.search.action=document.search.a.value+"'.$pod_sep.'"+czyt+"'.$pod_sep.'"+czyu+"'.$pod_sep.'"+czyo+"'.$pod_sep.'"+czys+"'.$pod_sep.'"+document.search.szukaj.value+"'.$pod_sep.'0.html";

##ZNAJDŹ:

<input type="text" name="szukaj" class="search" value="wpisz szukane słowo" onfocus="this.value=\'\';" >
<input type="button" value="Szukaj" onclick="dalej()" class="button">

##ZAMIEŃ NA:

<table border="0" width="100%" id="table1" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tr>
	<td align="center">
<input type="text" name="szukaj" class="search" value="'.$fraza.'" onfocus="this.value=\'\';" ><input type="button" value="Szukaj" onclick="dalej()" class="button"></td>
</tr>
<tr>
	<td align="left"><span style="font-size: 11px">  </span><b><span style="font-size: 11px">Szukaj frazy w:</span></b></td>
</tr>
<tr>
	<td align="left">
	<span style="font-size: 11px">
	  <input type="checkbox" name="czyt" value="1"'.$czyt.'>tytule<br>
	  <input type="checkbox" name="czyu" value="1"'.$czyu.'>adresie URL<br>
	  <input type="checkbox" name="czyo" value="1"'.$czyo.'>opisie<br>
	  <input type="checkbox" name="czys" value="1"'.$czys.'>słowach kluczowych
	</span>
	</td>
</tr>
</table>

##OTWÓRZ PLIK otwarty_disp/search.php

##ZNAJDŹ:

$_GET[szukaj] = str_replace($cfg[m2], ' ', trim($_GET[szukaj]));
$sprawdz = mysql_fetch_assoc(mysql_query("select slowo from ".$prefix."tagi where kod='$_GET[szukaj]'"));
if ($sprawdz[slowo] != "") { $_GET[szukaj] = trim($sprawdz[slowo]); $cfg[m8]='tag'; }

##ZAMIEŃ NA:

if ($_POST[szukaj]=='') {$_POST[szukaj]=$_GET[szukaj];}

$_POST[szukaj] = str_replace($cfg[m2], ' ', trim($_POST[szukaj]));
$sprawdz = mysql_fetch_assoc(mysql_query("select slowo from ".$prefix."tagi where kod='$_POST[szukaj]'"));
if ($sprawdz[slowo] != "") { $_POST[szukaj] = trim($sprawdz[slowo]); }

##ZNAJDŹ:

$_GET[szukaj]=mysql_real_escape_string(stripslashes($_GET[szukaj]));
	$kat = mysql_num_rows(mysql_query("select * from ".$prefix."wpisy where tytul LIKE '%$_GET[szukaj]%' or url LIKE '%$_GET[szukaj]%' or opis LIKE '%$_GET[szukaj]%' or slowa LIKE '%$_GET[szukaj]%' and akt='1'"));

##ZAMIEŃ NA:

if ($_GET['czyt']=='0'&&$_GET['czyu']=='0'&&$_GET['czyo']=='0'&&$_GET['czys']=='0' | $_GET['czyt']==''&&$_GET['czyu']==''&&$_GET['czyo']==''&&$_GET['czys']=='')
	{$warunki_szukania = "tytul LIKE '%$_POST[szukaj]%' OR url LIKE '%$_POST[szukaj]%' OR opis LIKE '%$_POST[szukaj]%' OR slowa LIKE '%$_POST[szukaj]%'";}
	else {
	if ($_GET['czyt'] != 1) {$sql_tytul='';} else {$sql_tytul="OR tytul LIKE '%$_POST[szukaj]%'";}
	if ($_GET['czyu'] != 1) {$sql_url='';} else {$sql_url="OR url LIKE '%$_POST[szukaj]%'";}
	if ($_GET['czyo'] != 1) {$sql_opis='';} else {$sql_opis="OR opis LIKE '%$_POST[szukaj]%'";}
	if ($_GET['czys'] != 1) {$sql_slowa='';} else {$sql_slowa="OR slowa LIKE '%$_POST[szukaj]%'";}
	$warunki_szukania = "url=''".$sql_tytul.$sql_url.$sql_opis.$sql_slowa;}
	$_POST[szukaj]=mysql_real_escape_string(stripslashes($_POST[szukaj]));
	$kat = mysql_num_rows(mysql_query("select tytul, url, opis, slowa from ".$prefix."wpisy where $warunki_szukania and akt='1'"));

##ZNAJDŹ:

$dod .= "<a href=\"$cfg[m8]$pod_sep".zmiana_url($_GET[szukaj])."$pod_sep$prev$pod_end\" class=\"body_links\">< prev</a> | ";
			} else {
			$dod .= "<a href=\"$cfg[f1].php?a=search&szukaj=".stripslashes($_GET[szukaj])."&min=$prev\" class=\"body_links\">< prev</a> | ";

#ZAMIEŃ NA:

$dod .= "<a href=\"$cfg[m8]$pod_sep$_GET[czyt]$pod_sep$_GET[czyu]$pod_sep$_GET[czyo]$pod_sep$_GET[czys]$pod_sep$_POST[szukaj]$pod_sep$prev$pod_end\" class=\"body_links\">< prev</a> | ";
			} else {
			$dod .= "<a href=\"$cfg[f1].php?a=search&szukaj=".stripslashes($_POST[szukaj])."&min=$prev&czyt=$czyt&czyu=$czyu&czyo=$czyo&czys=$czys\" class=\"body_links\">< prev</a> | ";

##ZNAJDŹ:

$dod .= "<a href=\"$cfg[m8]$pod_sep".zmiana_url($_GET[szukaj])."$pod_sep$strona$pod_end\" class=\"body_links\">$j</a> | ";
			} else {
			$dod .= "<a href=\"$cfg[f1].php?a=search&szukaj=".stripslashes($_GET[szukaj])."&min=$strona\" class=\"body_links\">$j</a> | ";

##ZAMIEŃ NA:

$dod .= "<a href=\"$cfg[m8]$pod_sep$_GET[czyt]$pod_sep$_GET[czyu]$pod_sep$_GET[czyo]$pod_sep$_GET[czys]$pod_sep".zmiana_url($_POST[szukaj])."$pod_sep$strona$pod_end\" class=\"body_links\">$j</a> | ";
			} else {
			$dod .= "<a href=\"$cfg[f1].php?a=search&szukaj=".stripslashes($_POST[szukaj])."&min=$strona&czyt=$czyt&czyu=$czyu&czyo=$czyo&czys=$czys\" class=\"body_links\">$j</a> | ";

##ZNAJDŹ:

$dod .= "<a href=\"$cfg[m8]$pod_sep".zmiana_url($_GET[szukaj])."$pod_sep$strona$pod_end\" class=\"body_links\">$j</a> | ";
			} else {
			$dod .= "<a href=\"$cfg[f1].php?a=search&szukaj=".stripslashes($_GET[szukaj])."&min=$strona\" class=\"body_links\">$j</a> | ";

##ZAMIEŃ NA:

$dod .= "<a href=\"$cfg[m8]$pod_sep$_GET[czyt]$pod_sep$_GET[czyu]$pod_sep$_GET[czyo]$pod_sep$_GET[czys]$pod_sep".zmiana_url($_POST[szukaj])."$pod_sep$strona$pod_end\" class=\"body_links\">$j</a> | ";
			} else {
			$dod .= "<a href=\"$cfg[f1].php?a=search&szukaj=".stripslashes($_POST[szukaj])."&min=$strona&czyt=$czyt&czyu=$czyu&czyo=$czyo&czys=$czys\" class=\"body_links\">$j</a> | ";

##ZNAJDŹ:

$dod .= "<a href=\"$cfg[m8]$pod_sep".zmiana_url($_GET[szukaj])."$pod_sep$next$pod_end\" class=\"body_links\">next ></a>";
			} else {
			$dod .= "<a href=\"$cfg[f1].php?a=search&szukaj=".stripslashes($_GET[szukaj])."&min=$next\" class=\"body_links\">next ></a>";

##ZAMIEŃ NA:

$dod .= "<a href=\"$cfg[m8]$pod_sep$_GET[czyt]$pod_sep$_GET[czyu]$pod_sep$_GET[czyo]$pod_sep$_GET[czys]$pod_sep$_POST[szukaj]$pod_sep$next$pod_end\" class=\"body_links\">next ></a>";
			} else {
			$dod .= "<a href=\"$cfg[f1].php?a=search&szukaj=".stripslashes($_POST[szukaj])."&min=$next&czyt=$czyt&czyu=$czyu&czyo=$czyo&czys=$czys\" class=\"body_links\">next ></a>";

##ZNAJDŹ:

disp_header("Wynik wyszukiwania - ".stripslashes($_GET[szukaj]),"Wynik wyszukiwania - ".stripslashes($_GET[szukaj]),stripslashes($_GET[szukaj]));
	mini_magic($tpl[ads2]);
?>
<div class="text_body_h3"> Wynik wyszukiwania: <?=stripslashes($_GET[szukaj])?></div></a>
<?
	if ($_GET[szukaj]>'')
	{
		$links='';
		$li_lw=mysql_query("select * from ".$prefix."wpisy where akt='1' and (tytul LIKE '%$_GET[szukaj]%' or url LIKE '%$_GET[szukaj]%' or opis LIKE '%$_GET[szukaj]%' or slowa LIKE '%$_GET[szukaj]%') limit $min,$po_ile");

##ZAMIEŃ NA:

disp_header("Wynik wyszukiwania - ".stripslashes($_POST[szukaj]),"Wynik wyszukiwania - ".stripslashes($_POST[szukaj]),stripslashes($_POST[szukaj]));
	mini_magic($tpl[ads2]);
?>
<div class="text_body_h3"> Wynik wyszukiwania: <?=stripslashes($_POST[szukaj])?></div></a>
<?
	if ($_POST[szukaj]>'')
	{
		$links='';
		$li_lw=mysql_query("select * from ".$prefix."wpisy where akt='1' and ($warunki_szukania) limit $min,$po_ile");

##ZNAJDŹ:

<div class="text_body_h3">Brak wpisów zawieraj±cych: <?=stripslashes($_GET[szukaj])?></div>

##ZAMIEŃ NA:

<div class="text_body_h3">Brak wpisów "<?=stripslashes($_POST[szukaj])?>" dla tych warunków.</div>

##ZAPISZ I ZAMKNIJ WSZYSTKIE PLIKI

Przykładowe wykorzystanie i można przetestować TUTAJ

Mam nadzieję, że będzie użyteczna.

dla mnie nie udała się aktualizacja;-( na szczęście wykonałem kopie wpisów

niby katalog się zainstalował ale nie mogę zalogować się do panelu administracyjnego, wyświetla mi sie błąd:

Fatal error: Call to undefined function: simplexml_load_file() in /home/nafri/domains/bankier24.com/public_html/seo/otwarty_admin/admin_functions.php on line 283

adres katalogu: https://seo.bankier24.com/

proszę o pomoc w tej sprawie

Poznaj i zrozum ten biznes... Dołącz nie czekaj aż doskonała okazja Cię ominie!

BO468x60.gif

Twój hosting nie udostępnia funkcji simplexml_load_file() - no nic będziesz musiał obejść się bez automatycznej aktualizacji o nowych wersjach. W pliku otwarty_admin/admin_functions.php znajdź linię:

$header_info=rss_aktualizacja().'<a href="index.php?a=cfg">Konfiguracja</a> | <a href="display.php">Wygl±d</a> | <a href="index.php?a=xml_import">XML import</a> | <a href="xml_export.php?a=mapy_stron">XML export</a> | <a href="sesje.php?a=online">Sesje</a> | <a href="blokowane.php?blok=adresy&a=lista">Blokowane</a> | <a href="../'.$cfg[f1].'.php">Home</a> | <a href="index.php?a=logout">Wyloguj się</a>';

i wywal z niej - rss_aktualizacja().

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Taka uwaga odnosnie ew. nastepnej aktualizacji skryptu.

Skrypt ogolnie zaczyna ostro sie sypac teraz gdy strona ktora dodajemy/dodalismy/ktora testuje jakas funkcja skryptu - za dlugo nie odpowiada, np system linku zwrotnego podczas dodawania strony.

Nie mam konkretnych bledow pod reka by je przytoczyc, ale osoby zainteresowane moglby przed kolejna aktualizacja sprawdzic ;]

Zapraszam do katalogów stron: ExtremePower.pl, SpicaStar.pl oraz FirmoweDomeny.pl

Jesli bedziesz aktualizował poprzednia wersję 2.0 to na 100% się uda :(

Nadpisz stare pliki nowymi z paczki; wejdź do phpmyadmin w otwarty_konfiguracja > przeglądaj > w ramce edytuj zapytanie SQL wklej zawartość którą wkleiłem wyżej i to wszystko ;).

Zrobiłem wszystko tak jak napisałeś, ale teraz w katalogu pokazuje mi się:

Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/muzwar/ftp/mini/otwarty_disp/pod.php on line 131

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/muzwar/ftp/mini/otwarty_disp/pod.php on line 168

A sorry stwórz jeszcze dwa rekordy w otwarty_wpisy o nazwach - "link_zwrotny" i "pr_link_zwrotny"

Samoel...trudno mi powiedzieć co u Ciebie nie działa poprawnie bo moje katalogi na nowym skrycie śmigają aż miło...

w phpmyadmin tablica otwarty_wpisy > zakładka "struktura" > na samym dole Dodaj Po "rss"...

i stwórz rekord o nazwie "link_zwrotny"

później jeszcze raz dla "pr_link_zwrotny".

Tak w ogóle następnej aktualizacji proszę oczekiwać nie wcześniej niż za pare miesięcy - teraz zajmę się przerbieniem instalki aby sama wykrywała jaka wersja jest zainstalowana i w zależności od struktury SQL tworzyła tylko potrzebne/nowe rekordy/tablice.

U mnie phpmyadmin wygląda chyba jakoś inaczej:

Beznazwy1-1.jpg

Na dole nie ma pola dodaj po rss, jak widać na screenie. Domyślam się, że trzeba kliknąć dodaj (to zaznaczone na czerwono) i potem mam takie okno:

Beznazwy2.jpg

Niestety nie wiem co dalej Czy te dwie nazwy wpisać w miejsce ID, czy w pole rss i jeśli tak to które bo jest ich przynajmniej dwa.

WYBACZ za te strasznie laickie pytania, ale z bazami danych nie miałem nic wspólnego. Zrozumiem, jeśli zabraknie Ci cierpliwości i w końcu mnie "pogonisz", ale jeśli mi pomożesz będę niesamowicie wdzięczny.

Pierwszy Twój screen - NIE zakładka Dodaj tylko zakładka Struktura

w phpmyadmin tablica otwarty_wpisy > zakładka "struktura" > na samym dole Dodaj Po "rss"

Zrozumiem, jeśli zabraknie Ci cierpliwości i w końcu mnie "pogonisz", ale jeśli mi pomożesz będę niesamowicie wdzięczny.

Spokojnie - ten dział jest po to by pomóc w przypadku problemów w użytkowaniu otwarty mini :).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności