Skocz do zawartości

najnowsza wersja mini otwarty mod v2.0

Rekomendowane odpowiedzi

Pierwszy Twój screen - NIE zakładka Dodaj tylko zakładka Struktura

OK, doszedłem. Teraz będę się zabierał za aktualizację na moim ważniejszym katalogu.

Spokojnie - ten dział jest po to by pomóc w przypadku problemów w użytkowaniu otwarty mini :).

Tak, ale to były moje problemy z phpmyadmin. Dzięki wielkie za pomoc i cierpliwość:)

To może jeszcze jedno pytanie:) Jak stworzyć podstronę przyjaciele, która pobierała by i publikowała wpisy tych, którzy dodali link do naszego katalogu? Dobrze by było, gdyby sam pobierał takie dane, ale mogę też wpisywać np. same linki do przyjaciół. Chodzi mi tylko o stworzenie, nawet pustej podstrony.

• Odpowiedzi 405
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
To może jeszcze jedno pytanie:) Jak stworzyć podstronę przyjaciele, która pobierała by i publikowała wpisy tych, którzy dodali link do naszego katalogu? Dobrze by było, gdyby sam pobierał takie dane

No przecież tak właśnie jest w najnowszej wersji :) - w standardowej templatce w lewym menu masz podstronę "Przyjaciele" - odwołanie do tego pliku to bodajże index.php?a=prz

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Mam pytanie jak stworzyć nową stronkę statyczną, co wpisać i w jakim pliku, bo nigdzie nie widziałem takiej opcji

Na razie nie ma możliwości tworzenia stron statycznych bezpośrednio w panelu administracyjnym (prócz regulaminu i jak dodać wpis). Jeśli chcesz dodać nową stronę to stwórz w otwarty_disp/ nowy plik .php z Twoja stroną (edytując na przykład prz.php lub wpis.php) po czym w index.php w głównym katalogu stron dodać "case" z wywołaniem takiej strony (identycznie jak reszta). Na końcu pozostaje jeszcze dać odnośnik do strony np. w lewym menu w panelu adm.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

niestety to znów ja:/

dziś nagle na obydwu moich katalogach w adminie pojawił się błąd. Nie dość, że do panelu loguje się dobrych kilka minut to wszędzie pokazują się błędy:

Warning: simplexml_load_file(https://otwarty.intelekt.net.pl/aktualizacja.xml) [function.simplexml-load-file]: failed to open stream: Connection timed out in /home/muzwar/ftp/welon/otwarty_admin/admin_functions.php on line 283

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "https://otwarty.intelekt.net.pl/aktualizacja.xml" in /home/muzwar/ftp/welon/otwarty_admin/admin_functions.php on line 283

czy

Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/muzwar/ftp/welon/otwarty_admin/index.php on line 741

Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/muzwar/ftp/welon/otwarty_admin/index.php on line 741

Dziwne bo nic nie robiłem dziś z katalogami a rano działało wszystko dobrze. Zna ktoś przyczynę moich kłopotów?:/

przeczytaj post > https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...st&p=453155

zaraz wyrzucę tę funkcję bo widzę ze więcej problemów z niej niż pożytku...tylko jak na złość FTP przestał działać :D

Wrzuciłem na serwer kolejna aktualizację - co prawda tym razem nie ma żadnych nowych modów są jednak 2 skrypty (+ 1 przeróbka) które kilka osób pewnie zainteresują. W paczce z otwarty mini znajdziecie 2 pliki

xml_exporter_qlweb.zip

xml_exporter_qlweb_by_jachu.zip

oba skrypty należą do autora otwarty mini - ja je tylko przerobiłem na potrzeby nowej wersji otwarty mini v2.0. Jak się za to zabrać ?

1. Instalujemy nową wersję otwarty mini v2.0 na docelowej lokalizacji

2. Rozpakowujemy odpowiednią paczkę i kopiujemy plik exportera do głównego katalogu z qlweb na serwerze.

3. Uruchamiamy plik - www.nasza-domena.pl/xml_exporter_qlweb.php lub www.nasza-domena.pl/xml_exporter_qlweb_by_jachu.php (w zależności od wersji) po czym generujemy sobie plik .xml który zapisujemy do pliku na dysku

4. Wchodzimy do panelu adm. otwarty mini v2.0 - zakładka 'XML import' -> wczytujemy plik, zaznaczamy by wpisy były aktywne i importujemy dane...po kilku minutach będziemy mieli zapełniony katalog.

Importer jest sprzężony z modyfikacją 'lokalne tagi' więc importując dane skrypt utworzy od razu nowe tagi lub zwiększy ilość starych.

Podziękowania dla zgreda za udostępnienie bazy danych SQL qlweb by jachu do testów.

Zainstalowałem nowego Mini. Gratuluję pomysłu na modyfiakcję!

Na pierwszy rzut oka:

- Strona "Przyjaciele" przenosi na stronę główną

- Dodatek "Podgląd zawartości strony" u mnie nie działa. Włączony w panelu wyświetla tylko komunikat "szybki podgl±d zawarto¶ci https://www.strona.pl" (tak jak jest napisane - z błędnym kodowaniem), ale podgląd nie wyświetla się.

- Ładnie wyświetlają się tagi, jednak wyszukiwanie często zwraca 0 wyników np. utworzony tag ma anchor "Agencja nieruchomości" a wyszukiwany jest ciąg "agencja nieruchomosci" przez co wyników jest 0. Jest tak z większością tagów, gdzie są polskie ogonki. W bazie wyszukiwany jest tekst bez ogonków przez co wyników otrzymujemy 0.

- wpisanie w wyszukiwarce frazy "Agencja nieruchomości" również daje zero wyników i komunikat "Brak wpisów zawierających: Agencja nieruchomoĹci". Są tu chyba problemy z kodowaniem. Zaznaczam, że wszelkie wpisy wyświetlają mi się poprawnie w kodowaniu 'iso-8859-2'

Może to tylko mój błąd ale grzebiąc w panelu admina zawiesiłem serwer. Dopiero włączenie tagów i zmniejszenie ich ilości przywróciło stabilność. Wyglądało tak jakby nawet przy wyłączonych tagach, serwer je generował obciążając serwer, jedynie ich nie wyświetlał. Tak jak wspomniałem może to tylko przypdek.

Uuu sporo błędów które nie powinny mieć miejsca - to z tagami i strona przyjaciół jest wręcz niemożliwe - możesz podać adres katalogu na priva ?

Link w pierwszym poście zawsze prowadzi do najnowszej wersji. Co do nieaktualnych informacji tam zawartych - rozmawiałem o tym z administracją ale niestety na tym forum edycja własnych postów po pewnym czasie się dezaktywuje.

Witam,

Od razu gratuluje pomysłu stworzenia takiego skryptu.

Jednak mam parę ale,

Link w pierwszym poście zawsze prowadzi do najnowszej wersji.

i tak zrobiłem, pobrałem, wgrałem na server ustawiłem sugerowane prawa zapisu,

przy i instalacji wysypał się instalator na prawach dostępu do katalogu otwarty_inc, upierał się że mają być 0755 albo 0777, w linii

611 proponuje warunek

<?
if ($dir_par!="0755") 
?>

zmienić na

<?
if ($dir_par!="0766" && $dir_par!="0777") 
?>

755 nie daje praw zapisu jeśli nie jest apache 'owner' :D Może na niektórych serverach to działa, ale na tych działajacych pod "pleskiem" od wersji 8.x.x

niestety nie.

kolejna sprawa jest taka, ze po kilku testach skryptu plik error.log servera napuchł mi do kilkudziesieciu MB , po wstawieniu

w index.php dwóch linii

init_set('display_errors',1); error_reporting(E_ALL);

, strona pokryła się masa komunikatów typu "notice" np:

Notice: Use of undefined constant w5 - assumed 'w5' in /home/www/vhosts//home.php on line 145

z tego jak po tym przejrzałem skrypty to zauważyłem że w tablicach używasz "stałych" zamiast umieszczania tych nazw w cudzysłowach lub apostrofach, owszem php stara sie to poprawić ale rodzi to dużą przypadkowość, i może stad są niektóre problemy co przeczytałem na forum.

Skrypt naprawdę jest fajny jak sie juz z nim zapoznałem ale warto go dopracować aby wyglądał na profesjonalny. Oczywiście te 'notice' można wyłączyć

ale lepiej zrobić tak jak powinno.

Co do bezpieczeństwa to zauważyłem że nigdzie nie używasz mysql_real_escape_string lub czegoś podobnego, i przykład z pliku klik.php:

$wpis = mysql_fetch_assoc(mysql_query("select * from ".$prefix."wpisy where id='$_GET[id]' AND akt='1' "));
if ($wpis[id]!="") { 
mysql_query("update ".$prefix."wpisy set klikow=klikow+1 where id='$_GET[id]'");

nie widziałem żeby gdzieś była filtrowana zmienna $_GET[id] bo jeśli nie jest i server nie wykonuje automatycznie get_magic_quotes_gpc() to ktoś

mądry podstawi pod $_GET[id] w adresie url odpowiednie sql injection i ci wyczysci cała baze.

Jak dla mnie ten skrypt jest mocno w fazie alfa, po dopracowniu będzie naprawdę wartościowy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności