Skocz do zawartości

Długie ładowanie strony

mery_master

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Mam problem z długim ładowaniem się mojej strony pod adresem: https://www.pcfoster.pl

Zauważcie, że pomimo rozmiaru jaki zajmuje strona główna (193kB) ładowanie trwa bardzo długo. Zauważyłem, również, że inne strony pomimo, że mają dużo większy rozmiar ładują się selektywnie tzn. widać jak ładują się obrazki, poszczególne części witryny, a u mnie tak nie jest. Piszę o tym, ponieważ obawiam się że osoby z wolnym Internetem zrezygnują z oglądania mojej witryny. Testowałem wszystko na: https://test.watchscript.pl/

Proszę o porady i sugestie.

Pozdrawiam

Mateusz

1. Optymalizacja skryptu.

2. Hosting.

A tak po za tym, ja mam wolny internet (1Mb) i nie ładuje się najgorzej :)

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

1. Optymalizacja skryptu.

Coś konkretniej? Jakieś pomysły?

2. Hosting.

Mam nazwa.pl ; planuję zmianę = częste wyłączenia serwera z powodu przekroczenia wykorzystania CPU ;/

A tak po za tym, ja mam wolny internet (1Mb) i nie ładuje się najgorzej.

Miałem na myśli osoby, które korzystają z czegoś wolniejszego :)

Włączyłeś Cache? Chyba domyślnie nie jest włączone w Joomla.

Ten domyślny w joomli nie spełnia oczekiwań, kombinuję z JAccelerator.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności