Skocz do zawartości

Takie same rekalmy a bardzo różne ceny za klik

Content

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w tytule. Od wczoraj mam kilka stron w Google AdSense. Dwie z nich mają niemal identyczną tematykę i dlatego mają takie same reklamy AdSense. Jak to jest, ze jedna z nich otrzymuje za kliknięcie w reklamę średnio ponad 11 centów a druga niecałe 3 centy? Podzieliłem w obu przypadkach zarobek przez liczbę kliknięć w reklamy i stąd te wyniki. Jak wspomniałem, są to w obu przypadkach takie same reklamy, tych samych firm.

A skąd wiesz w którą reklamę klikają użytkownicy obu stron? Zresztą to co Tobie się wyświetla nie koniecznie wyświetla się wszystkim innym. Wystarczy że na jednej ze stron ludzie klikają w reklamę lewą a na drugiej stronie w prawą i już masz inne wyniki. W AdSense jedno jest pewne, tutaj nie ma stałych i pewnych rzeczy. Wszystko jest płynne i nie takie łatwe w rozgryzieniu jakby się mogło wydawać.

Jest dużo czynników wpływających na kliki, stąd różne przychody mimo tej samej tematyki strony.

Pyszny Precel | Katalog stron

Ranking polskich firm hostingowych - dodaj hosting, zaopiniuj lub oceń

U mnie zaczęło się od wczoraj, za 2-3 centów za klik. Dzisiaj mam jeden za 22 centy, inne tańsze, ale i tak kilkakrotnie droższe niż wczoraj. Czyli, idzie to wszystko w dobrym kierunku. Nie wiem, czy to efekt tego, że google już ocenił te kliki za potencjalnie wartościowe dla reklamodawców? Czyli, że np. klikający długo zostają na ich stronach?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności