Skocz do zawartości

Zwiekszenie ruchu robotów na stronie.

uzytkownik999

Rekomendowane odpowiedzi

Pozycjonuje jedną strone, domena w sieci ma ponad 3 lata. Zanim zabrałem sie za pozycjonowanie tej strony ruch robotów na niej był niewielki. Zaczałem pozycjonować i po ponad miesiącu ruch robotów wzrósł pięciokrotnie i ten poziom utrzymał sie przez niecałe dwa miesiące. Następnie mimo, że nie zmieniłem sposobu pozyskiwania linków i wdalszym ciągu je zdobywałem, mniej więcej taką samą ilość (poprzez: katalogi, precle, SWL) ruch robotów na stronie spadł w ciągu zaledwie 1 doby (24 godziny) do pierwotnego poziomiu (takiego samego poziomu jaki miała strona zanim zaczałem pozycjonowac) a wraz z ruchem robotów, spadła w dół o 50% ilość unikalnych wejść użytkowników.

Ogólnie mowiąc, po ostatnim resecie PR wzrósł na stronie z 3 na 4

Inne podstrony seriwsu także nabrały znacznie wyższego PR (czyli moc seriwsu znacznie wzrosła)

Ilosc zaindeksowanych podstron zwiększyła sie (i stale się zwiększa)

Pozycje pod które pozycjonuje stronę - co prawda - powoli ale nieustannie ROSNĄ

Filtra na frazy pod które pozycjonuje nie dostałem

Zastanawiam się tylko dlaczego ruch robotów spadł? I nawet by mi to nie przeszkadzało, gdyby nie to, że razem ze spadkiem ruchu robotów, spadły mi wejścia normalnych uzytkowników.

Co mogłobyć tego przyczyną? I jakie kroki powinienem podjąc aby ponownie zwiekszyc ruch robotów na stornie (np. linkowanie wewnętrzne?). Będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc.

P.S. Jeżeli o czymś waznym nie napisałem napiszcie, a odpowiem.

Kontakt: punkty@strony.pl

gg: 10386146

Ostatnio bawię się systemem wymiany linków GotLink.pl i powiem szczerze, że bardzo szybko indeksuje mi podstrony przy małej ilości punktów, roboty także częściej do mnie zaglądają. Może tematyczne linkowanie (tak jak ma ten SWL - podział na kategorie) przynosi duży sukces? Przeważnie linkuję tylko stronę główną + kilka podstron, a efekty są zadowalające.

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności