Skocz do zawartości

Algorytm gogla - czy zwraca uwagę na rozwój strony?

Nocny Duch

Rekomendowane odpowiedzi

Pewnie będę opisywał jakieś ogólnie znane truizmy, ale nie zaszkodzi zapytać.

2. Jest sobie zaplecze.

Wchodzi na nie robot i indeksuje.

Po jakimś czasie przychodzi znowu i bada czy jest coś nowego, tzn. czy są nowe podstrony.

Jeśli są nowe podstrony, czyli nowy content to zaplecze zdobywa punkt i linki wychodzącą też zdobywają większą siłę.

Jeśli przychodzi i nic nowego nie zastaje, to zaplecze dostaje minusa, a razem z nim także linki.

1. Druga sprawa, czy badał ktoś częstotliwość odwiedzania przez robota w zależności od wzrostu objętości sajtu? Czy jest tak, że jeśli w trakcie odwiedziń robot notuje przyrost sajtu, to następnym razem przychodzi trochę prędzej? I przeciwnie, jeśli notuje, że nic się nie dzieje, czy wydłuża termin ponownych odwiedzin aż po całkowite porzucenie? W zasadzie byłoby to logiczne, ale czy google ma to zaimplementowane w algorytmie?

Oznaczałoby to, że zaplecze należy ciągle rozwijać, aby google je akceptowało.

Czy tak to wygląda?

pozdrawiam

ND

TAK właśnie jest.

Na swojej stronie dodawałem treści regularnie (1-2x na m-c) + link w treści do podstron.

Od maja zupełnie zaprzestałem takiej aktualizacji strony.

Przedtem:

GoogleBot był u mnie 5-10x na dzień, strony i nowe podstrony były widoczne w wyszukiwarce w 24-48 godzin.

Pamięć cache wyszukiwarki zmieniała się regularnie po 3-4 dniach od aktualizacji.

Teraz:

GoogleBot odwiedza mnie rzadziej, 1-2x na tydzień.

Aktualizacja pamięci Cache wyszukiwarki co 2 tygodnie.

W tym czasie PageRank strony głównej i podstron wzrósł o 1 oczko.

Kurs SEP w Twoim mieście. Gdy zdobędziesz uprawnienia SEP praca dla elektryka sama Cię znajdzie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności