Skocz do zawartości

Domena jako słowo kluczowe

Coroner

Rekomendowane odpowiedzi

Zgodnie z obietnica z watku: domeny *.info a wyszukiwarki sprawdzamy czy jesli domena jest slowem kluczowym to wystarczy tylko jeden link aby byla na wysokiej pozycji - np. na 1 :hello:

Sprawdzimy twz od razu czy jest cos takiego jak "domeny nizszego rzedu" czy po prostu strona musi byc dobrze przygotowana i nie ma znaczenia czy domena na koncowke pl, com czy info

Strona zostanie dodana do google w max 2 dni i zobaczymy jak to bedzie wygladalo:)

Adres strony https://talizmany.com a slowo kluczowe - talizmany :)

Na zlecenie litery w zdania składam.

W sumie strona www.sklepezoteryczny.pl/index.php?cat=Talizmany

jest na 1 miejscu, a wg googla ma tylko 4 linki...

Więc test może być dosyć wiarygodny

Być może słowo kluczowe w nazwie domeny zrobi swoje.

Takie mam przeczucie, że dla wyszukiwania światowego w google Twoja strona, może być wysoko...

Dla polski, może już nie....

No, ale czekam z niecierpliwością na rezultaty :hello:

Live Free or Die

1domena w tej kategorii pod tym slowem to sklep https://www.sklepez oteryczny.pl/

ma 73 linki a tylko jego podstrona jest na 1 pozycji pod talizmany

Test bedzie dziki bo to kategoria słabo pozycjonowana 13900,00 wynikow wyszukiwania

Zareczam że moja domena która ma słowa kluczowe w adresie lezała 70 pozycja bez linków i pozycjonowania.

Sama nazwa nie starczyła niestety

Pozdrawiam

Daj 200 linków i po sprawie szkoda czekać na test

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

witam!

postanowiłem sie dolaczyc do tego topica bo mam pytanko wlasnie odnosnie slowa kluczowego w domenie

gdzies wyczytalem ze google lepiej interpretuje slowokluczowe.jakasnazwa.pl niż jakasnazwa.pl/slowokluczowe

więc projektując dział o atenach w portalu olimpiady.edu.pl zrobilem mu subdomenę ateny.olimpiady.edu.pl (o niskiej pozycji tej subdomy w googlu pod "ateny 2004" pisałem juz oddzielny topic wiec tu nie bede dublował)

ogolnie się chciałem zapytać czy warto dla działów tworczyć specjalne subdomeny, czy to pomaga w pozycjonowaniu?

pozdrawiam

dabi

gdzies wyczytalem ze google lepiej interpretuje slowokluczowe.jakasnazwa.pl niż jakasnazwa.pl/slowokluczowe

To prawda, słowo kluczowe w domenie ma większy wpływ na pozycję strony niż w nazwie katalogu

ogolnie się chciałem zapytać czy warto dla działów tworczyć specjalne subdomeny, czy to pomaga w pozycjonowaniu?

Pomaga, jeśli treść strony pod kazdą z subdomen jest inna.

Wyszkiwarka traktuje to jak różne strony (subdomeny)

Na każdej z takich subdomen możesz przecież umieścić link do strony głównej serwisu co podniesie jej link popularity, co powinno wpłynąć na ogólną pozycję strony głównej w wyszukiwarkach

Pozdrawiam

Live Free or Die

To prawda, słowo kluczowe w domenie ma większy wpływ na pozycję strony niż w nazwie katalogu 

Pomaga, jeśli treść strony pod kazdą z subdomen jest inna. 

Wyszkiwarka traktuje to jak różne strony (subdomeny) 

Na każdej z takich subdomen możesz przecież umieścić link do strony głównej serwisu co podniesie jej link popularity, co powinno wpłynąć na ogólną pozycję strony głównej w wyszukiwarkach 

Hmm a ja czytałem odwrotnie, że lepiej www.strona.com/słowo, bo wtedy nie trzeba budować PR dla wielu stron a tylko dla jednej.

Ktoś ma może w tym doświadczenie?

Hmm a ja czytałem odwrotnie, że lepiej www.strona.com/słowo, bo wtedy nie trzeba budować PR dla wielu stron a tylko dla jednej.

Ale PR budujesz dla każdej strony osobno,

www.strona.com/słowo i www.słowo.com niemuszą mieć wcale takiego samego PR. Zwiększenie wartość PR na stronie głównej, niemusi wcale zwiększyć PR dla www.strona.com/słowo (no chyba ze, z obliczeń googla, wyjdzie ze akurat brakowało tego jedynego linka ze strony o ciut większym PR)

Po drugie link z subdomeny na www.strona.com (jest linkiem zewnętrznym) jest bardziej wartościowy niż link z www.strona.com/słowo (link wewnętrzny)

Live Free or Die

Ale PR budujesz dla każdej strony osobno,

www.strona.com/słowo i www.słowo.com niemuszą mieć wcale takiego samego PR. Zwiększenie wartość PR na stronie głównej, niemusi wcale zwiększyć PR dla www.strona.com/słowo (no chyba ze, z obliczeń googla, wyjdzie ze akurat brakowało tego jedynego linka ze strony o ciut większym PR)

Po drugie link z subdomeny na www.strona.com (jest linkiem zewnętrznym) jest bardziej wartościowy niż link z www.strona.com/słowo (link wewnętrzny)

To mi napisali

Subdomains like xxhttps://www.keyword.domain.com are treated as different sites by G so you will need to build PR and links to them all.

Directories under the same url will share the benefits of links and PR of the one domain so it is better to have them under one domain to get higher rankings unless you have a good reason not to.

No to mi namieszałeś bracie w głowie, może ktoś jeszcze się wypowie?

Na dzien dzisiejszy:

domena talizmany.com

slowo kluczowe talizman: pozycja 5 link swoja droga google ladnie wybiera z domeny fragment slowa kluczowego;)

slowo kluczowe talizmany: pozycja 8 link

ciekawe czy to tylko dlatego ze domena jest nowa i na poczatku google lepiej ja traktuje? A moze dlatego ze malo stron?

Na zlecenie litery w zdania składam.

To mi napisali

ciekawe czy to tylko dlatego ze domena jest nowa i na poczatku google lepiej ja traktuje? A moze dlatego ze malo stron?

:hello:

To po co jest stowrzyli "sandbox" :?:

Ja bym raczej nieuwierzył nowym stronom...

Może taki wynik, bo może zwraca uwagę na nazwę domeny,

No i w sumie niema podejrzanych technik pozycjonowania na Twojej stronie.....

Live Free or Die

1.Ta kategoria nie jest mocno pozycjonowana

2.Nowe strony wychodza wysoko na ózny okreso od kilku dni nawet do miesiaca zalezy to od "obstawienia kategorii"

3W nieobstawionych kategoriach można zostać na stałe na 1 stronie wystarczy dobrze zbudowana strona

Pozdrawiam

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

Z jakimi innymi?

To ciągle ta sama strona (firma) :-)

Zgadza sie, strona www.stronahostujaca.pl/nazwakonta jest stroną, która najduje się na serwerze www.stronahostujaca.pl

Ale np może być tak.:

www.stronahostujaca.pl/polska (prywatna strona patrioty ;) )

www.stronahostujaca.pl/zwierzeta (strona o zwierzętach)

www.stronahostujaca.pl/gry (strona ograch komputerowcyh)

itd....

Czyli według tego co napisałeś, PR strony www.stronahostujaca.pl musiałby zostać rozłożony na te wszystkie podstrony... czyż nie :?:

Ale co się może okazać:

www.stronahostujaca.pl może mieć PR=4

a np.:www.stronahostujaca.pl/polska PR=0

Live Free or Die

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności