Skocz do zawartości

Dziwna sytuacja

Rekomendowane odpowiedzi

Moja strona

Page Rank : 4

BL : 120 tys.

Wiek domeny : 2 lata

Sytuacja wygląda następująca strona dodawana codziennie do katalogów sprytnym katalogowaniem, dodawana do precli i oscylowała gdzieś na miejscach 30-40, chciałem sprawdzić 2 SWL więc dodałem do e-weblinka tutaj po 4 tys na fraze i w seo.net.pl tam 10 tys. na fraze no i awansowałem do pierwszych 10 by po tygodniu być na miejscach 300-400 :-/ ale minął jakiś tydzień i znowu się pojawiłem nawet jeszcze wyżej, aż tu nagle znowu pospadałem na frazy na miejsca 300-500 w G. minął tydzień i niestety nie powróciłem na swoje poprzednie miejsca. Jak zaradzić temu, jak ustabilizować te miejsca i co może być tego przyczyną ?

Ha odpowiedź jest raczej prosta, G zaczęło walczyć nie tylko z katalogami, ale także z małowartościowymi stronami, które były budowane pod SWL, zaś strony które były pozycjonowane właśnie za pomocą tylko katalogów, małowartościowego zaplecza i swl, zaczęły spadać dramatycznie, ponieważ nagle się okazało, że linków do nich było x-tysięcy, a po wojence G nagle tylko kilka.

Cóż pozycjonowanie to nie tylko pozyskiwanie linków skąd się tylko da, ale także inne metody np. jak dostosowywanie kampanii reklamowych pod SEO i inne rzeczy o ktorych tutaj na forum jakoś sie zapomina.

Internetowa galeria fotografii turystycznej z różnych zakątków Polski

Tanie telefony komórkowe w sklepie Orange

Dziel się z innymi ciekawymi informacjami internetowymi za pośrednictwem serwisu społecznościowego

Robiłem małe doświadczenie związane z SWLami, stronka nowa (2-3 miesiace) content raczej średni, dodadana do 2 SWLi (naprawdę delikatnie) frazy średnio oblegane 100-200 tys wyników(2-3 inne strony podobnie było)

Strona w ciągu 2-3 tygodni doszła do top5 na 5 fraz do tej pory nie spadła choć miała jakies tam ruchy w dół i górę. Dużo osób pisało o filtrze pod koniec lipca, a co zatym idzie duże spadki. Nic takiego(spadku) nie zauważyłem na stronach które były wspomagane tylko SWLami. Natomiast mam kilka stron pod opieką które są solidne, podaczas tego filtru spadły na 1 dzien na kilkanaście fraz

Więc reasumując google jest nieobliczalne, ich algorytmy nie są takie proste :rolleyes:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności