Skocz do zawartości

Zamiana w wynikach wyszukiwania aliasu na domene

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Przeszukałem to forum ale nie znalazłem odpowiedzi na interesujące mnie pytanie.

Oto mój problem:

Była sobie stronka na darmowym serwerze i prowadził do niej alias prv.pl (pr=4). Kilka miesięcy temu wykupiłem domenę, serwer. Po paru tygodniach miejsce aliasu zajęła nowa domena. Czyli wszystko ok. Alias prv zniknął z wyników wyszukiwania google.

Po aktualizacji pr (jakieś 2-3 tygodnie temu) w wynikach wyszukiwania jednego z najważniejszych słów kluczowych znów pojawił się adres prv.pl (zamieniając domenę). W pozostałych słowach kluczowych wyświatlana jest domena. Dodam, że zarówno domena, jak i alias mają pr=4.

Moim celem jest usunięcie z wyników wyszukiwania aliasu prv.pl Ale jako, ze trochę stron ma stare linki do mojej strony nie chcę całkowiciekasować aliasu.

Wpadłem więc na taki pomysł: alias będzie prowadził na jakąś subdomenę na moim serwerze, która będzie posiadała permanentne przekierowanie na adres domeny. Czy Google zaakceptuje takie przekierowanie i zamieni w wynikach wyszukwiania alias na domene?

Dodam, że obecnie stosuję małe oszustwo związane z aliasem. prowadzi on na alias glt.pl, który dopiero prowadzi do właściwej strony. W prv.pl nie da się wskazywać na domenę.

Z góry dziękuję za każdą pomoc.

Wpadłem więc na taki pomysł: alias będzie prowadził na jakąś subdomenę na moim serwerze, która będzie posiadała permanentne przekierowanie na adres domeny. Czy Google zaakceptuje takie przekierowanie i zamieni w wynikach wyszukwiania alias na domene?

ja bym raczej przekierowal alias na strone z 404 - robot wpdnie kilka razy az wyindeksuje

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności