Skocz do zawartości

Co lepsze

waz

Rekomendowane odpowiedzi

Chodzi o budowę zaplecza. Powiedzmy że w przyszłym roku chciałbym pozycjonować parę strony by trochę kasy wpadło - wiadomo.

I teraz co będzie lepsze nie znając przecież tematyki tych pzyszłych stron które będę pozycjonował.

1. Budowa 20 mini stron (np po 200 słów na podstronie unikalny tekst) i 5 podstron, każda inny temat:bajki, domy, ryby, grzyby.......

2. Walić katalogi stron, po 100 podstron duplikaty wiki, wierszyków itp.

Czy proponujecie coś innego?

A która z tych opcji będzie lepsza dla użytkownika i oprócz możliwości wstawienia linka do pozycjonowanej strony wygeneruje również ruch z niej?

"Chyba każda, nie wiem."

To chyba za wcześnie się za to zabierasz albo wybrałeś złą branżę dla siebie.

"Chyba każda, nie wiem."

To chyba za wcześnie się za to zabierasz albo wybrałeś złą branżę dla siebie.

Wiesz ciężko powiedzieć co będzie lepsze czy 1 strona i 5 unikalnych podstron cz druga z 100 podstron ale kopi. Jak bym znał rozwiązanie to bym nie pytał.

To postaw się w sytuacji zwykłego internauty, który szuka informacji w sieci. Na co wolałbyś trafić, co będziesz polecał znajomym i gdzie będziesz wracał? Na wartościową stronę czy na kopię wiki? Tu nie trzeba się na niczym znać. Pytanie tylko czy Tobie zależy na zwykłym spamie czy na wniesieniu czegoś wartościowego i czerpaniu z tego większych i dłuższych korzyści niż tylko miejsce na wstawienie linka i podpięcie systemu, a po chwili stawianie kolejnych kopii, bo tę Ci zbanują.

To postaw się w sytuacji zwykłego internauty, który szuka informacji w sieci. Na co wolałbyś trafić, co będziesz polecał znajomym i gdzie będziesz wracał? Na wartościową stronę czy na kopię wiki? Tu nie trzeba się na niczym znać. Pytanie tylko czy Tobie zależy na zwykłym spamie czy na wniesieniu czegoś wartościowego i czerpaniu z tego większych i dłuższych korzyści niż tylko miejsce na wstawienie linka i podpięcie systemu, a po chwili stawianie kolejnych kopii, bo tę Ci zbanują.

bla bla bla...

Tyle co na ten temat, wszyscy piszą to samo, a robią swoje...

Ilu internautów trafia na wasze śmietniki ;)

Są bo są i tyle, wnosić coś wartościowego można stroną pozycjonowaną, tak robi każdy normalny człowiek.

Lexy piszesz o tym co do niedawna było niemal chlebem powszednim dla SoeMasterów, chciałby zobaczyć twoje zaplecze, same wartościowe i często odwiedzane strony?

Co więcej? Treści!

Mini strony, każda po kilka podstron, mogą być na WP czy zrobione w zwykłym generatorze typu Website X5; Temat powinien być jednak powiazany ze stroną. Jak zabraknie Ci pomysłów na tematyczne to wal różne blogi itp. 200 słów niekonieczie aż tyle, może być 500 znaków, ważne aby było unikalnie.

Tyle co na ten temat, wszyscy piszą to samo, a robią swoje

Każdy sądzi po sobie.

chciałby zobaczyć twoje zaplecze, same wartościowe i często odwiedzane strony?

Po 1. koleś porównuje w miarę normalne zaplecze do kopii wiki i pyta co lepsze, więc nie wiem czemu moja odpowiedź Cię dziwi.

Po 2. nie wszystkie są często odwiedzane, ale do tego cały czas dążę. Niektóre okazały się wymagać więcej czasu niż mogę im teraz poświęcić, więc czekają, a inne są w trakcie rozwoju.

Na swoim koncie mam 1 katalog stron (który niedługo usunę, bo okazał się niewypałem) i 2 strony, które były preclami przez kilka miesięcy, ale zrezygnowałam z tego pomysłu. Wszystkie 3 czekają na usunięcie albo zrobienie z nimi czegoś porządnego i wolę to drugie rozwiązanie. To moje jedyne strony, których nie mogę nazwać wartościowymi bądź też stworzonymi w pierwszej kolejności dla użytkowników, a w drugiej pod roboty. Nie mam i nigdy nie miałam spamów w stylu kopii wiki, dmozów, tekstów piosenek, opisów gg ani niczego innego stworzonego w celu wygenerowania jak największej liczby punktów pod SWL'e. Nie twierdzę, że robię wszystko w 100% zgodnie z białym SEO, ale daleko mi od stawiania zwykłych spamów.

Czy satysfakcjonuje Cię moja odpowiedź i rozumiesz teraz dlaczego doradzam takie a nie inne rozwiązania?

Lexy, że tak spytam, dlaczego sie przed kimś tłumaczysz ze swojego zaplecza ;) ?

mrozik, weź nosek w swoje stronki wsadz, bo widzę, że jeszcze nie wiesz, że w branży seo nie wypada pytać o zaplecza oraz publicznie ich podawać (warto o tym pamiętać).

waz, stawiaj wartościowe strony - obierz niszowe tematy, które sobie "łatwo" wypozycjonujesz (jak na poczatek przygody z seo) lub/oraz tematy w których czujesz się "mocny" tj. tematy w których potrafisz dużo pisać wartościowe treści - hobby, praca, sport. Często aktualizuj - dodawaj dużo linków - tematycznych i ogólnych, a przy odpowiednim nakładzie pracy na samych linkach na allegro wyrobisz sobie podstawe płac w polsce ;-) to tyle, jeżeli masz jakieś pytania - pisz śmiało na PW.

Pozdrawiam

FiKaS, odpowiedziałam na pytanie. Większość osób dziwi jak można pozycjonować i nie generować masy spamu. Odpowiadam więc - można.

Czy satysfakcjonuje Cię moja odpowiedź i rozumiesz teraz dlaczego doradzam takie a nie inne rozwiązania?

Bardzo, też nie stawiam spamów, poza dwoma scuttle, które bardzo poprawiłem i spamami już nie są!

Uważam jednak że ten cały wywód był zbędny zaplecze nie musi być wysokiej klasy ma być unikalne i podlinkowane, piszemy o tym samym w innym jezyku, uznałem że piszesz zbyt ostro i za bardzo generalizujesz ;)

Większość osób dziwi jak można pozycjonować i nie generować masy spamu. Odpowiadam więc - można.

Uważam że to jedyny stabilny przypadek.

mrozik, każdy ma prawo mieć inne zdanie na ten temat i ja do tych osób należę. Zaplecze robię pod użytkowników w pierwszej kolejności i to samo radzę robić innym.

też nie stawiam spamów, poza dwoma scuttle, które bardzo poprawiłem i spamami już nie są!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności