Skocz do zawartości

Przyjazny seo link - odwieczne pytanie.

Rekomendowane odpowiedzi

Skąd przypuszczenie, że da to dotykowy bonus? Po za jednym przypadkiem gdzie w linku anchorem jest treść linka, nie znalazłem żadnego przykładu dodatkowego bonusu wynikającego z przyjazności linki i na dodatek użycie _ efekt ten ogranicza.

Chodzi mi o long tail. Jeśli w linkach są słowa kluczowe, to dla większego serwisu można zyskać sporo dodatkowego ruchu lub wypozycjonować stronę znacznie mniejszym nakładem pracy. Oczywiście trzeba wcześniej przemyśleć jakie frazy są dobre dla danego np. artykułu, kategorii i użyć tych, które mogą dać najwięcej ruchu. Można zdobyć dodatkowy ruch, a w przypadku sklepów np. z 5000 artykułami, ciężko będzie linkować 5 tys. artykułów, a użycie odpowiednich URLi, metatagów i struktury strony może skutecznie ułatwić walkę o czołowe pozycje.

Oczywiście nie ma co popadać w zachwyt - jeśli strona będzie źle zbudowana albo frazy będą konkurencyjne, to najpiękniejsze urle nie pomogą, ale używanie urli typu index.php?kategoria=34&artykul=673 jak dla mnie to zmniejszanie swoich szans na starcie, zwłaszcza gdy strona dopiero co powstaje...

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

Niby jedni przeczą innym ale i tak jak to powiedział Mar: ma to znaczenie. O ile przyjemniejsze dla oka są urle zawierające ładny tekst zamian kategoria10-podkategoria20-wpis30.

Martin - nie oszukuj się: adres ma znaczenie ale nie aż takie żeby mógł zadecydować o efektach pozycjonowania. Opisowy adres to jak dla mnie podstawy optymalizacji stron internetowych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności