Skocz do zawartości

[projekt] Automatyczna wycena stron internetowych

radar22

Rekomendowane odpowiedzi

Czy mógłbyś napisać skąd wziąłeś skrypt do sprawdzenia PR, bo widzę że u Ciebie działa. Chyba że to tajemnica. !!!

Głodne dzieci, pomóż im, wystarczy kilka kliknięć. Optymalizacja strony za darmo.

Kiedyś miałem czas na wszystko, w ogóle masę wolnego czasu... później zająłem się pozycjonowaniem :D

Mój blog seo. Zapraszam do dyskusji.

• Odpowiedzi 75
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Mówisz o tej klasie: https://forums.digitalpoint.com/showthread.php?t=579603 Mi pokazuje dla wszystkich serwisów PR=0, więc coś z nią nie tak.

Głodne dzieci, pomóż im, wystarczy kilka kliknięć. Optymalizacja strony za darmo.

Kiedyś miałem czas na wszystko, w ogóle masę wolnego czasu... później zająłem się pozycjonowaniem :D

Mówisz o tej klasie: https://forums.digitalpoint.com/showthread.php?t=579603 Mi pokazuje dla wszystkich serwisów PR=0, więc coś z nią nie tak.

O ile dobrze pamiętam to po sieci krążą dwie wersje skryptów sprawdzających PR, jedna działa na wszystkich serwerach linuxowych które mam druga była już bardziej kapryśna...

Poza tym google wycina co jakiś czas na jakiś czas adresy IP za zbyt częste sprawdzanie PR

Używam tego (jest to skrypt znaleziony w sieci - niestety nie pamiętam źródła):

<?php
function ZeroFill($a,$b){
 $z=hexdec(80000000);
 if($z&$a){
$a=($a>>1);
$a&=(~$z);
$a|=0x40000000;
$a=($a>>($b-1));
 }else{
$a=($a>>$b);
 }
 return $a;
}

define('GOOGLE_MAGIC',0xE6359A60);

function toInt32(& $x){
$z = hexdec(80000000);
$y = (int)$x;
// on 64bit OSs if $x is double, negative ,will return -$z in $y
// witch means 32th bit set (the sign bit)
if($y==-$z&&$x<-$z){
	  $y = (int)((-1)*$x);// this is the hack, make it positive before
	  $y = (-1)*$y; // switch back the sign
	   //echo "int hack <br>";
}
 $x = $y;
 }

function mix($a,$b,$c) {
$a -= $b; $a -= $c; toInt32($a); $a = (int)($a ^ (zeroFill($c,13)));
$b -= $c; $b -= $a; toInt32($b); $b = (int)($b ^ ($a<<8));
$c -= $a; $c -= $b; toInt32($c); $c = (int)($c ^ (zeroFill($b,13)));
$a -= $b; $a -= $c; toInt32($a); $a = (int)($a ^ (zeroFill($c,12)));
$b -= $c; $b -= $a; toInt32($b); $b = (int)($b ^ ($a<<16));
$c -= $a; $c -= $b; toInt32($c); $c = (int)($c ^ (zeroFill($b,5)));
$a -= $b; $a -= $c; toInt32($a); $a = (int)($a ^ (zeroFill($c,3)));
$b -= $c; $b -= $a; toInt32($b); $b = (int)($b ^ ($a<<10));
$c -= $a; $c -= $b; toInt32($c); $c = (int)($c ^ (zeroFill($b,15)));
return array($a,$b,$c);
}

function GoogleCH($url,$length=null,$init=GOOGLE_MAGIC){
 if(is_null($length)){
$length=sizeof($url);
 }
 $a=$b=0x9E3779B9;
 $c=$init;
 $k=0;
 $len=$length;
 while($len>=12){
$a+=($url[$k+0]+($url[$k+1]<<8)+($url[$k+2]<<16)+($url[$k+3]<<24));
$b+=($url[$k+4]+($url[$k+5]<<8)+($url[$k+6]<<16)+($url[$k+7]<<24));
$c+=($url[$k+8]+($url[$k+9]<<8)+($url[$k+10]<<16)+($url[$k+11]<<24));
$mix=Mix($a,$b,$c);
$a=$mix[0];$b=$mix[1];$c=$mix[2];
$k+=12;
$len-=12;
 }
 $c+=$length;
 switch($len){
case 11:$c+=($url[$k+10]<<24);
case 10:$c+=($url[$k+9]<<16);
case 9:$c+=($url[$k+8]<<8);
case 8:$b+=($url[$k+7]<<24);
case 7:$b+=($url[$k+6]<<16);
case 6:$b+=($url[$k+5]<<8);
case 5:$b+=($url[$k+4]);
case 4:$a+=($url[$k+3]<<24);
case 3:$a+=($url[$k+2]<<16);
case 2:$a+=($url[$k+1]<<8);
case 1:$a+=($url[$k+0]);
 }
 $mix=Mix($a,$b,$c);
 return $mix[2];
}

function StringOrder($string){
 for($i=0;$i<strlen($string);$i++){$result[$i]=ord($string{$i});}
 return $result;
}

function pagerank($target){
if($target!=""){

$server="toolbarqueries.google.com";

$url="info:"."$target";

$ch=trim(str_replace("-","",sprintf("6%u\n",GoogleCH(StringOrder($url)))));
 $res="https://$server/search?client=navclient-auto&ch=$ch&features=Rank&q=$url";
 $data=fopen("$res",r);
 if($data){
while($line = fgets($data,1024)) {
  if(substr($line,0,7)=="Rank_1:"){$rankline = $line;}
}
fclose($data);
$pagerank = trim(substr($rankline,9,2));
if($pagerank=="") $pagerank="0";
 }
}
return $pagerank;
}

?>

rOOt

fasttony.es - reklama na facebook.com

Aplikacje facebook - tworzenie aplikacji na facebook.com

fu*k... no i problem się rozwiązał... Po prostu skrypt nie działa na hostingu netmarku, bo np. na cal.pl działa...

Dobra umieszcze skrypt na cal.pl, adres strony bede przekazywał przez url'a i wynik pobierał przez file_get_contents

Dzięki :)

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...

Mój skrypt wycenił informatyk.biz.pl na: 105,259 zł, taka wycena wynika przede wszystkim z dużego ruchu na tej stronie.

SEO INFO

ALEXA 15,552

PR 2

BL Google 0

Site Google 364

BL Yahoo! 973

Site Yahoo! 2,606

AltaVista 44,900

AllTheWeb 229

DMOZ Yes

Yahoo! dir No

Users 71,975

Ja zajmuję się wyliczaniem wartości domen od jakiegoś czasu...

Automatyczne wyliczenie wartości strony nie jest takie łatwe. Bo jak automatycznie uwzględnić estetykę domeny, albo lokalną domenę z małą ilością użytkowników (tylko lokalna społeczność) i.. wysoką ceną reklam dla miejscowych sprzedawców.... Takich "trudnych" parametrów jest sporo.

Nad doskonaleniem algorytmów wyceny domen pracuję już od paru miesięcy.

Zapraszam na stronę quickB.com.

Wycena radara jest lepsza, Twoja zbytnio zaniża.

Widocznie pewne strony zaniżasz, a inne zawyżasz. Najlepiej załóż oddzielny temat w tym dziale, bo jakoś tak nie ładnie się reklamować w temacie konkurencyjnego projektu :D

Wcale nie uważam, że mój algorytm jest lepszy... A reklama... no cóż, mogę faktycznie założyć kolejny taki sam temat ale czy jednocześnie mam nie pozwalać wypowiadać się tam komuś kto robi coś podobnego... ? Poza tym moja strona nie ma charakteru komercyjnego... Jeżeli Radar i zarządcy forum uważają, że powinienem założyć temat równoległy temat to mogę to zrobić... tylko po co...

W tym wątku też niektórzy mają pretensje do Radara o o zawyżanie a inni o zaniżanie wartośc strony...

No i na jakiej podstawie sądzisz, że mój algorytm wycenia źle ? Automatyczna wycena sama w sobie już z założenia obarczona jest błędem uśredniania. Średni rozmiar nogi człowieka na świecie to 40,5.

Można by produkować tylko obuwie w takim rozmiarze i większość ludzi nie miałaby z tym problemu, ci, którzy jeszcze mają o numer, dwa mniejszą nogę też dali by radę ale co zrobią ci którym noga urosła większa...

Podałem ten przykład, aby pokazać, że wiem co to jest uśrednianie. Mam świadomość, że nie jest doskonałe, ale dzięki temu Świat działa. Cała statystyka zbudowana jest na uśrednianiu. I WSZYSTKIE AUTOMATYCZNE OCENY TEŻ. Stąd każda taka ocena obarczona jest błędem.

Jakakolwiek fachowa wycena dotycząca nieruchomości, samochodu czy też strony internetowej to jedno, a realna wartość rynkowa to drugie. Jeśli masz ekskluzywne mieszkanie w miejscowości, gdzie metr kwadratowy kosztuje np. 1000 zł., oglądasz fotki z tego mieszkania w biurze nieruchomości i mieszkanie Cię zachwyca a na dodatek cena za nie to właśnie 1000 za metr... to czy je kupisz w ciemno ? Gdy zajeżdżasz go zobaczyć, okazuje się, że poniżej okien mieszkania znajduje się śmietnik, z którego zapachy masz w całym mieszkaniu.

I wtedy albo rezygnujesz z zakupu tego mieszkania albo obniżasz cenę przymykając oko (a raczej nos) na brzydkie zapachy.

Przykład w drugą stronę. Kupujesz leciwy samochód od sąsiada i dajesz mu więcej niż rocznik tej marki w jakichkolwiek cennikach kosztuje. Dlatego, że znasz historię tego samochodu i wiesz.... itd, itp.

KAŻDY TOWAR JEST WART TYLE ILE KTOKOLWIEK ZA NIEGO ZAPŁACI!

Wyceny są tylko wypadkową ogólnych danych (cena za metr kwadratowy w danej miejscowości, rocznik samochodu, czy też ilość wejść na stronę...). Cenę sprzedaży wyznacza rynek. Dotyczy to wszelkich towarów.

• 2 miesiące temu...
https://www.livret.org/wycena.html

Pod tym adresem powstaje skrypt automatycznie wyceniający strony internetowe.

Skrypt z założenia ma automatycznie wyceniać wartość stron internetowych wyłacznie na podstawie samego adresu.

wlasnie dodalem najdrozsza( jak dotad ) strone..

images.google.com

przebijajac same google.com

niechwalac sie 96% w pierwszej 40-ce zostaly dodane dzisiaj przezemnie

dobrze sie bawilem , ale 30min chyba wystarczy :D

pozdr

seo tools reverse IP, duplicate class C IP range, IP to domain, IP to country,whois IP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności