Skocz do zawartości

[projekt] Automatyczna wycena stron internetowych

radar22

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 75
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
*****.pl

Szacowana wartość strony: 1779,00zł

Domena w sieci od: -r.

Szacowana ilość użytkowników: 6975uu/mc

Alexa: 3208453 (3174889)

Google site: 0

Google BL: 0

Yahoo site: 24

Yahoo BL: 439

PR: 0/10

Cena nawet nawet B)

Tylko dlaczego ja nic nie wiem, że mam 7 k użytkowników/dzień? Dlaczego niby mam G site i BL = 0?

• 2 miesiące temu...

Takich narzędzi jest napradę dużo, fajna zabawa na trohcę moim zdaniem, ale realistyczne to to nie jest. W mojej opinii wartość jest zawyżana,choć alexa raczej powinna zaniżać, a niestety takie urządzenia nigdy nie obejmą tak znaczących czynników jak konkurencja czy przyszły potencjał strony.

Portal na sprzedaż - BazarStron.pl

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

forum 25k userów, 1500uu/24h, 4k odsłon/24h, 1500bl, PR2

z netraport.pl:

Szacowany dzienny zarobek na reklamach: 8,62 zł .-

Szacowana całkowita wartość serwisu: 5 528,90 zł .-

z cwt.com.pl/wycena:

Szacowana wartość strony: 8068,00zł

Różnica jest niezła, 5k zł to moim zdaniem trochę zawyżona cena, a dzienny zarobek na reklamach 8,62 realny byłby dobry zwłaszcza że z AS jest połowa, ogólnie pierwsza wyceniarka może być ale jak wiadomo jest to robot więc nie uwzględni całkowitej wartości a co najważniejsze potencjału strony

na allegro to trzeba wcześnie przeprowadzić filtracje (dużo śmieciowych serwisów na rrs, automatach itp) poza tym pojawiają się ciekawe oferty ale tematycznie możemy nie trafić, najprostszy sposób to 12x miesięczne zarobki

• 2 tygodnie później...

To jasne, że boty i skrypty do końca się nigdy nie sprawdzą i nie ma co z tym nawet dyskutować. Na allegro faktycznie często jest dużo pierdół, poza tym sprzedający często się powołują właśnie na jakieś debilne skrypty i pokazują, że ich strona jest warta 20 koła a i tak je sprzedają z a 5 stów. Jeśli już porównywać to z ofertami na poważnych wyspecjalizowanych forach z ofertami sprzedaży witryn

Portal na sprzedaż - BazarStron.pl

• 3 miesiące temu...

No generalnie te serwisy znacznie zawyżają wartość wyceny stron. Jedyne co można robić w takim przypadku to po prostu porównywać strony ze sobą.

Ja korzystam z porównywarki https://wycena.sulano.pl.

Dopóki dane nie będą pobierane wprost ze statystyk strony (jakieś Google Analytics) to niestety nie ma o czym rozmawiać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności