Skocz do zawartości

Reklamy tekstowe vs graficzne

Grzegorz Getka

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie o wiele częściej klikane są graficzne. Jak ustawiłem ostatnio na tylko tekstowe, to przez prawie dwa dni kliknęły całe 2 osoby (przy ponad 20000 wyświetleń). Teraz mam ustawione na tylko graficzne i po 1000 mam już 3 kliknięcia. Ale to taka specyfika grupy docelowej, że atrakcyjna grafika lepiej przyciąga.

• 3 tygodnie później...

ja równiez jepiej wychodze na reklamach graficznych, robiłem mały test (strona młoda wiec wyniki mogą byc dziwne ok 250 unikalnych userow dziennie)

na reklamach graficznych miałem okolo 20 klików na ~2000 wyswietleń ale denerwowało mnie ze wystakuja tylko 2 reklamy na zmiane era.pl i heyah.pl.

postanowiłem zmienic na tekstowe i przy mniej wiecej 2000 wyswietlen klikaja mi po 5-6 razy w reklame i zarabiam smieszne 0,15$ dziennie

duzo chyba zalezy od tematyki strony u mnie tekstowe sie nie sprawdzaja ale jeszcze przez tydzien bede testował (strona ze stopki)

PS. jak byście ocenili rozmieszczenie reklam, jakieś sugestie co zmienić/poprawić?

Rany, ale co tu testować?

Ja na prawdę jednego nie rozumiem. Dlaczego nie możesz po prostu wrzucić boksa z reklamami graficznymi i tekstowymi? Przecież Google samo dobierze Ci takie reklamy, na których będziesz najwięcej zarabiać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności