Skocz do zawartości

Preclowaniwa

beginss

Rekomendowane odpowiedzi

Z 10 artykułów, jeśli dobrze się wymiesza zdania, całe akapity, synonimy można wygenerować około 100 artykułów, które nadal stanowią całość, bo nie jest to przypadkowe losowanie jak ma to miejsce w Exelu.

Nie tak. W excelu, a raczej openoffice piszesz kilka wersji tego samego zdania, ale nie zmieniasz jednego, czy dwóch słów w zdaniu, tylko CAŁE zdanie. Robisz to tak, żeby w jednym wierszu była ta sama wersja zdania, a wierszy tyle ile zdań. Losujesz jedną wersje każdego zdania i łaczysz je w jeden tekst. Właśnie łączysz, a nie mieszasz. Wtedy cały tekst jest logiczną całością.

@Stwor. Też najpierw próbowałem w excelu i nie chciało mi działać łączenie. A w OO poszło bez problemów.

Eksperyment Discover.pl

Zawsze piszę artykuły pod generator. Umieszczam dużo synonimów, do tego akapity są pisane tak aby mogły się zmieniać kolejnością i wychodzi z tego całkiem logiczny artykuł pisany na wiele sposobów. Jednak szukam jeszcze narzędzia które pozwoli mi zagnieżdżać synonimy, dzięki czemu będę mógł zrobić jeszcze więcej artykułów za jednym zamachem. Przykładowy art wyjściowy mający 1000 znaków robię z tekstu długości ok. 2500-3000 znaków w 5-7 akapitach. To mi wystarcza na wystarczającą ilość unikalnego contentu. Jeśli dodałbym jeszcze różne wersje zdań (zagnieżdżając synonimy), wyszło by 5k znaków, tyle samo akapitów i długości docelowego arta z których mógłbym wygenerować przynajmniej 10 razy więcej artykułów.

Znacie jakieś narzędzie które bada stopień podobieństwa kilku tekstów?

@barblask: nie zaglądasz do działu na Narzędzia na forum :) Tam kiedyś pochwaliłem się dwoma swoimi toolami:

- SEO Mieszacz - skrypt do generowania unikalnego artykułu z tekstu z synonimami. Obsługuje zagnieżdżone synonimy;

- SEO Normalizator - zamienia tekst z zagnieżdżonymi synonimami na jego odpowiednik bez zagnieżdżonych synonimów.

Polecam moje pluginy do WordPress'a: WyPiekacz, Meta SEO Pack, User Locker, Google Integration Toolkit i wiele innych :)

Poradnik Webmastera ‰ Ostatnio na blogu:

PoradnikWebmastera-Blog.1.gif

@mmarek, @Yeden zastosowanie artykułów gdzie są podmieniane całe zdania są mało użyteczne w przypadku Presell Page, mam tu namyśli moderowane katalogi. Takie artykuły są bardzo łatwe do znalezienia, ja w swoich preclach biorę wyrywkowo dwa zdania, jeśli takie są w Google to odrzucam artykuł.

Mój Synonim spełnia to samo zadanie co SEO Mieszacz, i podany przez Ciebie przykład w tym narzędziu ma bardzo prostą formę:

{zd1.wer1.|zd1.wer2|zd1.wer3} {zd2.wer1.|zd2.wer2|zd2.wer3}
{zd3.wer1.|zd3.wer2|zd3.wer3} {zd4.wer1.|zd4.wer2|zd4.wer3}

... i dodając do tego synonimy słów w każdym zdaniu, możemy zrobić bardzo dużo Ciekawych artykułów, które są ciągle tą samą wersją jednego artykułu.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

czyli każde zdanie po np. 3 razy zachowując logikę całego tekstu. Potem wybiera się jedną z wersji każdego zdania.
Ok ,nie będę się kłócił.. ;) może post @Yedena mnie zmylił, bo on pisał o losowaniu zdań.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

sposób by Yeden sprawdzony i szybko się generuje masę unikalnych tekstów, polecam

ja w Excelu nie dałem rady, ale w Openoffice jak najbardziej

Wersja Yedena w Excelu

1. Otwierasz "Offisowy" arkusz kalkulacyjny.

2. W pierwszym wierszu do komórek A1, B1, C1, D1, E1 wpisujesz różne wersje tego samego zdania. Różne, a nie jakieś przeróbki z synonimatora, jasne? Po zakończeniu zdania dodaj spację i przejdź do następnej komórki.

3. Do komórki F1 wklejasz funkcję =WYBIERZ(ZAOKR(LOS()*4+1;0);A1;B1;C1;D1;E1)

4. Punkt 2, 3 powtarzasz w wierszu 2, 3, 4, 5 dbając o to, żeby w poszczególnych komórkach danego wiersza były różne wersje tego samego zdania.

5. Pod spodem w wolnej komórce np. A6 dajesz funkcję =F1&F2&F3&F4&F5

6. Kopiujesz to co jest w komórce A6 i wklejasz do seodopalacza.

7. Klikasz klawisz F9, następuje nowe losowanie i masz nowy tekst.

8. Punkt 6 i 7 powtarzasz ile chcesz, bo masz ponad 3000 różnych kombinacji.

.

To jest po prostu nieco inna wersja tych programów z synonimami. Można skopiować całą tabele do komórek obok tylko co nieco pozmieniać i mamy wtedy naprawdę ogromne możliwości. Tabela 10 zdań po 10 wersji każdego zdania to 10 do potęgi 10, czyli 10 000 000 000 (10 miliardów) kombinacji. Była na forum teoria, że unikalne to takie, które się różnią conajmniej o 30%, więc kto ma rachunek prawdopodobieństwa opanowany to sobie policzy jakie jest prawdopodobieństwo powtórzenia się siedmiu tych samych zdań na 1000 losowań.

Eksperyment Discover.pl

Była na forum teoria, że unikalne to takie, które się różnią conajmniej o 30%, więc kto ma rachunek prawdopodobieństwa opanowany to sobie policzy jakie jest prawdopodobieństwo powtórzenia się siedmiu tych samych zdań na 1000 losowań.

No tak, ale założmy ze powtórzą sie na 7zdań 3, więc hmm, tekst jest już unikalny? Jednak to trzy zdania...

Co by nie mówić, metoda jest na prawde fantastyczna, tylko teraz kwestia, jak to traktować. Faktycznie, precle moderowane nie przyjmna czegoś takiego, sam jak sprawdzam wpisy, biore jedno zdanie, a w tym wypadku zdania te będą się powtarzały..Ale na własne zaplecza jak w sam raz, jesli zalozymy ze te 30% roznicy, to już unikalny art, to ze standardowych 1000znakowych precli mozna zrobić ogromną ilość nowych tekstów.

Bosko ;d

SeoUslugi.pl - tworzenie tekstów oraz zaplecz. Faktura VAT, kilkuletnie doświadczenie poparte opiniami naszych zadowolonych klientów.

sam jak sprawdzam wpisy, biore jedno zdanie, a w tym wypadku zdania te będą się powtarzały

a pomyślałeś że ktoś może dodać 500-1000 artów do preceli jednego dnia, i za nic w świecie nie sprawdzisz w Google czy jest unikalny. Sam myślałem podobnie jak ty, ale...

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

No tak, ale założmy ze powtórzą sie na 7zdań 3, więc hmm, tekst jest już unikalny?...

...Faktycznie, precle moderowane nie przyjmna czegoś takiego, sam jak sprawdzam wpisy, biore jedno zdanie, a w tym wypadku zdania te będą się powtarzały...

Niektórzy moderatorzy mogą tak robić, dlatego warto jeszcze zastosować synonimy i po sprawie.

No warto, ale jeśli sam będę to dodawał, to luz, sam , tzn na moje zaplecze :)

Tylko teraz zastanawiam się nad tą unikalnością..czy te 30% to moze być rzeczywiście prawda, no ale zalozmy ze mam wiecej zdan, to jesli powtorza sie 3, to mysle ze od razu google sie nie pogniewa...

SeoUslugi.pl - tworzenie tekstów oraz zaplecz. Faktura VAT, kilkuletnie doświadczenie poparte opiniami naszych zadowolonych klientów.

@barblask: nie zaglądasz do działu na Narzędzia na forum ;) Tam kiedyś pochwaliłem się dwoma swoimi toolami:

- SEO Mieszacz - skrypt do generowania unikalnego artykułu z tekstu z synonimami. Obsługuje zagnieżdżone synonimy;

- SEO Normalizator - zamienia tekst z zagnieżdżonymi synonimami na jego odpowiednik bez zagnieżdżonych synonimów.

Zaglądam, zaglądam i znam. Ale wciąż brakuje losowania poszczególnych (broń boże nie wszystkich), aby zmieniały kolejność.

Oczywiście wszystko można zrobić kilkoma programami, ale nie o to chodzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności