Skocz do zawartości

SPOSÓB NA WYJSCIE Z FILTRA GOOGLE

iwan

Rekomendowane odpowiedzi

Jednego nie rozumiem. Jak powiedzmy dostałem filtra i zaprzestanę linkować, czemu niby google uzna ,że to sztuczne linkowanie ? Co ma jedno do drugiego ?

Generalnie, osoby uznające dalsze linkowanie za słuszną metodę korzystają z takiej mniejwięcej logiki: Jeśli filtr dostaniesz za nadmierny przyrost linków i te linki zdejmiesz - to podtrzymujesz ich zdanie o tym, że przyrost był czymś nienaturalnym (skoro nie utrzymał się). To tak jak zaspamowałbyś nagle setki for internetowych a ich właściciele usuneli po kilku dniach spamujące posty. Podtryzmując linkowanie pokazujesz, że przyrost nie był spowodowany spamem i linki dalej pozastają na swoich miejscach - google stwierdza, że się myliło.

Na emeryturze po SEO zajmuję się R&D.

czy ja jestem aż tak głupi i źle rozumuję czy nikt tego nie zauważył wcześniej?

Doszedlem do podobnych wnioskow

Witam,

A tu się zdziwicie ja też byłem zdziwiony. Owszem miałem 10 domen ale przekierowane w inny sposób nie przez 301. Tak więc nie miałem DuplicateContent gdyż skrypt przekierowywał mnie na inną domenę, roboty również i domeny te np przekierowane z .com.pl na domenę np. z .pl powodowało że nie były brane pod uwagę, tak jak by ich wogólne nie było.

Poczytałem troszę o przekierowaniach i z tych wszystkich domen zrobiłem 301 na zafiltrowaną domenę i co się okazało. Wszystkie domeny odziedziczyły PR dziwne nie? i filtr też zniknął po jakimś tygodniu od 301

pozdr

Iwan,

Krotkie pytanie: czy podane czynniki wyjscia z filtra przetestowales na wiecej niz jednej domenie?

Ja np. poszedlem po browarka, wracam, patrze, a tu mi domenka z filtra wyszla. Testowalem jeszcze na kilku innych, nie podzialalo...

Moim zdaniem właśnie tak to było w powyższych przypadku, że to zbieg okoliczności...

Marketing w sieci - da się ?

Mi dzisiaj wyszla z filtra strona ktora w niego wpadla na poczatku czerwca - branza turystyka. Na wszystkie frazy utrzymywala sie w okolicach 40-60 miejsca. 2 tygodnie temu postanowilem przestaczac czekac i zaczac dzialac :D Dodalem strone do google webmaster tools, zmienilem tytul, description i stopke strony, poprawilem kod zeby przy walidacji nie pojawialo sie tyle bledow, zaczalem mocniej linkowac i z 5 dni temu postaralem sie o mocny link ze strony z PR5. Efekt dzisiaj strona wrocila. Zaraz pewnie ktos powie ze gdybym nic nie robil to tez by strona wyszla z filtra. Ja jednak mam przeczucie ze najwazniejsze sa zmiany w kodzie strony.

Mi dzisiaj wyszla z filtra strona ktora w niego wpadla na poczatku czerwca - branza turystyka. Na wszystkie frazy utrzymywala sie w okolicach 40-60 miejsca. 2 tygodnie temu postanowilem przestaczac czekac i zaczac dzialac ;) Dodalem strone do google webmaster tools, zmienilem tytul, description i stopke strony, poprawilem kod zeby przy walidacji nie pojawialo sie tyle bledow, zaczalem mocniej linkowac i z 5 dni temu postaralem sie o mocny link ze strony z PR5. Efekt dzisiaj strona wrocila. Zaraz pewnie ktos powie ze gdybym nic nie robil to tez by strona wyszla z filtra. Ja jednak mam przeczucie ze najwazniejsze sa zmiany w kodzie strony.

Hey ja uważam, że to przypadek!!

Sprawa wygląda tak, że od samego początku interesuję się wątkami filtrów bo mi wpadły dwie strony.

POTWIERDZAM, że dzisiaj mi wyszła strona też z filtra :

BRANŻA: turystyka

Nic nie robiłem, jedynie zgłaszałem regularnie co kilkanaście dni do reindeksacji w google webmastertools.

Linkowałem cały czas tak samo a nawet mocniej. Jedynie co zmieniłem to poszerzyłem zakres anchorów

Więc na tej podstawię uważam, że to był "filtr - bug ??" czasowy.

Pięknie, byle się teraz domeny utrzymały!.

Mi dzisiaj wyszla z filtra strona ktora w niego wpadla na poczatku czerwca - branza turystyka. Na wszystkie frazy utrzymywala sie w okolicach 40-60 miejsca. 2 tygodnie temu postanowilem przestaczac czekac i zaczac dzialac ;) Dodalem strone do google webmaster tools, zmienilem tytul, description i stopke strony, poprawilem kod zeby przy walidacji nie pojawialo sie tyle bledow, zaczalem mocniej linkowac i z 5 dni temu postaralem sie o mocny link ze strony z PR5. Efekt dzisiaj strona wrocila. Zaraz pewnie ktos powie ze gdybym nic nie robil to tez by strona wyszla z filtra. Ja jednak mam przeczucie ze najwazniejsze sa zmiany w kodzie strony.

Sprawa wygląda tak, że od samego początku interesuję się wątkami filtrów bo mi wpadły dwie strony.

Nic nie robiłem, jedynie zgłaszałem regularnie co kilkanaście dni do reindeksacji w google webmastertools.

Linkowałem cały czas tak samo a nawet mocniej. Jedynie co zmieniłem to poszerzyłem zakres anchorów

... a co wpisywales tam w tym obowiązkowym oswiadczeniu dotyczące ponownego rozpatrzenia zgłoszenia?

w panelu pojawiało mi się, że mam podójne metaopisy, i takie same title na róznych stronach...

Te tagi u mnie są generowane automatycznie na podstawie nazwy produktu...

I jeśli jakiś produkt nazywa się tak samo jak inny ale różni się jakimiś parametrami, to one nie były wpisywane w title....

Pisałem im sukcesywnie, że tak to wygląda i już a wsadzanie na końcu title ID PRODUKTU lub generowanie losowego ciągu nie ma sensu.....

:D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności