Skocz do zawartości

15 -> 428 Skok roku :/

kondi

Rekomendowane odpowiedzi

proponuję ci ściągnięcie linków z tego aliansu, nie wiem jak z tym przekierowaniem (może nich wypowiedzą się specjaliści) i systematyczne zbieranie linków, katalogów seo robi się coraz więcej, więc masz do czego dodawać stronę

Hehehe, wiesz co ;-) znajdz mi katalog w którym jeszcze strony www : www.podroze.kondi.pl nie umiesciłem :D oczywiscie bez linkow zwr.

Nie bede sie rozpisywał gdzie jest aktualizowana lista katalogów WWW, do ktorych mozna dodawac wpisy, ale mnie dopisywanie zajelo ok 2 dni, na zasadzie kopiuj-wklej ;-) tak wiec o linki przychodzące sie "chyba" nie powinienem martwić ? Wychodzacych tez jest sporo, w dodatku wychodzacych na strony o tematyce w 100% zblizonej do mojej, so - podróże/turystyka & fotografia.

...? i co dalej ?

kondi

a zagaladales ostatnio do kodu zrodlowego swojej strony?

<META HTTP-EQUIV="imagetoolbar" CONTENT="no">

<BODY oncontextmenu="return false" onselectstart="return false" onselect="return false" ondragstart="return false" ondrag="return false"> 

<LINK REL=StyleSheet TYPE=text/css HREF=podroze.css>

<body background=x/podroze-tlo.gif>

</HEAD>

o ile wiem to tag <body> powinien sie znajdowac za </head>, mozesz to poprawic... :D

komentarzy w sekcji head nie bede komentowal...

A co do pozycji to cierpliwosci. >bieraj linki codziennie i poswiec na to kilka miesiecy. Pozycjonowanie to nie sprawa kilku dni.

kondi

a zagaladales ostatnio do kodu zrodlowego swojej strony?

<META HTTP-EQUIV="imagetoolbar" CONTENT="no">

<BODY oncontextmenu="return false" onselectstart="return false" onselect="return false" ondragstart="return false" ondrag="return false"> 

<LINK REL=StyleSheet TYPE=text/css HREF=podroze.css>

<body background=x/podroze-tlo.gif>

</HEAD>

o ile wiem to tag <body> powinien sie znajdowac za </head>, mozesz to poprawic... ;)

komentarzy w sekcji head nie bede komentowal...

A co do pozycji to cierpliwosci. >bieraj linki codziennie i poswiec na to kilka miesiecy. Pozycjonowanie to nie sprawa kilku dni.

Michał, spokojnie :-) Czasem nie wspominałem o stronie z jednym slowem kluczowym, zdjeciem i linkiem ? Pozycjonowanie jej zajeło mi conajmniej 10 minut - 4 lata temu, linki na palcach policzyc...

Sumując...mozna dodawac do kat, mozna z kodem podziałac, mozna 100x innych rzeczy, o ktorych tutaj na forum trwa wiecznie dyskusja i ? i w sumie po co to wszystko :-)?

Dowód : wpiszcie sobie, slowo : snowboard w google. Aktualnie 5 miejsce, w sezonie zimowym - 1 góra 2. O tej stronie mowa. Zaloze sie ze serwisy : www.snowboard.pl etc etc etc, komercha pachnące placa niezle pieniadze za pozycjonowanie i optymalizacje kodu, a ja siedze i sie smieje, 1 foto, 1 link :P:P:lol::lol: i jak dobrze wiatry zawieją to od listopada do marca nr. 1 w google. SZOK !

Dlatego rady radami, ale czy ktos potrafi wytlumaczyc JAK TO JEST ? Nie ukrywam, ciesze sie ! Aleee panie Adminie, nie kiwłem nawet palcem, aby strona snowboardowa, a raczej jej wstep, był na tym a nie innym miejscu...

Podsumowując... Chlopaki, dziewczyny? wpadaja na tego typu fora by zasiegnac informacji na temat "jak tu ugyzc google" a google po jakims czasie ich ROTATE 180 stopni i duzy kop w...ehh paranoja :cry:

Dlatego rady radami, ale czy ktos potrafi wytlumaczyc JAK TO JEST ? Nie ukrywam, ciesze sie

Tu widocznie bardzo liczy ise wiek strony.

Mozesz sie jeszcze bardziej ucieszyc, jak sie dowiesz, ze w google.com z hl=en jestes na 87 miejscu. Co jest bardzo dobrze.

Dlatego rady radami, ale czy ktos potrafi wytlumaczyc JAK TO JEST ? Nie ukrywam, ciesze sie
Tu widocznie bardzo liczy ise wiek strony.

TU, czy moze zawsze ;-) ?

Mozesz sie jeszcze bardziej ucieszyc, jak sie dowiesz, ze w google.com z hl=en jestes na 87 miejscu. Co jest bardzo dobrze.

Dziękuje za info, nawet nie wiedziałem :x

TU, czy moze zawsze ;-) ?

Pozycjonowanie to nie nauka scisla. Nie ma czegos takiego jak zawsze, ale ostatnio mozna zauwazyc dosyc duzy wplyw wieku strony na pozycje.

Right, zgadzam się. Tutaj moglbym rzucic kolejnym przykladem, gdzie nie pozycjonowałem strony, choc jest sporym serwisem, i zawsze juz od 4 lat pod jednym slowem kluczowym, nr. 1 Obojetnie czy zarobiony googiel, czy moze onet, czy wp, a i netsprint, i cala reszta.

Czasem spadnie na 2 badz 3, ale to sie zdarza raz na ruski rok i na dodatek na góra 1-2 dni. No nie bylbym soba, jakbym nie dodał, ze ze strony wychodzi moze w sumie z 10 linkow i tyle samo moze jest przychodzących, heh. Tak wiec pisanie na tym forum, ze dla googla licza sie linki, a pozniej nalezy wnikac w <head> w koncu w <body> moim zdaniem jest troche nie teges. Nie zaprzeczam, ze napewno ma to jakis wplyw, ale z racji tego iz moje przyklady nie sa odosobnione, uwazam, ze to wielka kicha :cry:

Wpada sobie czlowiek na to forum, dlubie strone snowboardowa, chce byc NAJ, naj majac na mysle no.1 i co ? i czyta tj. jak, kiedy tu wpadlem by dowiedziec sie jak wypozycjonowac moja strone podrozniczą, choc po czesci iiiii ? Hmm...ROTATE ? Tak rotate, bo jest jakis inny typ na sieci, ktorego strona istnieje 4 lata i pomimo iz kod tej strony nie ma nic wspolnego z pocyjonowaniem pod Google, jest miejscu od 1 do 5.

Ruszyła mnie ta sytuacja z podrozniczą i goglem mocno. Czlowiek nie spi po nocach, bo na forum pisza co trzeba a co nie :-) szuka godzinami katalogow, do ktorych mozna wpisac strone, wymienia sie linkami ze stronami identycznie tematycznymi i...Sorry, łe.Lipa.

Czlowiek nie spi po nocach, bo na forum pisza co trzeba a co nie :-) szuka godzinami katalogow, do ktorych mozna wpisac strone, wymienia sie linkami ze stronami identycznie tematycznymi i...Sorry, łe.Lipa.

Zapominasz caly czas o tym, ze na konkurencyjen hasla potrzeba czasu, czasu i jeszcze raz czasu. 2 miesiace to moze byc za malo, zeby cokolwiek uzyskac. Czesto na takie hasla potrzeba roku. Uwierz mi, ze te godziny spedzone na zbieraniu linkow zamiast spaniu w koncu sie oplaca.

Tak wiec pisanie na tym forum, ze dla googla licza sie linki, a pozniej nalezy wnikac w <head> w koncu w <body> moim zdaniem jest troche nie teges.

Dla google najwazniejsze sa teraz linki, ale moze to sie akurat zmienia. Tego nie wiadomo. A co do sekcji <head> i <body> to chodzi bardziej o to, zeby sie google polapal w tresci Twojej strony.

Czlowiek nie spi po nocach, bo na forum pisza co trzeba a co nie :-) szuka godzinami katalogow, do ktorych mozna wpisac strone, wymienia sie linkami ze stronami identycznie tematycznymi i...Sorry, łe.Lipa.
Zapominasz caly czas o tym, ze na konkurencyjen hasla potrzeba czasu, czasu i jeszcze raz czasu. 2 miesiace to moze byc za malo, zeby cokolwiek uzyskac. Czesto na takie hasla potrzeba roku. Uwierz mi, ze te godziny spedzone na zbieraniu linkow zamiast spaniu w koncu sie oplaca.

To mnie pocieszyłes. W sumie choc jestem z natury niecierpliwy, tutaj moge poczekac, domene pl wykupiłem na lata, dlugie lata, wiec moze za 15 lat skrobne na tym forum..."Opłacało się" :lol::P:lol:

Tak wiec pisanie na tym forum, ze dla googla licza sie linki, a pozniej nalezy wnikac w <head> w koncu w <body> moim zdaniem jest troche nie teges.
Dla google najwazniejsze sa teraz linki, ale moze to sie akurat zmienia. Tego nie wiadomo. A co do sekcji <head> i <body> to chodzi bardziej o to, zeby sie google polapal w tresci Twojej strony.

Myslę, ze oprocz paru wpadek w kodzie, ogolnie jest okeyyy. Nic nie ukrywam, zadnych sztuczek ogolnie. Oby polapał sie jak najszybciej ;-) choc jak juz wspomniałem, czesto dosc odwiedza robocik google (moim zdaniem).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności