Skocz do zawartości

Gdzie i za ile odnowić domeny *.pl

jimmi

Rekomendowane odpowiedzi

Korzystam z ovh i jestem zadowolony. Choć fakt faktem, nie miałem okazji sprzedawać jeszcze żadnej z domen tam wykupionych.

Ratownik medyczny o swojej pasji, pracy i nie tylko polskim ratownictwie medycznym. Prowadzi także szkolenia z pierwszej pomocy i projektuje koszulki ratownictwo medyczne dla ratowników, pielęgniarek i innych medycznych specjalistów.

aniec2, ale na pewno .pl?

MasterNET jest b. fajny, dobry kontakt, Adrian uczestniczy w wielu forach, co znaczy, że nie boi się ewentualnej krytyki. Widocznie nie ma czego. :P

Mają super panel do zamawiania hurtowego, z tego co słyszałem to też jest łatwiej przenieść/sprzedać domenę, kiedy w OVH jest pełno roboty papierkowej.

Jedynym poważnym minusem jest wg mnie niedostosowanie panela DNS do Aplikacji Google. Możemy wpisać tylko cztery serwery MX (Google zaleca 6), nie da się też ustawić samemu rekordu spf. Jednak ponownie podkreślam dobry kontakt - zadzwoniłem w sprawie tego spf i po godzinie miałem ustawiony. :) Trzeba teraz tylko uważać, żeby nic samemu nie zmieniać w dns, bo spf pójdzie się kochać. Gdyby usprawnili ten panel, byłoby super. :)

Edytowane przez dMien

Prohost kupno 20zł a odnowienie 80, konsultant potwierdził, więc skąd to 30 niby?-.-

Odnawiałem dwie domeny i kosztowąło mnie to 60 zł łącznie nie wiem co Ci powiedział konsultant.

https://www.prohost.pl/pricing.php

Polskie wsparcie serwerowe i komputerowe - Outsourcing IT, instalacje smarthome i sieci komputerowe. Poznaj nasz Blog z nowinkami IT oraz najlepsze darmowe oprogramowanie RustDesk do zdalnego dostępu.

Prohost kupno 20zł a odnowienie 80, konsultant potwierdził, więc skąd to 30 niby?-.-

Odnawiałem dwie domeny i kosztowąło mnie to 60 zł łącznie nie wiem co Ci powiedział konsultant.

Pewnie regionalne..

przedłuża się tam gdzie sie ja pierwotnie nabyło czy sa jakieś inne metody pozwalające na przedłuzenie ale u innego dostawcy

Transfer domeny do innego dostawcy. Dzięki temu możesz przenieść domenę gdzie chcesz, w przypadku domen polskich i globalnych uzyskać musisz kod authinfo od obecnego usługodawcy.

Edytowane przez hekko

• 3 tygodnie później...
a wiecie może gdzie najtaniej można przedłużyć domene ? rok minął i kończy mi się okres ważności, a 99zł to mimo wszystko sporo, więc poszukuję czegoś tańszego z hostingiem najlepiej darmowym i możliwością zarządzania treścią - bazy SQL ?

No tak, aby było najtaniej i cała reszta za darmo ;) heh

Pierw sprawdź czy możesz transferu dokonać bo domenę może obowiązuje umowa promocyjna.

A jak sama nazwa tematu wskazuje, poczytaj potem w niej posty potem opinie o firmach i coś znajdziesz dla siebie.

MasterNET.pl od 7 lat w sieci

Infolinia: +48 12 350 20 01

• 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Na One.com roczna opłata za *.pl to 8?. Transfer 2,75?. Z tym, że nie mam nic u nich jeszcze, więc nie mogę powiedzieć czy dobrze działają ;)

Edytowane przez mackingus

"Gdy myślisz, że możesz lub gdy myślisz, że nie możesz - w obu przypadkach masz rację." - Henry Ford

Hosting z SSL, SSH, bez ograniczeń transferu lub mały pakiet 3 miesiące gratis