Skocz do zawartości

Gdzie i za ile odnowić domeny *.pl

jimmi

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...

W hekko też przyjemnie - .pl 50pln z hakiem brutto, .com 60pln.

Przenoszę się po po 10 latach z AZ.pl, dziś do nich dzwoniłem "usunęli z dniem 1 stycznia 2016 wszelkie cenniki VIP dla Klientów z dawnego.az.pl". Kpiny. Ceny z 50PLN za przedłużenie do 90kilkuPLN....

• 2 miesiące temu...

@up

Czyli nie ma tam nic godnego polecenia

Pewnie również przypadkiem masz w stopce refa do nich? :)

Edytowane przez Aleksiejs

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

Taniej niż w ovh nie udało mi się znaleźć, oczywiście patrząc na to przekrojowo - patrząc na cenę na przełomie kilku lat, a nie promocyjną na wejście (Choć i te są tam dobre). Mam tam 4 domeny i ceny utrzymują się na podobnym poziomie. Mają też niezłą tanią domenę o swoim własny rozszerzeniu *.ovh.

• 3 tygodnie później...

Taniej niż w ovh nie udało mi się znaleźć, oczywiście patrząc na to przekrojowo - patrząc na cenę na przełomie kilku lat, a nie promocyjną na wejście (Choć i te są tam dobre). Mam tam 4 domeny i ceny utrzymują się na podobnym poziomie. Mają też niezłą tanią domenę o swoim własny rozszerzeniu *.ovh.

też zastanawiam się nad przeniesieniem domen z home, w którym za odnowienien domeny pl chcą 90 z hakiem za rok i też myślałem o przeniesieniu na ovh. jakieś przeciwskazania, żeby przenieść domeny właśnie tam?

jakieś przeciwskazania, żeby przenieść domeny właśnie tam?

Nie wiem jak jest teraz ale pamiętam, że jak jakiś czas temu chciałem domeny przenieść z ovh to było z tym sporo biurokracji, jakieś przesyłanie pocztą ksera DO, czy coś w tym stylu. Dlatego tam trzymam domeny, których nie będę potrzebował ruszać a resztę trzymam w aftermarket, bo tam przeniesienie domeny trwa kilka minut.

W hekko też przyjemnie - .pl 50pln z hakiem brutto, .com 60pln.

Przenoszę się po po 10 latach z AZ.pl, dziś do nich dzwoniłem "usunęli z dniem 1 stycznia 2016 wszelkie cenniki VIP dla Klientów z dawnego.az.pl". Kpiny. Ceny z 50PLN za przedłużenie do 90kilkuPLN....

A spóźnij się 1 dzień, to grubo powyżej 100.

Eksperyment Discover.pl

W ovh obecnie do pobrania authinfo wystarczą dwa kliknięcia w ich panelu, nie trzeba wysyłać dokumentów.

OVH ceny ma dobre, ale to wysyłanie sterty podpisanych dokumentów odstrasza mnie na dobre. Jeżeli twierdzisz, że authinfo już wydają z panelu bez zbędnej papirologii to czas na migrację...

Ktoś jeszcze może potwierdzić ten fakt?