Skocz do zawartości

Proszę o pożadna opinie/krytyke

Greenafik

Rekomendowane odpowiedzi

No talentu do grafiki to Ci nikt nie odmówi strona niestety zbyt mało konkretna jeżeli chodzi o treść

A teraz trochę kreatywnej krytyki, o którą prosiłeś:

1. Trochę więcej konturów na stronie bo jak siedzisz przed monitorem kilka godzin taka strona jak Twoja nie daje szansy na zaczepienie oczu (strona jest moim zdaniem zbyt gładka)

2. Musze się zgodzić z Kolegą, który Ci ortografie wypomniał. Grafika swoją drogą musi być i nie może odstraszać, ale to co naprawdę trzyma na stronie i sprawi, że do niej wrócisz to tekst. Więc proponuje usiąść i oprócz zmian szaty graficznej, dorzucić kilka zdań. ;)

3. A wchodząc głębiej przyśpiesz trochę tutoriale. Lepiej jest pauzę wcisnąć jak za szybko leci niż patrzeć jak się kreskę 30 sekund stawia :D

Jak zelżysz z grafiką i trochę większą uwagę poświęcisz na treść i funkcjonalność to masz stronkę, że tylko pogratulować.

Pozdrawiam

Dzięki B)

1. Naprawdę? A ja specjalnie kontury wygadzałem... Kazdy trochę inaczej to widzi B)

2. Praktycznie to ta strona jest 'o' i 'dla' grafiki, a tekst to niestety moja słaba strona, ale spróbuje do ciepać trochę treści ;) Dotychczas mi się wydawało że internautą niechce się czytać...

3. Też mi się tak wydaje, niestety nie wszyscy są tacy kumaci jak Ja czy Ty, były również osoby które prosiły o zwolnienie, więc staram sie tak wyśrodkować tępo :)

Dzięki, świetna 'kreatywna krytyka' :)

Większość z was to dorośli, ja mam nadzieje ze z wiekiem też się wyrobie do profesji jak wy :)

• Odpowiedzi 40
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Dotychczas mi się wydawało że internautom nie chce się czytać...

Chyba coś ci ta wtyczka do poprawiania błędów dalej nie działa.

Teraz do zawartości merytorycznej:

Tak, internautom nie chce się czytać i wchodzą na strony po to by znaleźć jakąś piękną grafikę, która ukoi ich nerwy.

Dotychczas mi się wydawało że internautom nie chce się czytać...

Chyba coś ci ta wtyczka do poprawiania błędów dalej nie działa.

Teraz do zawartości merytorycznej:

Tak, internautom nie chce się czytać i wchodzą na strony po to by znaleźć jakąś piękną grafikę, która ukoi ich nerwy.

Też możliwe :)

A tobie, to się musiało cholernie nudzić że se tego posta napisałeś xD

Ciekaw jestem, czego ty byś potrzebował do ukojenia nerw jakbyś miał anoreksje, deprechę, czy dałbyś rade wogule coś jeszcze napisać ;)

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Witam

Po waszych kłótniach przejdę do konkretów.

Strona może i fajna, tutoriale ciekawe i szybkie. Jednak:

- grafika twórcza lecz odstraszająca zwykłego człowieka

- strona o grafice powinna być nią przesycona (oczywiście rozsądnie np jeden z ciekawych efektów photoshopa)

- kolor zielony wiem że nawiązuje do nazwy jednak wydaje mi się mało wyrazisty, a kolorowe reklamy to niestety już porażka (przykuwają większą uwagę niż sama treść strony)

Podsumowywując:

Mam przyjaciela, artystę malarza - jest naprawdę super ale nie chce tworzyć "pod publiczkę" tylko wyraża siebie. Nie pamiętam, żeby oprócz paru wystaw miał z tego korzyści.

Jeżeli chcesz aby twoja strona była oglądana i ktoś jednak dochodził do tutoriali to zrób ją nie pod siebie a pod potencjalnego użytkownika internetu.

Pozdrawiam

Darek

W czasach kryzysu polecić mogę : mocne i tanie niszczarki,oraz poleasingowe kserokopiarki :)

Tak, tak, ok już wszystkie wasze uwagi wziąłem pod uwagę dawno... ;) od jakiegoś czasu pracuje nad nowym szablonem, tylko wena słaba jakoś ostatnio ;) temat mozna zamknąć i usunąć bo pewnie jak zrobię nowy szablon, wo gule zmienię styl na stronie to napisze nowy ;) [OFF]

Nie wiem, czy temat celowo odgrzebany, czy nie ale mogę coś dodać od siebie:

- layout strony: nudny, męczący, nieczytelny, brzydki

- nie mam nic do zielonego, ale po przejrzeniu Twojej strony.. jak nigdy z radością poczekam na zimę.

- czcionki: jak już ktoś wspomniał wcześniej - źle to wygląda

- tutoriale: mało ciekawe, no ale to jeszcze do nadrobienia.

- tutoriale: jeśli są Twojego autorstwa, polecam dogranie dźwięku, może bardziej zachęcą do oglądania.

Jeśli jest to strona na zaliczenie to nie mam nic przeciwko.. W innym przypadku czeka Ciebie jeszcze dużo pracy i nauki. Może brzmi to złośliwie, ale trudno takie mam zdanie o Twojej stronie. Być może chciałeś być oryginalny, ale pewnych granic się nie przekracza ;-)

A czy pisanie, że do wygrania jest iPhone, a potem nie wydanie go zwycięzcy, bądź niezorganizowanie konkursu nie jest chamstwem? I to wszystko w celu pozyskania userów na forum... Po prostu ratuje komuś 3 minuty życia, jeżeli rzeczywiście uwierzyłby w to, że 15 letni młodzieniec wyda mu iPhone'a o wartości 1500-2000zł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności