Skocz do zawartości

Google Webmasters - optymalizacja w Joomla

rcolly

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

wlazłem w Google Webmasters i zobaczyłem taki problem:

metaopisyqe8.jpg

Google pokazuje, że mam podwójne meta-opisy, oprócz tego podwójne tagi tytułowe. Czy problem z podwójnymi meta opisami oznacza to, że na dwóch stronach mam taki sam opis w meta description, czy to, że na jednej stronie mam dwa razy meta-description w kodzie? (tak nie mam, ale pytam, bo może jakieś błędy :spiteful:)

Problem jest taki, że w CMS Joomla te dwa adresy ("id=134" i "id=134&Itemid=1") odnoszą się do tej samej strony. Jak w takim razie to naprawić? Poniżej w adresie z numerkiem "30" jest 30 adresów do tej samej strony, które sobie Joomla generuje... jak to naprawić?

Możesz zastosować komponent SEF tworzący przyjazne linki. Wtedy będziesz mógł stworzyć jeden link dla jednej strony i nadać mu indywidualne Meta.

Joomla! ma tendencję do tworzenia wielu linków do tej samej strony, chodzi o możliwość zachowania identyfikatora sesji przy np: zakupach (by można było śledzić klienta). Szkoda, że nie można tego prosto wyłączyć. W Joomla! 1.5 też jest to samo, na dodatek wbudowane reguły tworzenia SEF URL zjadają polskie literki nie wstawiając nic w zamian. Wielka szkoda.

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

• 1 rok później...
Ja mam tak w Mybb, że jak dodam kod z google webmasters tools, to robią się automatycznie dwa tagi tytułowe i dwa meta opisy. Nie wiem czym jest to spowodowane. Trzeba co chwilkę weryfikować stronę, aby dostać się do statystyk.
masz coś nie tak, u mnie wszystko działa jak w bajce. Ale to nie ten dział chyba.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności