Skocz do zawartości

Jak były pozycjonowane strony w filtrze 28/29

SirZooro

Jak były pozycjonowane Twoje strony w filtrze 28/29  

205 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak były pozycjonowane Twoje strony w filtrze 28/29

• Kupowane linki
      13
    • Wymiana linkami
      35
    • Precle
      47
    • Ręczne katalogowanie
      43
    • Automatyczne katalogowanie (np. Adder)
      41
    • Linkowanie z SWL - linki stałe
      65
    • Linkowanie z SWL - linki rotacyjne
      63
    • Własne zaplecze tematyczne
      37
    • Własne zaplecze nietematyczne
      41
    • Inne (wpisy na forach, blogach, itd.)
      37
  2. 2. Czy na tych stronach był zainstalowany SWL?

• Tak - linki stałe
      31
    • Tak - linki rotacyjne
      30
    • Nie
      61

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 48
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja obstawiam że to żadni hakerzy, tylko G testowało "udoskonalony" algorytm, który okazał się totalną klapą, dzięki czemu wyleciały nie tylko bezwartościowe strony.

Profesjonalne badania rynku wykonywane przez socjologów

Prywatny blog

Pozycjonownie i optymalizacja stron

To nie tak - ludzie raczej unikali instalowania SWL na wartościowych stronach.

Mam pewien pomysł dlaczego tak różne strony poleciały, ale jeszcze muszę to przemyśleć. No i w końcu postawić bloga żeby mieć gdzie go opisać :)

Polecam moje pluginy do WordPress'a: WyPiekacz, Meta SEO Pack, User Locker, Google Integration Toolkit i wiele innych :)

Poradnik Webmastera ‰ Ostatnio na blogu:

PoradnikWebmastera-Blog.1.gif

Ostatnie dwa miesiące promowania e-Weblinka na grupie google i domen w nim uczestniczących powinne już wam pokazać co google o tym myśli - NIC - oni robią dalej swoje a naszym podwórkiem sie nie przejmują ,

Chyba nie zdajecie sobie sprawy jak jest produkowany spam nie pod SWL a pod adsa czy też viagrę to jest ich problem a nie kolejna kopia wiki.

Marketing internetowy dla firm

Obiektywnie - nie wiem o co chodzi z tym czepianiem sie e-weblinka, oczywiscie - tym systemem najlatwiej sobie dogodzic bo trzeba znac wartosci - tutaj nie ma, ze ustawia sie przrost na 20 linkow dziennie i jest ok, jak sie da za duzo i przy odrobinie szczescia - mozna i zbierac 1000 linkow dziennie a tego zadna domena nie wytrzyma. Jak ktos sie nim posluguje umiejetnie moze sobie dopalic pozycje i to znacznie :)

Jakby testowali algorytm to by cofneli zmiany, chyba ze testy maja trwac okreslona ilosc czasu i sluza czemus innemu a spadki to tylko niezauwazalny dla nich efekt uboczny.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Jakby testowali algorytm to by cofneli zmiany

Za jakiś czas się okaże, ale jestem skłonna uwierzyć, że to może być powód zmian. Takie mam przynajmniej wrażenie, że od kilku miesięcy wprowadzają okresowe zmiany, zdejmują je po jakimś czas i znowu wprowadzają kolejne.

Ale tak czy inaczej te zmiany są fatalne. Nie spodziewałem się takiego burdelu ze strony Google. Strona firmowa w domenie .pl - jej nazwa była unikalna, na polskim google nie było z nią żadnego wyniku, nie miała żadnego linku z własną nazwą. Po zaindeksowaniu trzymała się na pierwszej pozycji jakiś miesiąc, a teraz znajduje się na drugiej stronie za angielskimi witrynami gdzie szukana fraza (nazwa firmy) jest tylko w treści, czasami przez przypadek. Przecież to jest śmiech poprostu. Jeszcze jakoś bym potrafił zrozumieć - chociaż z wielkim trudem, zafiltrowanie 'zwykłych' stron które linkowane są ciągle na ten sam anchor przez rózne systemy itp. Ale żeby wyleciała strona firmowa j.w.? Ja obstaje że to jakiś błąd google, bo jeśli ma tak zostać to sami sobie szkodzą.

[

dreamhost.com] - różne losowe IP, darmowa domena globalna wszystko za 22,4$ ROK. Maksymalna możliwa zniżka na kod: FORUM_PIO

Informacje przedpremierowe o grze komputerowej

GTA V na PC

Jeśli już pytasz to odpowiem. Żaden FSB. Ewidentnie filtr. Na subdomenie wrzuciłem seodopalacza. I teraz na pierwszej pozycji po wpisaniu nazwy firmy jest śmieć w postaci subdomena.nazwafirmy.pl/?google_sitemap - bo jest tam w title nazwafirmy. A domena .pl gdzieś daleko za jeszcze innymi śmieciami.

[

dreamhost.com] - różne losowe IP, darmowa domena globalna wszystko za 22,4$ ROK. Maksymalna możliwa zniżka na kod: FORUM_PIO

Informacje przedpremierowe o grze komputerowej

GTA V na PC

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności