Skocz do zawartości

Czy jest zapotrzebowanie na zadbane płatne precle?

giker

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się czy nie zlecić napisania pluginu do wordpressa z opcją opłaty za dodanie artykułu. (chyba, że takie coś już istnieje)

Dlaczego płatny precel?

1. Artykuły minimum 2000 znaków - jeśli ktoś płaci za dodanie to doda porządny tekst zgodny z regulaminem - dodatkowo 2000 znaków to dużo lepiej niż 1000 :)

2. Leniwcy którzy nie linkują swoich wpisów zyskają linki, bo z pieniędzy za dodanie arta kupię punkty np. w e-webie i bedę linkował kategorie, tagi, itd

3. Precel będzie stał na domenie głównej i nie zniknie.

4. Mniej walki ze spamem dla mnie - pokemony nie wrzucą mi tekstu bez sensu lub za krótkiego, dotego z parunastoma linkami.

Co Wy na to?

• 2 tygodnie później...

Kila miał chyba na myśli to, że można to podciągnąć pod sprzedaż linków, czego google nie toleruje.

Moim zdaniem jednak warto załozyć taki katalog. Jeżeli byłby zadbany i podlinkowany a kwota którą trzeba by było zapłacić za dodanie arta nie byłaby zbyt wygórowana, to sam dodałbym kilka.

notebooki - wszystko o notebookach

Można pomyśleć krok dalej i zrobić taką sieć: 3 precle (lub więcej). Dodaje się 3 arty po 2k znaków. Wpis A linkuje B, B linkuje C, a C A. Jednorazowa opłata 10zł za dodanie do tych 3 precli.

Dlaczego ograniczać się do 3 precli? Można postawić sieć nawet i 3000 serwisów.

jestem na tak :)

jeden link w treści - 2 zł (sms)

dwa linki w treści - 4zł (sms)

trzy linki w treści - 6zł (sms)

myślę że arty od 1000 znaków to lepszy pomysł, łatwiej napisać jest mi 30 artykułów na ten sam temat troszkę mniejszych.

trzy linki w treści i plus darmowy wpis do jakiegoś innego precla - 9zł (sms)

oczywiście jakaś mocna domena by się przydała :)

pozdrawiam

PS. wyślij mi PM jak już to zrobisz.

Wzorniki Pantone - wszystko co potrzebne do pracy z kolorem

K+E - Najlepsze farby drukarskie do druku offsetowego

hehehe dobre zablokowanie - zapłacić tyle zeta - to lepszy PP wyjdzie niż A$ :)

z tego co widze wystarczy zabezpiecznyć precla porzadnie i juz staje się unikalny.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Nie będą nofollow - dlatego, że płaci się za wpis reklamowy na temat firmy - czyli link jest tematyczny i napewno nie podpada pod wytyczne dla webmasterów. Nie sądzę, żeby ktoś w płatnym tekscie reklamowym umieszczał linki do stron zaplecza lub do stron niezwiązanych tematycznie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności