Skocz do zawartości

Przyczyny spadku PR

salesperson

Rekomendowane odpowiedzi

Haha, Xann, znowu bug? Coś ostatnio ich sporo :)

Jak już zauważyliscie, to Google zaczyna padać. ......

sprawa jest prosta , przecież ich algo nie chodzi idealnie , wiadomo ze zawsze cos tam usprawniają coś tam grzebią im bardziej grzebią im więcej usprawniają tym bardzie sie wysypuje. A wiadomo ze przy PR grzebią najwięcej.

Czasami najprostsze przyczyny są najtrudniejsze do odgadnięcia no ale możemy przystać przy wersji ze chodzi to to żeby nie sprzedawać linków z dużym PR

ps. dlaczego google.com ma PR10 a google.pl ma PR8 ???

Marketing internetowy dla firm

FiKaS, a która ze stron stoi wysoko pod interesującą mnie frazą? ;-)

Wyzerowany PR byłby dla mnie znakiem, że coś jest nie tak z domeną i chcąc kupić link pozycjonujący, mocno bym się nad nim zastanawiała. Nie interesowałaby mnie różnica w przypadku gdyby był to PR=3 i powiedzmy PR=5 różnicy w obu stronach tylko sam fakt wyzerowania.

Nie zastanawiałyby się jednak nad tym osoby masowo kupujące linki, dla których głównym wyznacznikiem jest wartość PR. To oni są grupą docelową dla sprzedawców linków, a nie osoby takie jak ja, które wybrzydzają w linkach kupując je od święta i tylko na stronach w top 10 na interesujące mnie słowa i tylko wtedy kiedy zostaną zamieszczone w dobrze widocznym miejscu.

Jeszcze jedno:

z pr0 z 250.000BL i dużą ilością IP i np 4 letnią domeną ?

Nie sama liczba linków tylko ich liczba oraz jakość decyduje o mocy domeny. To mogą być linki w większości z katalogów, więc wolałabym stronę z 10-krotnie mniejszą liczbą linków, ale mocniejszych. Poza tym, porównujesz skrajności.

ps. dlaczego google.com ma PR10 a google.pl ma PR8 ???

Czy nie dlatego , że google.com ma starszą domenę i bardziej popularną?

Bogusław Senator, firma Poczta Kwiatowa INC.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności