Skocz do zawartości

Konkurencja dla Google - co Wy na to?

te-de

Rekomendowane odpowiedzi

Chcaiłbym przedctawić wam mój projekt jak wzbije sie na szczyt i "pobije" Goolge

Znalazłem w sieci coś takiego jak " Klan google" wrzuce na serwer i po problemie. Moja wyszukwarka będzie sie nazywać "Lupa"

Czekam na komentarze :)

-----------------

Paweł

Paweł

-------------------------------------------

• Odpowiedzi 45
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Rozumie że w życiu należy być realistą i mocno stąpać po ziemi, ale nie zgodzę się z faktem, iż G nikt ani nic w Polsce nie jest wstanie przeskoczyć popularnością.

Takie fenomeny pojawiają się w tedy kiedy najmniej się spodziewamy (przykład NK ze zwykłym prostym skryptem w PHP).

Jestem tego zdania że nie powinniście wmawiać ludziom że G jest i będzie the best na kilka lat naprzód, bo tak za pewne nie będzie bo rynek oczekuje alternatywy. Prędzej czy później wyłoni się konkurent dla G i w cale się bym nie zdziwił gdyby było to dwóch / kilku polskich studentów którzy stworzyli by coś prostego ale świeżego z nudów / fascynacji / zainteresowania :). Mowa tu była tylko zaznaczam o Polskim rynku. :/

Witryna Biznesu - najlepsza promocja biznesu w sieci.

Takie fenomeny pojawiają się w tedy kiedy najmniej się spodziewamy (przykład NK ze zwykłym prostym skryptem w PHP). [...] nie zdziwił gdyby było to dwóch / kilku polskich studentów
Tak tak... jak ktoś wierzy, że google powstał w garażu to owszem może tak sobie myśleć :) Porównywanie NS do google to jak porównywanie płomienia zapałki do pożaru lasu ...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

1. Być może i z Polski.

2. Pytanie czy w Polsce?

3. Raczej właścicielem zostanie prędzej jakiś Saudyjczyk niż Polak.

4. Kasa.

5. Kasa.

6. Też kasa.

7. Skąd ci zdolni studenci wezmą tą kasę?

Ogólnie mówiąc ta grupa studentów poza tym, że zdolna w sensie ścisłym musiałby mieć co najmniej kilku nie mniej zdolnych członków, którzy byliby w stanie pozyskać fundusze, a wiadomo jak jest w Polsce każdy woli robić pod siebie i mało kto myśli w sposób amerykański czyli: teraz przez te parę lat muszę robić wszystko za półdarmo i ładować wszystko co mam w projekt / firmę aby mogła się rozwijać. Poza tym warunki w naszym kraju nie się są zbyt przyjazne przedsiębiorcą tym bardziej młodym ... cóż 12k pln to na waciki nawet nie starczy przy tego typu projekcie.

Giełda Domen Internetowych - najlepsze domeny w sieci

- zdolną kadrę programistów, analityków i wszelkiej maści innych naukowców;

Ja bym dodal ze jedną z najlepszych na swiecie :)

poza tym trudna sprawa , Google jest tak proste ze nie wiem co mozna zrobic prostrzego :( hehe i wlasnie to byl takze jeden z kluczy do zdobycia miliony fanow ... :)

ale z czasem bedzie jeszcze lepsza wyszkiwarka bez obaw ... ;)

Jak nam pozwolą w niej pozycjonować to zapewne będzie miała bardzo duże poparcie banerki w stopkach , blogach i zapleczach rozmowy z klientami o mega wypaś niej nowej wyszukiwarce a jak nie to wątpię żeby kogoś zainteresowała .

Xann trafiłeś w 10-tkę.

Zapewniam, że Twoja koncepcja odpowiada w 100% koncepcji twórców wyszukiwarki.

te-de wydaje mi się też że bardzo ważne jest żeby taka wyszukiwarka miał swój własny profesjonalny katalog stron

IMHO od tego należałoby zacząć i to od zaraz.

już się pisze ...

A co uważacie za "profesjonalny katalog stron"? Co powinien mieć, czego powinien nie mieć?

edit: rozszerzenie postu

Ja uwazam, ze szukarka moglaby poniekad opierac wyniki o katalog strona w jakims stopniu - tzn w katalogu byloby ocenianie gwiazdakami i to mialoby np. wplyw na wyniki w 20%. Tak, zeby mialo wplywa na tylko na TOP i decydowalo, ze strona na 5 pozycji znajdzie sie na 3-ciej, a 3-cia na 5tej ze wzgledu na lepsze oceny tej nizszej.

Katalog - prosty, prosty i jeszcze raz prosty - zarowno szukarka jak i katalog - czym bardziej skomplikowana tym mniejsze szanse powodzenia. Jedno i drugie - logo, minimalna oprawa graficzna i tyle.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Ja uwazam, ze szukarka moglaby poniekad opierac wyniki o katalog strona w jakims stopniu - tzn w katalogu byloby ocenianie gwiazdakami i to mialoby np. wplyw na wyniki w 20%. Tak, zeby mialo wplywa na tylko na TOP i decydowalo, ze strona na 5 pozycji znajdzie sie na 3-ciej, a 3-cia na 5tej ze wzgledu na lepsze oceny tej nizszej.

No tak, ale takie oceny dałoby się bardzo prosto podrabiać więc odpada. Zaczynając od serwerów proxy, zmiennego ip i tak dalej.. W praktyce te oceny byłyby nic nie znaczące.

...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności