Skocz do zawartości

Który system preferuje domeny z małym site?

seokiedys

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 93
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jeszcze male info ode mnie (domena pr=4, site = 1700, 2 linki out):

Gotlink - 11400 punktow, srednia cena 15 pln za 10,000 punktow

E-weblink - 10500, srednia cena 40 pln za 10,000 punktow

No to super te programy, 8500 linkow wychozacych (1700x5) wycenily mi na 17 pln i 42 pln miesiecznie. Bardzo mi się więc opłaca z nich korzystać. ;)

Ktos zaproponuje cos innego czy to jest juz maks jaki na domenach z malym site mozna z programow wyciagnac ?

Bo to chyba już jakaś paranoja, nikt rozsądny przy takim przeliczniku żadnej wartościowej domeny z małym site nie doda.

linkme

Rzuć więc jakiś przykład, ile tam za podobną domenę można punktów dostać i jakie są średnie ceny za 10k punktów elite ?

Edit - Chciałem sprawić też seo.net.pl ale pomimo zainstalowania poprawnego skryptu nie działa weryfikacja... (dynamiczne, w statycznych zaakceptowalo i daje na razie 0 punktow).

No to super te programy, 8500 linkow wychozacych (1700x5) wycenily mi na 17 pln i 42 pln miesiecznie. Bardzo mi się więc opłaca z nich korzystać. ;)

To teraz policz ile razy twój link sie wyświetli za tak ilość i jak jak cena ci wyjdzie wtedy za wyświetlenie :)

To teraz policz ile razy twój link sie wyświetli za tak ilość i jak jak cena ci wyjdzie wtedy za wyświetlenie ;)

W tej sytuacji nie interesuje mnie ile razy link się wyświetli (= skuteczność systemów, temat rzeka), tylko sytuacja że mogę zapłacić 16 czy 42 pln miesięcznie i kupić punkty, lub zamieścić na wartościowej domenie obce linki i te punkty dostać za darmo. Za taką cenę to bym 1 linku u siebie nie zamieścił, a nie 5 na każdej podstronie i to jeszcze bez wiedzy do jakich stron one prowadzą.

Mówiąc prościej do czego zmierzam - autorzy systemów mówiąc o tym, że nagradzają małe, wartościowe domeny piszą bzdury.

NIe nie piszą bzdur, system nagradza małe strony wieś sobie stronę z PR4 co ma np site=7 ba nawet site=1 i dostaniesz za nią 5000 tys PKT wiec jest to spora nagroda za domene z małym site.

Ceny jak w życiu przy takich samych artykułach są różne, buty kosztują 40 zł i 400 zł czy wiesz dlaczego jest tak różnica w cenie ???? Jeżeli nie interesuje Cie na ilu stronach wyświetli ci sie link to polecam linki24 albo linkor.pl

Marketing internetowy dla firm

A nie lepiej samemu zrobić test?

Dodawałem stronki z małym sitem, ale bez PR, mała ilosć BL ale i też mała wychodzących (1 link):

Linkme - ok 700pkt

Elitelink: 32pkt xD

Seo.net.pl - 4pkt

E-webllnk: 4pkt

Gotlink: 350pkt.

Ja wole jednak wynajmować punkty, niż podłączać je do stron.

linkme

Rzuć więc jakiś przykład, ile tam za podobną domenę można punktów dostać i jakie są średnie ceny za 10k punktów elite ?

Za PR4 około 2k punktów.

Cena 150 zł za 10k, nie można sprzedawać pkt za strony, jedynie z programu partnerskiego albo całe konta.

NIe nie piszą bzdur, system nagradza małe strony wieś sobie stronę z PR4 co ma np site=7 ba nawet site=1 i dostaniesz za nią 5000 tys PKT wiec jest to spora nagroda za domene z małym site.

Ja rozumiem, że Ty promujesz usilnie swój system, ale na boga - odrobina rozsądku. Jak wyliczyłem 5000 PKT to równowartość 20 pln w gotówce. Jesteś profesjonalistą, nie raz na pewno kupowałeś linki z wartościowych domen. Ktoś Ci kiedyś sprzedał 5 linków ze strony głównej o Pr=4 za 20 pln ? Za całe 5 pln za link! O podstronach nie wspomnę, bo zakładamy, że to ma właśnie Site = 1

Gdzie jest więc niby ta spora nagroda?

Za PR4 około 2k punktów.

Cena 150 zł za 10k, nie można sprzedawać pkt za strony, jedynie z programu partnerskiego albo całe konta.

Moze ktos to jeszcze potwierdzic? Bo jeśli Pawloski ma racje to mamy kolejny super system dla wartościowych domen z małym site - 2k = 30 pln.

wrzucę 3 grosze od siebie,

w różnych systemach punkt punktowi nie jest równy.

jak jesteś w takiej sytuacji to kup na próbę po 10k w różnych systemach i sam sprawdź co się Tobie opłaca najlepiej.

BTW zobacz jeszcze parę zagranicznych systemów, niektóre z nich nie przyjmują śmietników więc dodanie tam stronek się opłaca.

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

w różnych systemach punkt punktowi nie jest równy.

jak jesteś w takiej sytuacji to kup na próbę po 10k w różnych systemach i sam sprawdź co się Tobie opłaca najlepiej.

Sorry, ale widocznie nie przeczytałeś uważnie całego wątku. Nie interesuje mnie dyskusja na temat który system jest skuteczny a który nie (bo tu już mam swoje prywatne zdanie), interesuje mnie który system docenia małe, wartościowe, unikalne domeny i nagradza je proporcjonalnie do jakości którą wnoszą. Bo tego typu serwisów mam sporo i szkoda by się ich potencjał marnował.

Wychodzę z założenia, że wyznacznikiem wartości punktów jest ich cena za jaką je można nabyć. Jeśli za zainstalowanie systemu na swojej domenie dostaje równowartość punktów wartych rynkowo kilkanaście, kilkadziesiąt złoty to coś tu jest bardzo nie tak. I zamiast wprowadzić domenę - punkty kupię.

A jeśli inni też podążają tym tropem to oznacza, że wartościowych domen z małym site w systemach nie ma.

Wychodzę z założenia, że wyznacznikiem wartości punktów jest ich cena za jaką je można nabyć. Jeśli za zainstalowanie systemu na swojej domenie dostaje równowartość punktów wartych rynkowo kilkanaście, kilkadziesiąt złoty to coś tu jest bardzo nie tak. I zamiast wprowadzić domenę - punkty kupię.

Twoje założenie jest słuszne wyznacznikiem wartość pkt jest ich cena , żaden system nie da Ci tego o czym myślisz , najlepszym rozwiązaniem jest bezpośrednia sprzedasz linków na twoich serwisach, więcej kasy na tym przytniesz

PS. w ewebie jest ponad 10 tys małych domen z malutkim site , nie każdy ma takie założenia jak TY

Marketing internetowy dla firm

seokiedys czytałem i tylko wskazałem co uważam za istotne pod względem pozycjonowania.

cena punktu w systemie tez nie jest aż tak obiektywnym kryterium jeśli chodzi o skuteczność pozycjonowanie.

Jak masz dobre stronki do zapisz sie do jakieś systemu reklamowego, nie mam na myśli Adsens i sprzedawaj bezpośrednio linki.

Nie ma takiego SWLu, który by dawał satysfakcjonujące dla Ciebie rezultaty finansowe. A jak coś znajdziesz to pochwal się.

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

PS. w ewebie jest ponad 10 tys małych domen z malutkim site , nie każdy ma takie założenia jak TY

To czym niby te osoby się kierują? Filantropią? Sorry, ale ja nie widzę żadnego rozsądnego argumentu za tym by na domenie z małym site zainstalować system wymiany linków i dostać za do 11,000 punktów które mogę kupić za 17 złotych (w przypadku Getlink).

Nie ma takiego SWLu, który by dawał satysfakcjonujące dla Ciebie rezultaty finansowe. A jak coś znajdziesz to pochwal się.

Nie tyle rezultaty finansowe co koszt alternatywny bo ja nie chce nieczego sprzedawać. Przeciwnie, poprzez fatalne wyliczanie punktów dla domen z małym site, wolę punkty kupować.

Naprawdę, ciężko mi jest zrozumieć dlaczego wszyscy idą wytartą ścieżką i tworzą systemy preferujące "śmietniki". Panowie, jest tu przecież spore grono osób co robi-umie-potrafi - może czas pomyśleć o jakimś systemie który wniesie świeżość i będzie służył do wymiany linków pomiędzy małymi, unikalnymi stronami ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności