Skocz do zawartości

Który system preferuje domeny z małym site?

seokiedys

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chciałem się przyłączyć do dyskusji gdyż wiem, że powstaje coś co powinno być dobrym kompromisem. Mam tu na myśli powstający system statlink, jak nazwa wskazuje - system linków stałych.

Jednym z zastosowanych rozwiązań w tym systemie (obecnie wersja beta) poza restrykcyjną selekcją podczas moderacji jest mechanizm równoważący szanse domen bogatych merytorycznie z małą ilością site z tymi domenami o niebotycznych rozmiarach site a znikomą wartością merytoryczną podstron. Premiowana jest wartość a nie ilość, głównymi założeniami statlink'a bowiem jest nastawienie na jakość zasobów (tym samym jakość linków) oraz przerwanie wydawać by się mogło nierozerwalnego związku punktaci z site stron, punkty w statlink liczone są w porównaniu do istniejących systemów naprawde bardzo obiektywnie :)

Dodatkowo w kwestii śmietników i braku sensu wrzucania dobrych stron do systemów też chciałem dorzucić 5gr, jak już wspominałem w statlink strony podlegają restrykcyjnej selekcji manualnej, dodatkowo automatycznym algorytmom oceny merytorycznej, pracujemy też nad algorytmami wykrywania "metamorfoz stron". Mam więc nadzieję, że ciężko będzie spotkać w tym systemie śmietnik, a gdy już się znajdzie, będzie można go zavetować :) Może statlink'owi uda się przełamać mity i złą sławę systemów promocji. Zapraszam do testów, zapraszam do weryfikacji.

system promocji i reklamy https://www.statlink.pl

System reklamy i promocji w internecie - Statlink.pl

• Odpowiedzi 93
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A ja myślę ze jednak w naszej polskiej piaskownicy to jednak prywatne systemy dla znajomych lub tylko dla siebie będą miały przyszłość. Niestety po ostatnich akcjach paru osób do swl jednak to tylko można pchać strony o niskiej wartości, po prostu nie poświecę serwisów które mają wysoką wartość.

No wiem, że nie każdy jest w stanie napisać swojego SWL'a albo system do zarządzania zapleczem, ale takie można kupić.

Aplikacje internetowe, systemy wspomagające SEO, programy pod Windows i Linux, info na https://shad.net.pl - dopisz się do Katalogu Firm

PS. w ewebie jest ponad 10 tys małych domen z malutkim site , nie każdy ma takie założenia jak TY

To czym niby te osoby się kierują? Filantropią? Sorry, ale ja nie widzę żadnego rozsądnego argumentu za tym by na domenie z małym site zainstalować system wymiany linków i dostać za do 11,000 punktów które mogę kupić za 17 złotych (w przypadku Getlink).

IMHO to nie tak. Te 10k to subdomen postawione jest na sporo mniejszej ilości domen (ratio nie będę zgadywał) pierwszego poziomu. Więc jedną domenkę można dość szybko i sprawnie obskoczyć automatem i zrobić powiedzmy 20 subdomen z małym (powiedzmy 100-1000) site i w miare unikalnym kontentem. No chyba, że Xann miał na myśli 10k DOMEN pierwszego opziomu z unikalnym kontentem stworzonym dla ludzi... ale w to osobiście wątpię :)

A co do tematu - zostaje Ci chyba tylko Linkme (elite) albo ręczne zarządzanie tym bałaganem. Powodzenia :)

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...

• 9 miesięcy temu...

Odkopując temat...

Do którego systemu warto podpiąć kilkadziesiąt domen (z 2-3 subdomenami) ze skromnym site?

Założenia są dwa: linkowanie swoich serwisów z tego zaplecza (4-5 moich linków wychodzących) i dorabianie na sprzedaży punktów w celu dalszych inwestycji.

Ciekawy jestem czy od ostatniej rozmowy coś się zmieniło czy dalej zarobek na SWL-ach jest tylko na śmietnikach a unikalne małe strony nie są opłacalne.

Żeglarstwo - www.bezan.com.pl - hobbystyczna stronka o żeglarstwie

Ogłoszenia Żeglarskie - Resjy Morskie, Czartery, Kursy, Skipperzy - NaŻagle.pl

Interesujesz się żeglarstwem? Zajżyj na Forum żeglarskie.

Punktację e-weblinka mniej więcej już znam.

Zakładając świeże domenki z PR0 e-weblink prawie nic nie da. Jak już po paru miesiącach wskoczy ten PR3 lub PR4 wtedy już będą sensowne ilości pkt.

Dobrze wypada też chyba linkme, ale nie ma możliwości przelewania zgromadzonych punktów na inne konta.

Jak wygląda sytuacja w statlinku?

Zakładam początkowo PR0, po paru miesiącach PR3 lub PR4, Site 10, BL wiadomo stopniowo w górę :( Strony małe ale z unikalnymi tekstami (sensownymi).

Żeglarstwo - www.bezan.com.pl - hobbystyczna stronka o żeglarstwie

Ogłoszenia Żeglarskie - Resjy Morskie, Czartery, Kursy, Skipperzy - NaŻagle.pl

Interesujesz się żeglarstwem? Zajżyj na Forum żeglarskie.

Ja polecam linkme, dlatego że sam z niego korzystam, ale zapewne inne wymienione systemy są także opłacalne aby dodać swoje zaplecze, jednak najlepiej zrobisz jak sam je przetestujesz. Na wyniki może i trochę trzeba będzie poczekać, ale wtedy będziesz miał pewność który swl jest dla Ciebie najodpowiedniejszy, bo odpowiedzi jak widzisz są różne, a to dlatego że każdy poleca ten system z którym opłaca się mu współpracować :D.

Ja polecam linkme, dlatego że sam z niego korzystam, ale zapewne inne wymienione systemy są także opłacalne aby dodać swoje zaplecze, jednak najlepiej zrobisz jak sam je przetestujesz. Na wyniki może i trochę trzeba będzie poczekać, ale wtedy będziesz miał pewność który swl jest dla Ciebie najodpowiedniejszy, bo odpowiedzi jak widzisz są różne, a to dlatego że każdy poleca ten system z którym opłaca się mu współpracować ;).

rotfl - obecnie jest to najgorszy system - ale tylko moim zdaniem :P

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

W linkme jest jedynie problem z przeliczaniem punktów i z wyceną strony, która w żaden sposób nie zgadza się z tym co jest w ich manualu. Ale przynajmniej z instalacją nie ma problemów.

Zabytki w Sandomierzu

Dzieci należy trzymać z dala od Internetu.

Od dzieci Internet głupieje...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności