Skocz do zawartości

[startup] ZjedzmyCos.pl

screw

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dzięki za ciepłe słowa - cały czas sie przygotowujemy, może w tym tygodniu ruszymy z jakąś szerszą promocją.

Nie chcę z nikim wygrywać :). Strona ma trochę inny charakter, dlatego też na innych klientów stawiamy. Liczę bardziej na taki model: jedna strona będzie uzupełnieniem drugiej, a nie konkurencją. U nas bezpłatny wpis mam nadzieję spowoduje szeroką i szczegółową bazę. Tam ludzie tworzą baardzo szeroką bazę opinii. Społeczność zgromadzona wokół gastronautów może być dla nas na rzie tylko wzorem, a prowadzącym należą się za to gratulacje :).

• 3 tygodnie później...

Witam.

Myślę niebawem postawić podobny serwis, tylko bardziej zaawansowany. Nudzą mnie już startupy w pojedynkę... może mała współpraca? Tylko prawdopodobnie pierwsze zyski pojawiłyby się dopiero po roku (może już po 6 miesiącach) wiadomo... planowanie długoterminowe tylko działa.

Wiem że to prawdopodobnie Twój pierwszy serwis dlatego mogę być trochę ostry.. ale nie obawiaj się nie to nie jest atak na ciebie.. nie mam takich intencji, gratuluje że wyszedłeś z cienia - większość nie dochodzi nawet tak daleko.

Myślę, że ta strona się nie sprzeda - jeżeli nie jest tworzona pod zarobki to ok nie ważne, może być. Ale nie ma na niej nic co potencjalemu właścicielowi gastronomii pokazywałoby zysk jaki może mu przynieść opłacenie prezentacji własnego lokalu.

Wyszukiwarka jest nieintuicyjna komu się chce wykonywać 3 kroki nim wogóle zobaczy oferty? Jeżeli będzie chciał bardziej precyzyjną wyszukiwarkę to napewno wejdzie w zaawansowane opcje po chwili, ale na początku trzeba internaute zatrzymać na stronie na dłużej niż 10 sekund. Proponuje przenieść zaawansowaną wyszukiwarkę na dodatkową stronę a na głównej zostawić, ostatnio dodane (z bezpośrednimi linkami do przeglądania oferty - bez dodatkowych kroków...). Linki boczne niech prowadzą bezpośrednio do ofert np: wciskając "pierogarnie" niech wyświetlają się pieroganie a jeszcze trzeba wciskać następny przycisk - a tu trzeba wykonać aż 4 kroki! chyba szybciutko wszyscy uciekają już z samej głównej strony. Na dzień dobry wchodząc na strone nie wiadomo gdzie oczy posadzić, grafika zbyt chaotyczna (wbrew pozorom takie komplikacje nie są dobre), brakuje przejrzystości i struktury.

Na stronie dodawania lokalu zamiast słowa "Promocja" daj "Dodaj lokal ZA DARMO!". wogóle gdzie marketing na stronie??? i to logo... papryka? nie zrozum mnie źle ale jakbym miał restauracje to raczej papryka do mnie by nie przemiawiała... jeszcze nie szukałem loga dla siebie na rynku restauracji więc nie mam na już pomysłu ale wierze, że jesteś wstanie wymyślić coś lepszego.

Napisz mi na PM (bo nie często bywam na forum) dlaczego zdecydowałeś się wejść w rynek restauracji?. Chętnie rozpocząłbym współpracę, mogę się zająć marketingiem, grafiką i sprowadzić mały traffic na stronę (którą trzeba wcześniej zbudować). Myśle że chętnie też przyjmiemy do grupy pozycjonera - myśle że 3 osoby wystarczą by prowadzić taki serwis.

Zarabiaj na wyświetleniach reklam - wszystkie serwisy akceptowane

żeby wystartowac trzeba zrobić analiże SWOTa na przykład, przeprowadzić PEST-a, pomyslec i zrobić jakis projekt pod kątem strategii, analize finansowa przedsięwzięcia, po jakim czasi ebędzie zwrot z inwestycji przy zakładanej stopie zwrotu. Do kogo chcemy dotrzeć ? Jaka jest konkurencja w necie z podobnymi serwisami ...

nalezy zrobic wywiady u ludzi ktorzy szukają żarcia w necie i sprawdzic co preferują, na tej podstawie wykonac ankietę do wypełnienia (opracowana na podstawie wywiadów) i dowiedzieć się jakimi czynnikami kierują sie ludziska przy wyborze jedzenia przez net (unikając pytań opisowych i otwartych ale to nam wyjdzie z wywiadów) np: kieruje się bliskościa od domu/pracy ; dowozone jedzenie najczęściej kupuje będąc w pracy - tak / raczej tak / raczej nie / nie i tak dalej ... Ile mamy kasy na start / a ile chcemy zeby było ? Marketing: reklama - gdzie co i jak i za ile ?

i w ogóle uśiąśc min 3 ludzia i się zastanowić najpierw nad pomysłami (wypisac je) nawet absurdalnymi a potem metoda eliminacji dojsc do tego co ma byc w opracowaniu

CASE jest - wyzwanie też :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

• 2 miesiące temu...
Lokale planuję wpisywać do bazy samemu(na podstawie stron domowych lokali)
To zrób to w końcu!

Kiedy ja zaczynałem moj pierwszy projekt jako pozycjoner, dałem 300 stron w ciągu 3 dniach (nudna praca :)), i nastepny 700 zostali dodane w ciągu miesiąca (przez pracownika, tez nudna praca).

Potem kilka linki (wtedy jeszcze nie mialem zapleczy, wiec musialem poszukac, katalogowac itd.) i po 2-3 ms mial juz calkiem niezle ogladalnosc (okolo 100 razy wieciej niz ten projekt po roku, patrzac na alexa).

Lokale planuję wpisywać do bazy samemu(na podstawie stron domowych lokali)

Mam trochę lokali własnoręcznie wprowadzonych, ale waham się czy akceptować - czy nie zaczekać na wyniki kolejnych działań.

A co do działań to:

*przeprowadziłem małą promocję na forach, które mi do głowy przyszły.

*trochę SEOpoprawek w kodzie

*włączenie Adsense

*trwa katalogowanie

*piszę teksty i przygotowuję się do preclowania

*będę pozycjonował na frazy związane z typem lokalu i miastem

*mam zgromadzoną bazę do mailingu(lokale), ale to planuję go zrobić po wypozycjonowaniu na minimum TOP10 kilku fraz w danym mieście do lokali z danego miasta.

Natomiast zupełnie nie wypalił pomysł z Adwordsami kierowanymi na podobne strony z reklamą o darmowych wpisach...

Chyba zaczekam z własnoręcznym wprowadzaniem do czasu mailingu w danym mieście żeby nie namieszać(moje wpisy mogą się pokryć z wpisami właścicieli co może być kłopotliwe przy większej niż kilka skali). I oczywiście cały czas czekam na kolejne również najbardziej krytyczne opinie i rady. Z góry wielkie dzięki za nie ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności