Skocz do zawartości

Swl pytanie

maciek12345

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam stronkę w swl, a dokładniej w linkme. Domena, którą chcę wypozycjonować jest w google od tygodnia. Punkty ma w slimie i wybrałem linki gwarantowane. Od paru dni linki te umieszczane są na stronach niezaindeksowanych w google. Czy jak wybiorę linki gwarantowane plus losowe to tak młodej domenie nie zaszkodzi. Proszę wytrawnych pozycjonerów, którzy znają linkme o radę.

PS. Przy linkach gwarantowanych nigdy nie wypozycjonuje strony na takim spamie.

Pozdrawiam.

Domena, którą chcę wypozycjonować jest w google od tygodnia.

zoozool, nowych domen w ogóle nie linkuje się z systemów, a co dopiero mówić o rotacyjnych.

Taki, że nowe strony są zbyt podatne na filtry i trzeba uważać z ich linkowaniem. Systemami dopala się strony jeśli mają już pewien staż i w pierwszej kolejności należy zadbać o linki stałe. Działanie w odwrotnej kolejności przyniesie efekt odwrotny od oczekiwanego.

Lexy nie!

Jeżeli chcesz wejść agresywnie ze sklepem w którym jest wiele produktów, aby uzyskać efekt wychodzisz ze skromną rotacją na podstrony (gwarantuje ze nie odstaniesz filtra) linki stałe zachowaj sobie dla głównej strony. + konieczna zmienność anchorów , nie tylko linki rotacyjne wpływają na filtry dla młodej domeny, brak zróżnicowanych anchorów także.

Wszystko dobre, jeżeli jest stosowane z umiarem ;)

Pozdrawiam

Magda

brak sygnatury

Wszystko dobre, jeżeli jest stosowane z umiarem

Sugerujesz pozycjonowanie oparte w głównej części na systemach? W takim razie mamy kompletnie inne podejście do sprawy. Ja jeśli używam systemów to albo dla zaplecza, albo do dopalenia strony pozycjonowanej, ale nigdy jako główne i pierwsze w kolejności źródło linków. A z takim sklepem bym bardzo uważała i zajmuję się w tej chwili dużym projektem, który można do niego porównać. Działam na nim w zupełnie inny sposób.

Każdy ma swoją metodę i pewnie ile wypowiedzi tyle będzie metod.

Niemniej jednak należy pamiętać o:

- różnicowaniu anchorów

- nie przesadzaniu z linkami, tak rotacyjnych jak i stałych, dla nowych domen

Nie mówię, że to słuszna metoda:

1. Dodaj stronę do katalogów wyszukiwarek - spis: https://www.ranking.pl/index.php?page=Ranks...amp;stat=212|OW

2. Dodaj do katalogów stron o wyższym PR

3. Dodaj do precli

4. Dopal SWLami

Przy takim linkowaniu i różnicowaniu anchorów nie wpadłem jeszcze nigdy w filtry.

Przy takim linkowaniu i różnicowaniu anchorów nie wpadłem jeszcze nigdy w filtry.

Bo zachowujesz m.in. odpowiednią kolejność. Mi zaś zdarzyło się zafiltrować nową stronę przez rozpoczęcie jej linkowania od systemu, co nie zdarzyło się jeśli zastosowałam go na starszej stronie.

Podłącz stronę do e-weblinka zyskasz więcej punktów, więcej linków, ale nie przesadzaj z ilością punktów na frazę, bo możesz dostać filtra

1000pkt na frazę ? nie za duzo ?

Paweł

-------------------------------------------

Powiem tak, nie linkuję strony pozycjonowanej tylko jedną ze stron zaplecza, która raczej się nie nadaje do katalogów, chyba że tych śmieciowatych. W linkme jak dotąd tylko jeden link znalazł się na stronie zaindeksowanej w google. W takim tempie strona ta wypozycjonuje się za rok.

To może inaczej się spytam. Po jakim czasie dodać do gwarantowanych linki losowe?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności