Skocz do zawartości

Sklep do waszej oceny

ISFilm

Rekomendowane odpowiedzi

Goście od sklepu napisali mi...

.."walidacja strony na w3c i znaczniki ALT - na to proszę nie zwracać

uwagi. Trudno w tak dynamicznym serwisie jakim jest sklep internetowy

panować nad wymogami w3c, które w rzeczywistości nie są wymagane - z

nimi i bez nich wszystko działa poprawnie i tak samo."

więc ja nie wiem osobiscie jak sprawa tego wyglada

.."walidacja strony na w3c i znaczniki ALT - na to proszę nie zwracać

uwagi. Trudno w tak dynamicznym serwisie jakim jest sklep internetowy

panować nad wymogami w3c, które w rzeczywistości nie są wymagane - z

nimi i bez nich wszystko działa poprawnie i tak samo."

Dlaczego trudno? To nie jest prawda. Wystarczy po prostu pisać wg standardów. Problem jest wtedy gdy taka osoba ich nie zna i pisze byle jak. Czyli są braki jak chodzi o wiedzę pracowników w tej firmie.

Nie jest wymagana walidacja, ale ułatwia bardzo dużo spraw. Przede wszystkim łatwiej naprawić jakieś zgłoszone błędy gdy strona spełnia standardy. Wiesz to tak jak z firmami. Po co im certyfikaty ISO? Bez nich też mogą działać. Poza tym ta strona powinna wszystkie style="" mieć w css. Ogólnie żenada i nic więcej jak chodzi o poziom techniczny tej strony.

U mnie strona na ff3 się rozjechała. Środek jest za duży. Widać to na samym dole przy stopce.

Popularny wpis na php devblog: mod rewrite. Ranking systemów, czyli wybierz darmowy cms.

Goście od sklepu napisali mi...

Masz sklep, nie zawracaj nam d... pierdułami.

Zapytaj ich jaki standard DTD wybrali? Po kodzie źródłowym wnioskuje że sami chyba nie wiedzą.

Do jednej i tej samej strony prowadzą dwa różne linki

https://www.isfilm.pl/Koszmar_Darwina__Plan...eview_p633.html

https://www.isfilm.pl/index.php?zobacz=633

Czyli nie zdecydawi do końca czy linki beda w postaci parametrów php czy to beda przyjazne linki. W konsekwencji wychodzi duplicate content.

B bardzo skromny zasób tagów, w wiekszości to <table><tr><td>

Nie znalazłem ani jednego <h1><h2>itd

Brak indywidualnych meta description dla poszczegolnych artykułów.

.

Swoją drogą znaczniki alt żeby tak po prostu olewać ;) Można z nich zrobić dobry użytek i powsadzać w nie trochę słówek kluczowych B) efekt nie będzie gigantyczny, ale oprócz linków, katalogów i preselli liczy się szczegółowe wykorzystanie kodu źródłowego B) A jeżeli chodzi o W3C to jasne, że stosować się nie trzeba i będzie chodzić, ale po pierwsze to są tak jakby normy ISO pisania stron, a po drugie, żeby zrobić 3255 błędów to trzeba się postarać :D

Pozdrawiam

Niech pouzupełniają komendy w znaczniki alt i już wiele błędów zniknie :P I może to zbyt proste ale wiele błędów jest pewnie dlatego, że magiczna linijka:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "https://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

powinna się znaleźć w pierwszym wierszu kodu :D , ale nie jako komentarz :):P

Jeżeli chodzi o szatę graficzną to gusta bywają różne i jak dla mnie trochę mdłe, ale może być :)

Co do metadanych to można by trochę większą uwagę poświęcić temu, żeby na stronie znajdowały się informacje o stronie bo tam prawie same opisy filmów a chyba inne frazy też ma łapać wyszukiwarka B) no i przyda się bo widzę, że słów kluczowych jest od groma ale już w tekście na stronie ich brak :soczek:

Płacisz i wymagasz więc niech usiądą i doszlifują stronę B)

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności