Skocz do zawartości

Katalogi katalogów

chutu82

Rekomendowane odpowiedzi

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Po ostatnich zmianach najlepszym spisem jest ten: https://www.katalogiseo.info/ - dlatego że pokazuje, który katalog jest zaindeksowany przez Google, a z którymi można dać sobie święty spokój.

Profesjonalne badania rynku wykonywane przez socjologów

Prywatny blog

Pozycjonownie i optymalizacja stron

NIestety te co powstały, nie są na miarę naszych oczekiwań...
Napisz jakie to oczekiwania.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

NIestety te co powstały, nie są na miarę naszych oczekiwań...
Napisz jakie to oczekiwania.

Mar.

Takie,. aby pokazywało wiek domeny przy spisie (chyba nie ma?)

I w przypadku, gdy katalog nie istnieje automatycznie usuwało z listy ( natknąłem się już na kilka przypadków ). A opcja zgłaszania tego, jest chyba mało używana.

Takie,. aby pokazywało wiek domeny przy spisie (chyba nie ma?)
U mnie jest ale nie dla wszystkich.
I w przypadku, gdy katalog nie istnieje automatycznie usuwało z listy ( natknąłem się już na kilka przypadków ). A opcja zgłaszania tego, jest chyba mało używana.
Też mam, sprawdzanie za pomocą gethostbyname() ale nie sprawdza się z kilu powodów:

- po pierwsze serwery na których jest większość katalogów, to te najtańsze i ciągle są jakieś pady, ja wywalam katalog, a po kiku godzinach dostaję zgłoszenie, że działa

- jeśli katalog zmienił się w coś innego, np. stronę domenową.

Dlatego ciężko to wyłapać, jak ktoś ma ciekawe pomysły w tym kierunku to chętnie bym wysłuchał.

Mar.

To ma być żart? Bez obrazy, ale ostatnia aktualizacja tej listy to: 2008-06-30 23:03:17, czyli 2 miesiące temu!

I nie chce być tutaj stronniczy.

Mar.

--------------------

baza_za_5.png

Co to jest: RęcePrecz OdTybetu? oraz pytam czym jest pozycjonowanie strony?

To ma być żart? Bez obrazy, ale ostatnia aktualizacja tej listy to: 2008-06-30 23:03:17, czyli 2 miesiące temu!

Co wcale nie znaczy że nie może się komuś przydać :)

Nie mam nic do Twojej bazy jest bardzo przydatna, nie wyobrażam sobie katalogowania bez niej, ale jeżeli już poruszyłeś kwestię aktualizacji niedawno dostałem maila o wyrzucenia mojego katalogu który nie działał od mniej więcej roku. Tzn. od roku, nie było tam żadnej strony.

...

wyrzucenia mojego katalogu który nie działał od mniej więcej roku
Ponieważ w spisie jest coś takiego jak blacklista, na którą trafiają niedziałające katalogi, i czasem przeglądam tą listę, i jeśli jest tam katalog który nie działa od mniej więcej roku to zostaje całkowicie wyrzucony z bazy by nie zajmował niepotrzebnie miejsca w bazie danych.

Mar.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności