Skocz do zawartości

google nie czyta prawidłowego description

keid

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam taki problem. Google jak i inne wyszukiwarki za description biorą pewną treść strony zamiast tego co jest wpisane w

<meta name="description" content="Tekst tekst tekst tekst tekst tekst">

Nie wiem czy to istotne ale doctype mam ustawione takie

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "https://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">

Jeżeli jest już podobny temat na forum to przepraszam, ale nie znalazłem takowego.

Doctype tutaj nie ma nic do rzeczy. Wyszukiwarki wyświetlają opis z Meta Description wtedy gdy uznają że dobrze pasuje on do wpisanego hasła. Jeżeli tak nie jest, to wybierają bardziej pasujący do zapytania fragment tekstu ze strony. Dzięki temu jest większa szansa że ktoś kliknie w tak opisany link.

Polecam moje pluginy do WordPress'a: WyPiekacz, Meta SEO Pack, User Locker, Google Integration Toolkit i wiele innych :)

Poradnik Webmastera ‰ Ostatnio na blogu:

PoradnikWebmastera-Blog.1.gif

Jeśli masz wejścia z różnych fraz, to Google może wybierać różne fragmenty strony i raczej niemożliwe jest utworzenie description, który załatwi wszystkie frazy dla danej podstrony...

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

Jeśli masz wejścia z różnych fraz, to Google może wybierać różne fragmenty strony i raczej niemożliwe jest utworzenie description, który załatwi wszystkie frazy dla danej podstrony...

Ale inne strony (nie będę podawał adresów) odnajdują się w google po różnych frazach a description jest jedno i to samo.

inne strony (nie będę podawał adresów) odnajdują się w google po różnych frazach a description jest jedno i to samo.

Spróbuj wyszukać swojej strony po frazie, która znajduje się w opisie w metatagach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności