Skocz do zawartości

Googlarka nie indexuje mi forum

salwek

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanko zalozylem jakis miesic temu forum komputerowe www.forumkomputerowe.eu.

Problem polega na tym googlarka zaindexowala to forum nie pod ta domena tylko pod domena firmy www.costam/forum/

do tego nie indexuje mi ani jednego posta co zle zrobilem gdzie popelnilem blad????????????????

Dzieki za pomoc

Pewnie kwestia linkowania i duplicate content skoro indeksuje nie pod tym adresem co trzeba. Ustaw przekierowanie 301 i powinno za jakiś czas być tak jak chcesz.

Polecam moje pluginy do WordPress'a: WyPiekacz, Meta SEO Pack, User Locker, Google Integration Toolkit i wiele innych :)

Poradnik Webmastera ‰ Ostatnio na blogu:

PoradnikWebmastera-Blog.1.gif

Pewnie kwestia linkowania i duplicate content skoro indeksuje nie pod tym adresem co trzeba. Ustaw przekierowanie 301 i powinno za jakiś czas być tak jak chcesz.

Wiesz co napewno nie duplicate bo robimy to w kilka osob i sam pilnuje zeby nie bylo smieci.

Jesli bedziesz tak mily i powiesz mi jak zrobic to przekierowanie bylo by super!

Pewnie mowisz o .htaccess pliku troche mam zamote z tym:

1. Czy robie to kiedy chce miec sile linkow w jednej domenie tzn www.forumkomputerwe.eu a nie forumkomputerowe.eu ????

2. Co jesli mam kilkanascie stronek na serwerze i kazda bede chcial tak przekierowac do kazdego mam zrobic .htaccess plik ???

3. Czy umieszczam ten plik w katalogu glownym czy jeszcze gdzie indziej??

Dzieki za info

1. Tak i pozbywasz się duplicate content.

2. Tak

3. Wrzucasz plik do katalogu głównego domeny.

Przykład przekierowania z www:

<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www.(.*)$ [NC]
RewriteRule ^(.*)$ https://www.%{HTTP_HOST}/$1 [R=301,L]
</IfModule>

Pozdrawiam :).

Nowy Blog ;-) - Pozycjonowanie i zarabianie w internecie.

Z tym duplicate content chodzi mi o to że jest on zarówno w domenie forum jak i w domenie strony firmy.

Przekierowanie w .htaccess powinno wyglądać tak:

RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www\.costam$
RewriteRule ^forum/(.*)$ https://www.forumkomputerowe.eu/$1 [R=301,L]

Polecam moje pluginy do WordPress'a: WyPiekacz, Meta SEO Pack, User Locker, Google Integration Toolkit i wiele innych :)

Z tym duplicate content chodzi mi o to że jest on zarówno w domenie forum jak i w domenie strony firmy.

Przekierowanie w .htaccess powinno wyglądać tak:

RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www\.costam$
RewriteRule ^forum/(.*)$ https://www.forumkomputerowe.eu/$1 [R=301,L]

wiesz co ziomek jest ok ale zamotalem sie konkretnie ok zrobmy tak zaindexowane jest na:

www.g7zone.com/forum/

chce zeby bylo www.forumkomputerowe.eu

do konca nie moge polapac z ta linia

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www\.costam$ i czemu w drugiej lini wstawiles ^forum??

jesli mowisz o wstawieniu tego pliki .htaccess do katalogu domeny to myslisz o katalogu gdzie mam pliki zrodlowe forum czyli www.forumkomputerowe.eu ??

Soki za zament ale ciezko zwlaszcza na poczatku to ogarnac

Dzieki

RewriteCond jest po to aby reguła uruchamiała się tylko dla odpowiedniego hosta. Tak jak sobie teraz myślę to prawdę mówiąc można by ją wyrzucić i dalej to powinno działać. Ew. zamień ^www\.costam$ na ^www\.g7zone\.com$.

^forum jest po to żeby nie przekierować całej witryny, tylko wybrany podkatalog - założyłem że dalej chcesz mieć tą stronę firmy.

Plik .htaccess ma być na domenie www.g7zone.com

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności